Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Noen ganger undrer jeg på om vi har møtt en engel?

En dag i begynnelsen av denne måneden hjalp vi en kvinne med en ektemann som slår henne og hadde nå forlatt henne, hun ble også kastet ut av stedet der hun bodde og jobbet, og tillegg hadde hennes arbeidstillatelse og visum gått ut. Hun oppholdt seg i et skur med 3 barn, og bare ventet og visste ikke hva hun skulle gjøre.  Hun hadde heller ingen telefon og kunne ikke ringe noen.

 

Les mer under.  Se også en video

Husk gjerne å meld deg på vår nyhetsbrev-liste under!

Vi klarte å snakke med henne tidligere på dagen på en lånt telefon. Da prøvde vi å arrangere transport til henne til noen slektninger, men da de som kunne få transportert henne fikk høre at hun hadde utgåtte papirer, var det ingen taxier som ville. Hvis de ble stoppet av politiet ville de få en høy bot. Vi kunne heller ikke gjøre det av samme grunn, og konsekvensene for oss kunne blitt ennå større.
Da vi hørte fra noen at mannen hennes hadde forlatt henne, og hun var helt alene nå, prøvde vi å finne stedet der hun bodde.
Vi visste navnet på det nærliggende tempelet der hun var, så vi dro rundt på motorsykkelen vår, og spurte folk om de kjente kvinnene. Etter omtrent to timer, da vi nesten hadde gitt opp, fant vi en person som visste om henne.  Etter å ha lett litt til fant vi endelig henne og barna, inkludert hennes tre måneder gamle sønn i ett skuret med noen få eiendeler.

Det begynte å bli mørkt, og vi visste ikke hvordan vi skulle bringe henne til slektninger som bor i en landsby omtrent 30 minutter unna.
Da stoppet en eldre thailandsk mann, han hadde jobbet på rismarken, og han var på vei hjem. Han spurte om han kunne hjelpe. Vi forklarte situasjonen, og han sa at han var villig til å kjøre dem.  Han hadde bodd i landsbyen slektningene bor i, og visste hvor det var.  Vi tilbød å gi ham litt penger, men han ville bare ha 60 bath (15kr) for å kjøre dem.  Dette var veldig spesielt, for noen ganger når lokalbefolkningen ser utlending, ser de bare dollar sedler. Men dette var ikke tilfelle med denne eldre mannen. Han hadde et hjerte som jeg ikke ser mye til, og det fikk meg til å lure på om vi hadde møtt en engel.

Uansett føler jeg meg mange ganger velsignet av å bo i Thailand, og det er mange thai som har et stort hjerte, og jeg tror den forrige thailandske kongen, som døde for 4 år siden denne måneden, har lært dem, spesielt de fra den gamle generasjonene av thai, det å ha medlidenhet med de fattige og trengende.

Jeg har en sterk tro på at Gud ledet oss denne dagen! Hvis vi ikke hadde funnet henne like før det ble mørkt, og den eldre thai mannen ikke hadde hjulpet, er vi ikke sikre på hva som ville ha skjedd med denne damen og de tre barna hennes. Det var en lang dag, og vi fikk ikke spist middag før litt over åtte på kvelden, men det var også en veldig spesiell opplevelse som jeg sent vil glemme.

Vi var tilbake to dager senere og gav litt mat til dem også, og det går bedre med dem. Men husk fortsatt på å be for denne familien!

Dette er en historie og noe av det vi står i her ute i Nord-Thailand, og dette er en av de tingene som ligger oss på hjerte også: Hjelpe familier og mennesker som har det vanskelig. Brutte hjem og brutte hjerter. 

Vær med på å støtt oss (Gi en julegave til shan-folket) 


I denne nyhets-mailen ønsker vi ikke i første omgang å be om penger til oss som familie, men vi vil gjerne utfordre deg til dette: Om du skulle ønske å støtte vår tjeneste. (Husk også å se videoen under)

Hvis du konkret støtter tjenesten vil du hjelpe oss med dette:

  • Lørdag og søndagsskole for 25-30 barn. Vi gir dem mat på søndager.
  • Leie av tomt vi har tjenesten på
  • Støtte til lokale hjelpere og stab
  • Arrangere møter og fester, som julefester. (vi har et møte på kvelden en søndag i måneden)
  • Nødhjelpsarbeid – Gir mat og klær
  • Utgifter ved transport og diverse
  • Vi trenger en tjenestebil

Vi skulle gjerne sett ca 10 000kr komme inn per måned, og tenk over om du skulle ønske å gi en månedlig gave (for tiden har vi ingen konkret faste givere til tjenesten).
Du er også fri til å gi en engangs-gave

Julegaver
Julen begynner å nærme seg, og vi trenger penger til arrangementer og gaver. Den største utgiftposten er gaver.
Vi er litt usikre på om vi kan ha et stort juleselskap i år, både på grunn av den politiske situasjonen i Thailand og på grunn av Covid-19, men gaver og mat kan vi gi uansett, og det trenger de mer enn før.
Vi har 30 barn som vi ønsker å gi gaver til pluss rundt 20 familier.
Vi trenger rundt 10 000 kroner til dette. 


Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten (Dette er ikke til denne websiden eller privat)?
Bruk kontonummer: 1813 39 86045
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet jeg at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps (900 90 354), gi oss klar beskjed om at det er til dette)

Hvis du konkret skulle ønske å gi fast til tjenesten, gi meg også gjerne beskjed.

Du kan også Vippse (900 90 354) som sagt, men gi meg beskjed på Vipps om det er til tjenesten, som til julearrangement.


Under kan du se en kort video fra tjenesten (den er kun på litt over 1 minutt!)

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Gud velsigne deg! Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth
Total Page Visits: 1866 - Today Page Visits: 1