Under den andre verdenskrig var det veldig viktig for utfallet av krigen, at de allierte visste hva slags våpen fienden utviklet slik at de kunne ødelegge dem før de kunne ferdigutvikle dem. 

Vi har for eksempel angrepet på Vemork anlegget på Rjukan under krigen, der de fremstilte tungtvann, som hindret tyskerne i å utvikle atombomben. 

Det er også veldig vitalt at du vet våpnene til din verst fiende, djevelen, hvis ikke kan utfallet være fatalt. 

Hva er hans våpen? Vet ikke om du har tenkt over det?


Dette er tredje delen i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Hva er djevelens våpen? 

Joh 8:44
44 Dere har djevelen til far, og dere vil gjøre etter deres fars lyster. Han var en drapsmann fra begynnelsen og står ikke i sannheten. For det er ikke sannhet i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.

Jesus sier her at djevelen er løgnens far, og djevelen har faktisk bare ett hovedvåpen og det er: Løgn! Han bruker løgn til å forføre og bedra oss. 

Djevelen bruker det samme våpenet mot oss som han gjorde mot Adam og Eva i Edens hage, han bedrar oss ved å fortelle en løgn eller halvsannhet (som er en forførende løgn). 

1M 3:1-6

 1 Men slangen var listigere enn alle dyr på marken som Gud Herren hadde gjort, og den sa til kvinnen: Har Gud virkelig sagt: Dere skal ikke ete av noe tre i hagen?

 2 Kvinnen sa til slangen: Vi kan ete av frukten på trærne i hagen,

 3 men om frukten på det treet som er midt i hagen, har Gud sagt: Dere skal ikke ete av den og ikke røre den, for da dør dere.

 4 Da sa slangen til kvinnen: Dere kommer slett ikke til å dø!

 5 Men Gud vet at den dagen dere eter av det, vil øynene deres åpnes, dere vil bli slik som Gud og kjenne godt og ondt.

 6 Kvinnen så nå at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øynene – et prektig tre, siden det kunne gi forstand. Så tok hun av frukten og åt. Hun gav også sin mann, som var med henne, og han åt.

Djevelen kom med en løgn for å skape tvil om hvem de var, Gud var/er og hans hensikter. Han sa til kvinne: Har Gud virkelig sagt: Dere skal ikke ete av noe tre i hagen?

Først sår djevelen tvil om hva Gud virkelig har sagt, deretter bedrar han dem ved å si at de ikke vil dø hvis de spiste av treet, etter dette sa han at de ville bli som Gud. Tingen var at de var allerede som Gud, Gud hadde alt skapt dem i sitt bilde.

Selv i dag kan tanker fra djevelen ofte være: «Gud har ikke fortalt deg alt, han vil holde noe skjult for deg. Han er ikke en god Gud, han holder noe som er gode tilbake fra deg!»  

I Edens hage så hadde ikke Gud holdt noe skult for Adam og Eva, han fortalte dem sannheten. Han sa at hvis de spiste av treet om godt og ondt ville de dø (1Mos 2:17), og det var det som skjedde. De døde fysisk etter noen år, men det gav også makt til synd, som igjen gjorde at de beveget seg lenger og lenger bort i fra Gud, så ved Adam og Eva ble det ett skille i forhold til ham også.
Paulus sier vi var døde i våre overtredelser, det vil si; synd gjorde oss døde i vårt forhold til ham.

Men så kom Jesus og snudde opp ned på dette!

—-

Få med neste del der jeg snakker om løgnen om hvem vi er. Djevelen ønsker å så tvil om hvem du er, eller lyve til deg om hvem du er. Følg med!


Forbønn


Total Page Visits: 1036 - Today Page Visits: 1