En stor løgn djevelen vi at du skal tro på er at du er bare en ussel, svak og syndefull skapning, og når du synder er Gud misfornøyd, skuffet og sint på deg.

Hvordan ser Gud på deg når du har falt i en synd? Forandrer hans syn på deg når du har gjort noe galt? 

Kan jeg fortelle deg en god nyhet? Gud elsker deg fordi du er skapt i hans bilde, og fordi du er hans sønn eller datter. Dette vil aldri forandre seg! 


Dette er 4 delen i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Hvordan sto Jesus i mot djevelen? 

Hva gjorde at Jesus ikke falt for fristelser? Vet ikke om du har tenkt på det?

Jesus ble fristet i alt vi ble fristet med, men hvorfor falt han ikke? 

Jesus var 100 prosent Gud, men han var også 100 prosent menneske. Han ble prøvet på akkurat samme måte som du og meg, men hvorfor falt han ikke?

Svaret er dette: Jesus visste hvem han var, han var trygg i sin identitet! 

Det er vår sjelefiende, djevlene, som ønsker er å så tvil om hvem vi er og hvilken makt som bor på innsiden av oss, og hvem som har blitt forenet med oss (for oss som tror). 

Da djevelen fristet Jesus, var det første han sa: Hvis du er Guds sønn…

Med andre ord: Bevis at du er Guds sønn! Hvis Jesus hadd gått på denne fristelsen, ville det si det samme som at han var usikker på sin identitet, noe Jesus ikke var. 

Grunnen til at vi synder er ofte følelse av at vi er noen sveklinger av noen mennesker, og religion har i stor grad forsterket dette. 

Vi kan ofte anklage oss selv med å si: Du er en taper, dette skjer alltid deg, det er bare sånn du er, lev med det, du vil aldri lykkes med dette, du er stygg, du er dum, ingen ting godt vil skje med deg, det er bare din skjebne. 

Ingen av disse tankene er deg, de kommer heller ikke fra Gud, de har sitt opphav fra vår fiende, som vil gjerne rive ned og ødelegge din identitet! 

Hvordan kan vi kjempe mot dette? Ved å skrike og drive åndelig krigføring ved å si: Jeg står imot deg satan! Be og faste i 14 dager, prøve ikke å falle inn i fristelser, prøve å ta seg sammen? Jeg har prøvd på alt dette, men det lykkes ikke å stå imot fienden på denne måten, det vil kun gjøre deg mer frustrert, jeg kan skrive under på det. 

Den eneste måten er å se sannheten, først og fremst sannheten om hvem du er og hvordan Gud ser på deg! 

Du trenger å vite at Gud alltid, alltid er for deg! Han vil alltid, alltid elske deg! Du er alltid elsket, selv om du faller i en synd. 

Du trenger å se sannheten om at du ikke er en taper, for det er ikke slik Gud ser deg! Han ser en helt i deg! 

Du trenger å se sannheten om at du har makt og autoritet, for han som vant over døden bor på innsiden av deg!  

Du trenger å se sannheten om at Gud synes du er verdifull og vakker! Du er hans øyenstein!  

Hvis Gud hadde hatt en lommebok, ville han ha hatt bildet ditt der, og han ville ha vist det stolt frem. 

Han er stolt av deg, selv når du har dummet deg ut og gjort noe dumt! Fordi du er hans barn! 

Og en god far er en far som er stolt av sitt barn, selv om han ikke alltid oppfører seg bra. 

Dette er sannheten! 

Dette gikk virkelig opp for en jeg disippelgjorde for en del år tilbake da han fikk barn. Han sa en dag: «Ungene mine, som han hadde tre av han, de oppfører seg vilt og gjør mye galt, men du verden hvor glade og stolte jeg er av dem på tross av dette. Nå skjønner jeg hvordan Gud ser på oss.» 

Jeg har også tre barn, og jeg kan si det samme. Når du får barn vil du kunne forstå Guds kjærlighet på en dypere måte, og du vil forstå det når du har fått det, det kan helt beskrives. 

Ikke la noe annet få ta denne sannheten vekk fra deg, jeg vet at det er en prosess å se dette, jeg er selv fremdeles i den, men dette er sant! 

Alle behov om å bli elsket, som vi alle har, er allerede å finne i Gud, og jo mer dette går opp for oss, jo mer av våre synder og syndevaner vil falle av oss, og fiendens piler av løgner vil ikke treffe oss. 

Få med neste del der jeg snakker vinne kampen om ditt sinn. Vår kamp som vår fiende ønsker å vinne er i våre sinn. Følg med på neste del!


Forbønn


Total Page Visits: 900 - Today Page Visits: 1