Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Det har gått over to måneder siden vår korte nyhetsbrev i begynnelsen av desember, men mye spennende har skjedd siden det i vår tjeneste her i Nord-Thailand, og det er vanskelig å få med alt i dette nyhetsbrevet.
Jeg vil konsentrerer meg om å fortelle noen av historiene og bakgrunnen til hvordan syv personer har tatt imot Jesus og som vi har døpt, fra november til nå, og ilden fortsetter å spre seg.

Dette nyhetsbrevet er forholdsvis langt, men tror den vil være inspirerende lesning for deg, og om det Gud gjør her ute i Sør-Øst Asia.

 

Frøet som bar god frukt!

Måkkham forteller de gode nyhetene til et nytt ektepar, mannen tok imot Jesus.
Dette er venner av Nong Jon og Sei Ta Ma.
Bildet er fra denne uken
 

Vi må litt over ett år tilbake, da et frø ble sådd under en julefest vi hadde på tomten vår.
Det var da de to ekteparene for første gang fikk høre julens budskap.
En måned etter begynner barna deres å gå på helg-skolen vår. I april hadde vi en stor påskefest der vi fortalte om hvorfor Jesus døde og stod opp igjen. Frøet som ble sådd begynte å vokse.
Måkkham var den som delte evangeliet på begge festene.

Nong Jon
En dag i mai, kontaktet en av kvinnen Måkkham. Vi hadde ikke fått besøkt dem eller hatt helg skole siden påske på grunn av locdown i forbindelse med en ny Covid-19 bølge. Kvinnen, som heter Nong Jon, fortalte Måkkham at hun ønsket å bli en kristen.
Vi hadde ikke mulighet å dra til henne da på grunn av Covid-19 restriksjoner. Vi tenkte også: Er dette bare et blaff, og kanskje hun ikke hadde helt forstått hva det vil si å bli en kristen?
Jeg har opplevd mye av dette før; der flere mennesker på et fest som vi har hatt, har rukket opp hånden og sagt de ville bli kristne, men dager og uker etter er det ingen oppriktig forandring som har skjedd, og de er like mye buddhister som tidligere.

I begynnelsen av juni besøkte vi Nong Jon og mannen hennes, Sei Ta Ma, og forklarte evangeliet en gang til for dem. Nong Jon sa bestemt at hun virkelig ønsket å bli en kristen, mannen var også interessert, men måtte tenke seg nøye om. Han hadde vært en buddhistisk munk og lærer i buddhismen før han kom til Thailand, så steget var vanskeligere for ham.
Vi døpte Nong Jon en uke senere, og gleden var å stor for henne. Sjelden jeg har sett noen som har strålt så mye etter en dåp.
Hun begynte ivrig å fortelle venner og familie om sin nye tro. Hennes mor, som er i Myanmar ble helbredet da vi ba for henne, og hun ble en enda mer ivrig etter dette.

Sei Ya
De er også et annet ektepar som jobber sammen med Nong Jon. Mannen i ekteparet hadd store alkohol og narkotika problemer. Nong Jon hadde pratet mye med dem om Gud og oppfordret dem til å bli kristne.
En dag i august, etter et husmøte hos Nong Jon, og vi skulle hjem, møtte vi mannen med alkohol problemer, hans navn er Sei Ya. Han var tydelig beruset og hadde store problemer med å kjøre motorsykkelen sin. Han stoppet oss og spurte om vi kunne be for ham. Han sa han var lei av alkoholproblemene, og han ønsket å bli en kristen.
Siden han var ganske full, tok vi det ikke så på alvor, men vi ba for ham der og da.

Den neste uken drakk han ikke, og Nong Jon sa han var seriøs da han fortalte oss at han ville bli en kristen. Vi fikk heller ikke besøkt ham på grunn av en nye bølge med Covid-19, og de stengte appelsingården han bodde i på grunn av et tilfelle i nærheten.
Etter dette hadde han ett tilbakefall, og ble tatt av politiet da han kjørte motorsykkelen sin i påvirket tilstand. Han måtte betale en bot, og sykkelen ble behold av politiet.
En dag tidlig i november kom han på søndagsmøtet vårt, og sa: «Nå er jeg veldig klar for å ta imot Jesus!»

Både han og kona, Nong Shøn, tok imot Jesus den søndagen. Fjorten dager senere døpte han og kona seg. Søndagen etter dåpen så vi veldig tydelig at noe hadde skjedd med Sei Ya. Han var en helt annen person.
Han vitnet på møtet vårt å sa: «Da jeg bestemte meg for å bli en kristen sluttet jeg momentant med alkohol og narkotika, til og med røyken. Nå er livet mitt, familien og ekteskapet vårt helt nytt! » Gleden strålte ut av øynene til Sei Ya over hans nye tro, og vi så veldig konkret at det han sa hadde skjedd, at han var en annen person enn den han var bare tre uker tidligere.

Hans iver og glede har fortsatt frem til i dag, og han forteller stadig til andre hva som har skjedd med ham. Han har ett sterkt vitnesbyrd. Dette førte til at flere ble interessert, blant annet mannen til Nong Jon, Sei Ta Ma.

Sei Ta Ma

 

Sei Ta Ma er en som tenker dypt, litt filosofisk, er musikalsk og er klartenkt. I de åtte måneden etter at kona hans ble kristen, kom han av og til på møtene våre, men han holdt seg litt for seg selv, var stille i bakgrunnen og sa ikke mye.
I januar fortalte han oss at han nå var klar til å ta i mot Jesus. Vi døpte han i slutten av forrige måned.
Etter at han ble en kristen har han vært en av de mest aktive, både på våre møter og i å fortelle andre om Gud. Han prater som bare det på våre møter nå. Denne uken ble en venn av ham frelst også. På møte der hans venn ble kristen kristen, ledet han lovsang, og han har til og med skrevet en ny enkel lovsang som han fremførte.

De nye kristne er ikke shan men fra en folkegruppe fra Shanstaten i Myanmar (de er å regne for hilltribes) som heter Balong. Sei Ta Ma klarte å bestille et nytestamente på Balong språket (de er veldig vanskelige å finne) på nettet, og han tar den med seg overalt og leser i den. Når vi leser på shan eller thai på samlinger og møtene våre, tar han den alltid frem og leser det på Balong.
Venner av av de to ekteparene har også nylig blitt kristne og vi hadde to som døpte seg på søndag. Disse igjen er også ivrige i sin tro og har delt det med sine venner, som igjen er interesserte i de gode nyhetene.

Så ilden sprer seg! Nesten litt fort, for vi har ikke mulighet til å følge alle opp. En dag har bare 24 timer.

Se video av dåpen til Sei Ta Ma under:

Besøk av en kjent shan bibellærer og evangelist
Hlung Hleng Pung

For to uker siden hadde vi besøk av en kjent shan bibellærer og evangelist som heter Hlung Hleng Pung. Han er sannsynligvis en av de mest kjente kristne blant shan folket, og de som forstår shan språket. Han har et populært kristent radioprogram som når langt, og de fleste har hørt om ham.
Han var hos oss i tre dager og hadde et seminar. Dette var en stor booster for de nye kristne, og de har blitt mye mer ivrige etter dette. Det hjalp dem til å forstå evangeliet ennå bedre.

Besøket var både hyggelig og viktig for oss som familie, og ledere for det arbeidet vi står i, det å knytte nærmere kontakt med ham. Vi håper på å gjøre noe lignende i fremtiden.


Som du kan lese skjer det veldig mye i arbeidet vårt, og det er mye mer jeg kunne ha skrevet, men husk gjerne på oss i dine bønner. Med mange nye kristne på en gang og mye å gjøre, så kan det være utfordrende til tider. Be gjerne for teamet vårt og at vi må få et nytt ektepar som kan hjelpe oss. For tiden er vi tre på fulltid og tre som er på deltid. De på deltid hjelper oss enkelt kvelder og i helgene (når de har tid).

Vårt fokus er mer og mer på å plante en menighet og nå personer en og en.
Vi ønsker også å ta godt vare på og forklare evangeliet på en god måte slik at de som tar imot blir bevart i sin tro.

Som nevnt har jeg sette mange litt for enkle frelsesinnbydelser der de fleste som rakk opp hånden ikke forstod mye av hva de gjorde. Ofte trengs det tid før de konkret forstår evangeliet, spesielt når de aldri konkret har hørt det før og hva det går ut på. Vi presser ikke folk til å ta imot, men sier ofte: Tenk igjen om det vi har fortalt, prøv det og fortell oss hvis du er klar til å ta imot. 

Se en kort video fra tjenesten som også inneholder bønneemner

Støtt oss gjerne

Tjenesten
Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten? (Gjerne med et fast beløp i måneden)
– Bruk kontonummer: 1813 39 86045
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet vi at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps (900 90 354), gi oss klar beskjed om at det er til tjenesten)

Privat
Vi er takknemlig for alle gaver vi får, å gi gjerne en engangs-gave, men vi ønsker også å se flere faste givere.
– Vårt kontonummer privat er: 9710 27 46787
– Vipps 900 90 354

  • Be for de nye kristne.
  • Be for oss i det å plante en menighet (vi har plantet den allerede, for menigheten er personene, men det står en del igjen på struktur og de lokale ønsker også en tomt som vi fysisk kan bygge en menighet på, dette er mer utfordrende).
  • Be for oss i det og skulle følge dem opp
  • Jeg har begynt å undervise de nye kristne, men litt utfordrende på shan språket, be gjerne for meg i dette også.
  • Be for flere som kan hjelpe oss i vår tjeneste. Vi skulle gjerne sette ett ektepar til, som kan jobbe med oss.
  • Be for god helse for oss og beskyttelse for Covid-19.
  • Be for Elisabeth og hennes statsborgerskap.

Hvis du ønsker å støtte oss i vår tjeneste blant Shan folket fra Myanmar, bruk gjerne kontonummer under:

For gaver:
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787

Gaver til tjensten bruk kontonr. 1813 39 86045

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Legg til din overskrift her

Total Page Visits: 1402 - Today Page Visits: 2