Dette er et spørsmål mange kristne har, og det har frustrert mange, meg inkludert.
Jeg skal prøve å gi deg noen grunner til hvorfor, men hovedgrunnen er løgner vi tror på.

Del fire er delt i to episoder. Få med deg neste del om en uke.


Dette er fjerde delen (episode 1) i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Del fire er delt i to episoder. Få med deg neste del om en uke. Hele del fire finner du også på Nettbibelskolen.

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien her (etter hvert som den blir lagt ut)

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTubeJeg var på et seminar på Hamar for en del år siden, jeg husker ikke helt hva selve seminaret handlet om, men en av talerne kom inn på dette temaet med helbredelse.
Mot slutten av talen spurte han om hvem som var syke i salen. Det var over 500 personer der, og rundt 80 prosent av forsamlingen rakk opp hånda. Jeg var egentlig litt sjokkert over hvor mange kristne som var syke, for det er virkelig ikke slik Gud hadde tenkte at det skulle være.
Han hadde faktisk tenkt det slik at vi kristne var de friske, og det var vi som gikk ut og satte de ikke kristne fri, slik at de kunne se Guds kjærlighet og kraft og bli kristne.
Men for meg så det neste slik ut at det var flere syke kristne enn ikke kristne.

Det er også slik at vi ber for mange syke, men det er kanskje på det meste kun rundt 5-10 prosent som blir helbredet.
Jeg har tenkt en del over dette og spurt Gud i ettertid og han har gitt meg mange svar på hvorfor. Jeg har fremdeles ikke absolutt alle svarene, men det er en del jeg har sett. 
Jeg vil dele et par ting med deg her som kan gi deg noen svar:

Anklagende og fordømmende tanker.

Ved at vi begynner å anklage Gud eller at vi begynner å anklager og fordømme oss selv, så kan det være et hinder for helbredelse, fordi negative følelser i seg selv kan gjøre oss syke.

Hvis du for eksempel tenker at Gud har en hensikt med sykdommen, og at lidelsen vil gjøre deg mer lydig mot Gud og at han skal forme deg gjennom den, og at den på en eller annen måte skulle ære Gud, vil du lett bli bitter på Gud og anklage han. 
Jeg vet dette veldig godt, jeg har vært der selv.
Det er ikke alltid vi er fult bevisst på at vi anklager Gud, men hvis du tenker godt etter vil du se det.
Jeg vil faktisk si at å tro dette er å plage å pine seg selv. For du føler på en veldig håpløshet, og du blir redd for at du vil ha denne forferdelige lidelsen resten av livet, og igjen så påvirker disse negative følelsene oss.

Det kan også være andre omstendigheter og erfaringer du har opplevd som gjør deg bitter på Gud. Det kan for eksempel være du har bedt om en ting lenge, men du har ikke sett noe skje, og du føler deg frustrert og anklager Gud fordi du føler han ikke hører deg.
Dette kan gi oss dårlig søvn, problemer med fordøyelsen (mage problemer) eller til og med høyt blodtrykk.

Jeg kommer tilbake til dette, men det største fienden er ofte oss selv. Vi kan ofte fordømme og anklage oss selv fordi vi aldri er bra nok, strekker til, gjør feil også videre.

Del fire er delt i to episoder. Få med deg neste del om en uke.


Dette er fjerde delen (episode 1) i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse). Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her (etter hvert som den blir lagt ut)


Total Page Visits: 1957 - Today Page Visits: 2