Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her kommer nytt fra varmere og våtere strøk. Det har regnet mer enn normalt under regntiden i år, og det har vært flom flere steder, men det skal være enden på regntiden mot slutten av denne måneden, og vi håper det vil regne mindre snart.

Mye har skjedd siden jeg kom tilbake til Thailand, og det har vært en travel tid. Det har blant annet tatt meg en uke å få skrevet dette nyhetsbrevet.
I dette nyhetsbrevet kan du lese om: Fire dåp og flere har igjen blitt kristne, en konstant vekst i tjenesten og om ett slangebitt.

Jeg hadde en veldig fin tid i Norge i august og jeg vil si litt om dette også i dette nyhetsbrevet. Jeg har blant annet fått en utsendermenighet.


Bitt av en giftslange

Det er flere historier jeg kunne ha fortalt, men jeg ønsker spesielt å fortelle om en familie i dette nyhetsbrevet.

En regnfull kveld prøvde vi å besøke en familie som ønsket å vite mer om Jesus. De bodde et god stykke fra her vi bor, og vi strevde med å finne huset deres. Vi klarte å ringe dem, og en mann møtte oss og ledet oss ut på en litt dårlig vei.
Vi kjørte gjennom en appelsingård, og vi var litt usikker på om vi ville kom oss ut igjen, for det regnet og veien var veldig gjørmete.

Vi kom oss frem, og vi møtte denne familien som bestod av et ektepar, et barne barn og foreldrene til mannen i ekteparet. Mannen heter Hlong Tama. Foreldrene hans var godt opp i årene, kanskje rundt 80 år. Vi spurte den eldre mannen, på rundt 80 år, om han hadde hørt om Jesus før, og han sa det hadde han ikke.
Måkkham tok frem frem illustrasjons bildene og forklarte evangeliet for dem.

En uke senere sier kona til Hlong Tama at hun ønsker å bli en kristen (kvinnen på bildet over)

Like før jeg dro til Norge døpt vi denne kvinnen, og hun kom og kommer regelmessig på våre søndagsmøter, selv om det tar henne nesten en time å komme seg til møtet vårt.
Etter en måned, mens jeg fremdeles var i Norge, sier Hlong Tama at han også ønsket å ta imot Jesus.
Hlong Tama og familien hadde en del husguder, og de spurte oss om vi ville kommer og fjerne de for dem.

Jeg hadde nettopp kommet tilbake fra Norge, og vi skulle dra til huset deres og fjerne husgudene. Da vi ringte Hlong Tama, var han litt trist i stemmen, og sa at han var på sykehuset, for hans far, som jeg tidligere nevnte aldri hadde hørt om Jesus, hadde blitt bitt av en giftslange.

Shanfolk ligger ofte og sover på gulvet, noe denne gamle mannen hadde gjort, og da han skulle snu seg på natten var det en slange som lå ved siden av ham (det virker som det var en kobra-slange). Slangen bet ham, de kjørte ham i hue og hast til sykehuset og der ble han liggende i over ti dager.

Vi dro fremdeles å besøkte familien den kvelden. Vi gave dem en Shan Bibel, ba for dem og ble kvitt husgudene deres.
Vi besøkte og ba også den eldre mannen på sykehuset dagen etter.
Vi besøkte dem igjen da den eldre mannen kom hjem, og gav dem litt ris og nudler. Han er mye bedre nå, men må tilbake til sykehuset hver dag for å rense såret.
Be gjerne fortsatt for denne mannen, og spesielt om at han må ta imot Jesus også.

Den eldre mannen hadde ikke forsikring eller gode oppholds papirer, noe som gjorde at de måtte betale hele sykehusoppholdet selv, slik det er for mange immigrasjons arbeidere og flyktninger fra Myanmar her. Ofte er det barn og barnebarn som hjelper til, og denne eldre mannen hadde heldigvis dette, så de fikk betalt regningen.


Fire nye dåp

På søndag hadde vi en dåp der fire personer ble døpt, og Hlong Tama var en av dem. De (familien) hadde kjørt nesten en time i øsende regn for å komme seg til dåpen.

(På bildet til over døper jeg Hlong Tama.)

De regent kraftig denne søndagen, så vi var spent på om vi fikk til dåpen, for vi måtte til en elv for å gjøre det.

Like før vi dro til elven der vi skulle ha dåpen, stoppet regent plutselig, og det var opphold til den var over.
Da vi kom til elven oppdaget vi et nytt problem. Siden det hadde regnet mye den siste uka, var strømmen stri, vannet grunt og det var vanskelig å finne et egnet sted for dåpen.
Til slutt fant vi et sted der strømmen ikke var for stri, vi bygde opp en liten demning der slik at vannet ikke ble for grunt, og gjennomførte til slutt dåpen.

Menigheten og skolen

Jeg skal ikke gjøre dette brevet for langt, men ønsker å ta med at vi fremdeles har en stødig vekst der vi ser mennesker bli frelst og døpt. På søndag var vi over 40 på møtet.
Vi har døpt 24 personer siden januar i år.

Lørdagsskolen vår går også bra, antallet varierer litt fra rundt 20 til 40 barn.

Siden vi vokser har vi behov av flere stab, vi skulle spesielt ha sett ett ektepar til som kunne hjelpe oss. Vi ser først og fremst etter ett lokalt ett, men vi er også åpne for andre (som misjonærer).

Be gjerne for dette, da vi er blitt veldig travle!


Litt om min norgestur

Det er to skriftsteder som beskrev min norgestur: Ferdiglagte gjerninger (Ef 2:10) og Gud kan gjøre mer enn alt, ja langt utover det vi ber om og forstår (Ef 3:20).
Jeg tror jeg bare hadde høydepunkter på denne turen. Jeg fikk besøkt venner jeg ikke har sett på 4-6 år og familie jeg ikke har sett på 4 år.
De to største høydepunktene var å besøke Betania Kristiansand og Ungdom i Oppdrag på Grimerud.

Ungdom i Oppdrag
Jeg ble godt mottatt og hadde mange gode samtaler på Grimerud, og det var godt å besøke dem igjen.
Min sendermenighet er nå Betania Kristiansand, tidligere var det Ungdom i Oppdrag som sendte meg ut. Dette betyr ikke jeg har kuttet kontakt eller samarbeid med dem. Jeg er fremdeles det man kaler kontaktmisjonær, der vi fremdeles har kontakt og samarbeid, men de er ikke ansvarlig for å sende meg ut, de står heller ikke som mine arbeidsgivere.
Jeg er også litt under YWAM her ute i Nord-Thailand, der jeg er med på ledermøter og stabsmøter en gang i måneden og mottar DTS team.

Betania Kristiansand
Jeg hadde gode samtaler med ledere i DFEF Betania Kristiansand, og Betanias nye pastor Torsten Mentzoni. Torsten kjenner jeg litt fra før. Han har også vært i Thailand og besøkt min tidligere medarbeider for en del år tilbake og han kjenner til shanfolket. Dette visste jeg ikke før jeg kom til Norge.

Betania Kristiansand har i en del år støttet oss økonomisk allerede, men nå er de også min (og vår families) sendermenighet og min arbeidsgiver. Vi er veldig takknemlige for dette!

Som nevnt i tidligere mailer falt jeg ut av folketrygden for rundt 10 måneder siden, og jeg trengte en arbeidsgiver for å komme inn igjen. Betania Kristiansand sa seg villig til å bli arbeidsgiver.
Jeg er fremdeles ikke inne i folketrygden igjen, men har sendt en søknad om nytt opptak. Be fortsatt for dette!


Økonomisk


Vi skulle gjerne se flere faste givere til underhold for oss som familie.
All inntekt vi får til vår familie går igjennom meg.
Min kone, Måkkham, kommer jo fra Myanmar og har ingen støtte derfra eller andre steder. Så tenk gjerne på om du skulle bli en støttepartner (husk da å gi til dette kontonummeret: 3060 39 58000).

Ønsker ny privat bil
Vi har også behov av å bytte ut vår gamle private bil, som er 16 år gammel nå, og godt brukt. Du kan gjerne gi oss en gave til dette. Penger vi har per dags dato er: Den gamle bilen i seg selv, og jeg kan ta ut noen sparepenger, så ikke så mye.
Hvis du ønsker å gi en gave til dette bruke mitt private kontonummer eller Vipps.

Gi en gave/støtte
Sporadiske og enkelt gaver til oss som familie bruk mitt private kontonummer:
9710 27 46787 eller Vipps 900 90 354

– Faste støtte for underhold til oss som familie (støttepartnere) bruk kontonummer: 3060 39 58000
(kontakt oss gjerne hvis du ønsker å bli en fast giver, vi vil gjerne ha din e.post og navn)


Prosjektet/arbeidet

Siden begynnelsen av august har min bror, far og meg jobbet med å få prosjektet vårt registret i Brønnøysundregisteret. Det var litt mer jobb og tok lenger tid en vi trodde, men vi har nå fått registret det og godkjent det under forening og Ideelle organisasjoner.
Den heter: Gode nyheter for shanfolket, org. nr. 929 712 366
(se også våre websider siden!)
Vi jobber nå med å få opprettet en prosjektkonto, som også vil ta litt tid.

Hensikten med dette er at vi som tjeneste vokser, og mer penger komme inn til arbeidet. Vi ønsker ikke å blande vår personlige økonomi med prosjektet, og det blir mer ryddig i forhold til myndigheter, givere etc.

De som gir til prosjektet vil gi til følgende: Støtte til lokale medarbeidere, leie av tomt (vi ønsker i fremtiden å kjøpe dette)der vi driver arbeidet, drift av lørdag- og søndagsskole for barn av immigrasjons-arbeidere og flyktininger fra Myanmar, drift av prosjekt bil, transport utgifter, humanitær-hjelp (mat, klær etc.), evangeliseringsarbeid og fester som jul og andre høytider.
Ingen av disse pengene vil gå til oss privat (som underhold).

– Bruk dette midlertidige kontonummer for gaver til prosjektet: 1813 39 86045 (jeg håper i løpet av en måneds tid at vi har et eget kontonummer for prosjektet)

Bønneemner

Be for min nye søknad om å komme meg inn i folketrygden igjen
– Be for nye støttepartnere til oss som familie
– Be for en ny bil
– Be for et ektepar som kan jobbe fulltid med oss (lokalt eller misjonærer)
– Be for de nye kristne, og spesielt for Hlong Tama og hans familie Det var hans
far som ble bitt av slangen.
– Be også at vi kan få fulgt opp og undervist de kristne godt! Både de nye og de
eldre kristne
– Be for lørdagsskolen vår og for alle barna.
– Be for tomten og arbeidet vårt som stadig vokser. Vi ønsker å kjøpe en tomt
etterhvert
– Be for opprettelsen av bedrifts konto for prosjektet, at prosessen skal
gå fort
– Be for fred over Myanmar!
– Takk for at vi har fått en sendermenighet!


Se en kort video fra tjenesten!


Ha en velsignet høst!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

Gave: Vipps gjerne til 900 90 354Meld deg gjerne på våre nyhetsbrev!

Total Page Visits: 602 - Today Page Visits: 1