I Norge er vi på mange måter blitt programmert til å tenke at Gud er veldig opptatt av om vi gjør synd eller ikke (hva som er rett og galt). Mange ser på Gud og den Hellige Ånd som en slags kosmisk politi, som passer på at vi gjør alt rett, eller prøver å finne ut og peke på alt som vi gjør galt.
Mange tenker han er en feilsøkene Gud som vil finne feil med deg, og du må passe godt på hva du gjør eller sier! For han ser deg og han blir litt sint, skuffet og dømmende hvis du skulle gjøre noe imot hans perfekte vilje.

Dette er hva jeg vil kalle et lovisk og feil bilde av hvem Gud egentlig er!


Denne undervisningen er hendte fra serien: Ikke under loven (nytt opptak), få med deg hele denne serien: Du er ikke under loven men under nåden

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Høyreklikk spiller for å laste ned mp3.

Gud ønsker et forhold til deg!

Mange ser på sitt forhold til Gud som en kontrakt. En kontrakt som sier: Hvis du holder deg unna synd, hvis du følger mine ti bud, hvis du bare elsker meg av hele ditt hjerte, hvis du bare gjør godt mot din neste, da vil jeg elske deg. Men hvis du ikke holder denne kontrakten vil jeg ikke elske deg, jeg vil trekke mitt nærvær fra deg, ikke gi deg bønnesvar eller velsignelser, og jeg vil avvise deg, i hvertfall til du har omvendt deg.

Gud hadde aldri tenkt at vårt forhold til ham skulle være som en kontrakt, men den skulle være basert på et nært forhold til ham, som et kjærlighetsforhold.

Gud har aldri ønsket at vårt forhold til ham skulle være bygd på de ti bud eller lov. Det er heller slik at når vi har et godt forhold til Gud, når vi oppdager hans kjærlighet til oss, så vil vi holde budene uten at vi en gang trenger å anstrenge oss. Vi vil gjøre det helt ubevisst. Vi vil til og med elske Gud tilbake. Vi trenger ikke engang stresse for å prøve å elske ham!

Er Gud en kosmisk dommer og politi?
I Norge er vi på mange måter blitt programmert til å tenke at Gud er veldig opptatt av om vi gjør synd eller ikke (hva som er rett og galt). Mange ser på Gud og den Hellige Ånd som en slags kosmisk politi, som passer på at vi gjør alt rett, eller prøver å finne ut og peke på alt som vi gjør galt.
Mange tenker han er en feilsøkene Gud som vil finne feil med deg, og du må passe godt på hva du gjør eller sier! For han ser deg og han blir litt sint, skuffet og dømmende hvis du skulle gjøre noe imot hans perfekte vilje.

«Pass deg lille øye hva du ser eller hånd hva du gjør, for vår fader OVER der han ser NED på sine her, så pass deg!»
Vet ikke om du har hørt denne barnesanger: Vær forsiktig lille øye hva du ser? Jeg mener denne sangen rett og slett er en forferdelig barnesang, og gir et veldig negativt bilde av Gud.

Jeg selv tenkte indirekte at Gud var mer som en slags kosmisk politi som passet på oss, slik at vi gjorde alt rett. Selv noe av undervisningen min for en del år tilbake kunne reflektere dette. Jeg underviste det selvfølgelig ikke akkurat slik, men det var kanskje litt av den følelsen jeg hadde, og som gjenspeilte seg av og til i min undervisning, og jeg tror mange kristne sitter med den samme følelsen.

Vi kan kanskje indirekte tenke at Gud står bak en sving med et syndometer som måler hvor høyt vi synder, og når vi overskrider den tiltatte syndekvoten, vil han inndra sin beskyttelse og nærvær, eller det kan til og med føre til at du mister frelsen, hvis overtredelsen er for høy.

Mistet frelsen?
Det spørsmålet jeg har fått mest gjennom sidene mine på nettet, er dette: Jeg begikk en bevisst synd, har jeg da mistet frelsen? De som har dette spørsmålet tenker indirekte slik jeg beskriver over, så jeg vet det er mange som har følelse av at Gud (eller Den Hellige Ånd) er en slags kosmisk politi.
Du kan si at jeg så litt på treenigheten som dette: Den Hellige Ånd var det kosmiske politiet, som passet på at vi ikke syndet, eller påpekte når vi syndet. Gud var dommeren som skulle dømme meg når jeg hadde gjort noe galt, også hadde vi Jesus som var min forsvarsadvokat som ville forsvare meg og stå imellom meg og Gud, slik at jeg ikke fikk en hard straff, som for eksempel å miste frelsen og gå evig fortapt.

Man kan kanskje få litt inntrykk av en Gud som en dommer og et kosmisk politi når man leser Det gamle testamentet, og når folk levde under loven. Dessverre er det mange som fremdeles tror at vi lever under loven, ofte litt ubevisst, og at Gud dømmer oss. Vi kan ofte sitte litt med denne følelsen av at Gud ikke vil ha fellesskap, gi oss bønnesvar, beskytte oss eller tilgi oss før vi har gjort opp for oss. Det kan kanskje handle om at vi må bekjenne alle våre synder, be og lese mer i Bibelen, bevise at vi har omvendt oss, føle seg fordømt og skamfull for en god stund over det vi har gjort også videre, før Gud kan ha fellesskap med oss igjen.
Du kan be om forbønn!


Gjennom disse sidene kan du også be om forbønn. Vi er et team som ber, og vi tar gjerne deg med. Fyll ut skjema under (du kan også være anonym)


De 10 siste undervisningen (Podkastene) fra Bibelundervisning

Han gjenoppretter min sjel Bibelundervisning på Podcast (Audio)

I samle 23:3 står det i en engelsk oversettelse (NKJV): He restore my soul. På norsk: Han gjenoppretter min sjel! Gud ønsker å gjenopprette deg slik du var ment til å være. Det er mange ting som har ødelagt for deg og satt sår i din sjel, men Gud er en gjenoppretter! Han ønsker å hjelpe deg til å forstå hvem du egentlig er og gjenopprette deg til det bildet du er skapt i. Han vil at du skal forstå din verdi
  1. Han gjenoppretter min sjel
  2. Vær trygg i din identitet
  3. Ha frimodighet i bønn!
  4. Er vi i endetiden? (2)
  5. Kommer Jesus tilbake? (1)
  6. Fridd oss fra den onde – En introduksjon
  7. Hvordan be for de som er undertrykt av den onde? (23)
  8. De seks delene på Guds fulle rustning (22)
  9. Guds fulle rustning (21)
  10. Tanken: Gud er ikke med deg (20)
Total Page Visits: 1224 - Today Page Visits: 2