Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her kommer vårt desember nyhetsbrev.
Håper du har hatt en fin start på adventstiden, vi her ute i Nord-Thailand er inne i den travleste tiden på året, med forberedelser til å gi ut gaver og ha fester for shanfolket.

Dette nyhetsbrevet vil handle om: En spesiell dåp, ett nytt ektepar tok imot Jesus, flere helbredet og om jul her ute.

 

Les mer under.

Husk gjerne å meld deg på vår nyhetsbrev-liste under!

Den spesielle dåpen.
Den 1. november hadde vi en spesiell dåp. Det som var spesielt var at ekteparet som døpte seg er et resultat av at Måkkham og meg var personlig engasjert og involvert i å dele evangeliet med dem, og lede dem til frelse. 

Jeg har jobbet som misjonær i snart 20 år, og jeg har sett mange tatt imot Jesus over årene, i misjons tjenesten, men ofte har jeg bare vært indirekte involvert. Enten ved å dele på en fest eller samling der mennesker tok imot Jesus, eller jeg trente stab som igjen ledet de lokale til frelse og døpte dem. 


Dette var første gang sammen for oss som ektepar å være personlig engasjert i både lede noen til frelse og å døpe dem.

Kvinnen i ekteparet er virkelig åpen for å kjenne Jesus mer og mer, og vi har fått en spesiell kontakt med henne. Hun er i midten av 20 årene, og har et barn på ett år. 
Hun har også en turbulent fortid, og vokst opp uten foreldre, så vi har blitt litt som foreldre for henne. 

Se video av dåpen under:

Ett nytt ektepar tok imot Jesus

 

I oktober skrev jeg om en kvinne med tre barn som ble forlatt av mannen sin, og som vi på et mirakuløst vis fikk transportert til noen familie medlemmer en sen ettermiddag. (Se nyhetsbrevet: Det finnes engler)
Vi hørte ikke fra dem på over to uker, bare at de hadde flyttet på seg og funnet tilbake til hverandre, men en dag ringte de oss med gode nyheter.

Da de ringte oss, sa de at de hadde funnet et sted å bo og arbeide ikke så langt fra tomten vi har tjenesten vår på. Ett sted som er veldig bra for dem. Vi inviterer dem til å komme på våre søndagsmøter, og de har kommet hver søndag.
En dag de ringte til Måkkham, sa de at de ønsker å ta imot Jesus.
En søndag i midten av november hadde vi en takke-fest på skolen og tomten vår, og denne søndagen ba vi med dem til frelse.

Mannen har klart å kutte ned mye på alkoholen, og vi har blitt litt brede kjent med ham i det siste. Når han ikke er påvirket av alkohol virker han som en fin person, han har et hjelpsomt og åpent hjerte.
Kvinnen er venn med hun som døpte seg, Nong Leng, og hun hadde sett at Nong Leng hadde forandret seg. Så hun har nok hatt en påvirkning på dem, slik at de også ønsket å ta imot Jesus.

Be virkelig for dem, spesielt for mannen, og at de kan bo lenge på det stedet der de bor nå, slik at vi kan nå ut til dem og følge dem opp. De har tre barn, to av dem er fra et tidligere ekteskap til kvinnen, og de har ett barn sammen på rundt fire måneder. Be også for det andre ekteparet som døpte seg, for de sliter litt på det stedet de jobbe og ønsker å flytte på seg. Hvis de flytter kan det gjøre det vanskeligere for oss å følge dem opp.


Helbredelser og mye bra som skjer.

Det er mange ting vi kunne ha skrevet om og som skjer i vår tjeneste, men da ville dette nyhetsbrevet blitt veldig langt. Vi vil likevel ta med en ting til: Måkkham har lenge bedt om at hun skal få mulighet til å be mer for de syke og se helbredelser, og det er noe vi har sett skjedd.
Nylig ba hun for to kvinner, som begge sa konkret de hadde blitt helbredet etter at Måkkham hadde bedt for dem. Den ene hadde i lengre tid slitt med utslett.

Vi har også sett flere og flere komme på våre månedlige søndagskvelds-møter. Sist søndag kom det flere enn vanlig, og også noen shan familier fra en appelsingård vi nylig har begynt å gå til.  Det var over 20 personer som ønsket å bli bedt for på møtet denne kvelden. Vi ba for alt fra sykdommer til ekteskapsproblemer.

 

 
 

Julen er snart her!

Det er bare litt over tre uker igjen til jul. Vi planlegger et juleselskap før den 24. desember der vi vil ha mat, leker, dans, drama, sang, dele de gode nyhetene og gi ut gaver.
Vi vil ikke ha en stor fest som tidligere år på grunn av Covid-19, men vi vil få delt ut en del gaver og ha et opplegg for rundt 30 barn og 50-60 voksne.

Denne uken kom det nyheter om at fire thai personer som har krysset grensen til Thailand fra Myanmar ulovlig, og uten å gå i karantene, har testet positivt for Covid-19. Der de kom over grensen er ikke så langt fra oss, så det har spredd en del frykt her i nord. Thailand har vært flinke på å holde Covid under kontroll, så vi håper ikke det kommer ut av kontroll denne gangen heller, men den neste uken vil vise. I Myanmar er Covid-19 ganske ute av kontroll, og mange har vært redd for at noe som dette kunne skje.
Hvis det skulle være at mye blir stengt ned igjen på grunn av Covid-19, kan det bli vanskelig å ha julefest, men vi vil uansett kjøpe gaver til alle de vi når ut til, og vi vil også ha en fest på et senere tidspunkt.

Gi en meningsfull julegave
Vi begynner å få inn penger til det vi har budsjettert med til julegaver og fest, og vi er veldig takknemlig til de som har vært med å gi, og til Gud, men vi mangler fremdeles litt.
Føl deg gjerne fri til å gi en gave, eventuelle overskudd vil gå direkte til helgeskolen og barna vi når ut til hver uke.

Du kan bruke dette kontonr. for tjenesten:
1813 39 86045 (NB! Nytt kontonummer for tjenesten).
Du kan også Vippse til 900 90 354 (men gi beskjed at det er til jul for shanfolket)

Til oss som familie
Vi har også en del utgifter rundt jul, så føl deg fri til å gi en gave til oss som familie også.

Kontonr. 9710 27 46787
Vipps: 900 90 354


Se en kort video under (den er kun på litt over 3 minutter!)

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Ha en velsignet julehøytid - Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth
Total Page Visits: 2842 - Today Page Visits: 1