Del 2 av serien: Bli fri fra avvisning

Har du noen gang spurt Gud hvorfor så lite skjer i ditt liv, hvorfor du ikke ser så mye av hans kraft?
Du vet at Gud finnes, du tviler egentlig ikke så mye på det, men likevel ser du ikke at mennesker og deg selv blir fri eller opplever så mye av Guds kraft.

Du tenker: Jo Gud kan helbrede og sette mennesker fri i dag, og jeg kan se at han bruker andre til dette, men jeg føler ikke Gud kan bruke meg. Når du skal be for noen så føler du at tvil kommer, og du er usikker på om noe vil skje. Hva er dette? Jeg er overbevist om at dette er følelsen av avvisningens som hindrer oss.

Vi kan tenke at Gud vil ikke høre eller bruke meg, for jeg føler meg syndig og skitten.


Dette er en del av seminaret om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen


Høyreklikk spilleren over for å laste ned (eller se Spotify under)

Hva er det som forårsaker dette? Jeg er overbevist om at dette er følelsen av avvisningens som hindrer oss. Den vil ofte peke på svakheter i våre liv, og si at Gud kan kanskje bruke andre, men ikke deg, det vil ikke skje for deg fordi… også gir han deg alle grunnene til hvorfor Gud ikke kan bruke deg. Den minner deg på synden du gjorde i går, den minner deg på at du burde være helligere, at du skulle ha bedt mer, at du skulle, burde….

Hvis du har tanker som burde, skulle, hvis jeg bare osv., så er disse tankene fra avvisningens ånd. Den vil alltid kreve noe mer av deg, den er aldri fornøyd.
Du kan aldri tilfredsstille en avvisningens ånd, og så lenge den får drive og styre deg, så vil du heller aldri helt bli tilfreds, uansett hvor mye bra som skjer med deg.
Avvisningen ånd vil drive og styre deg slik at du blir utbrent og utslitt.

Hvis du føler at det er noe som alltid driver og styre deg, at du alltid må gjøre noe bedre.
Du føler hele tiden at alt må være perfekt. Er du det vi kaller perfeksjonist?
Det du skal vite at det ofte er avvisningens ånd som driver deg? Alt dette som jeg har nevnt her er det avvisningens ånd som står bak.

Avvisning vil aldri bli tilfreds
Avvisning vil føre til vantro, eller den er en form for vantro.
Avvisning vil fører til at du blir tvesinnet. Tvesinnet er på en måte at du har to sinn, og du har vanskeligheter med å gjøre deg opp en mening. Du er som en bølge på havet som kastes hit og dit av en hver vind som kommer. Det vil si du blir lett styrt av omstendigheter og følelser, og du er redd for å ta et galt, eller et ikke perfekt valg.

Hvis du har vært kristen en stund vet du sannsynligvis hva som er sannheten, men avvisningen vil sette spørsmålstegn ved om Gud vil gjøre det for deg.

Avvisning er en tyv som vil stjele livet sakte fra deg.
Avvisningen setter deg også opp til å bli avvist.
Avvisning vil alltid vise deg en fremtid der du blir avvist og der du ikke vil oppleve å bli tilfreds.
Den vil også fortelle deg løgner om din identitet og hva du vil komme til å bli en dag.

Avvisning vil også gjøre at du søker kjærlighet på de feil stedene, eller du ønsker alltid at andre skal legge merke til deg og anerkjenne deg.

Hvis du hele tiden ønsker anerkjennelse fra det motsatte kjønn, at du søker etter det hele tiden. Det kan være at du konstant vil ha øyekontakt eller flørte med det motsatte kjønn, kanskje det til og med etter at du er blitt gift, da er det en avvisningens ånd som er årsaken til det.
Nå er det vanlig at vi kan ha øyekontakt og flørte med det andre kjønn, men jeg snakker om å gjøre dette overdrevet. Så ikke misforstå meg her og tro at jeg sier at du ikke kan få øyekontakt med en kvinne eller en mann eller flørte, men hvis det er noe som hele tiden driver deg, du søker det hele tiden og der aldri helt blir tilfreds, selv når du er gift, er dette et tegn på at du trenger å gjøre noe med avvisning.

Ønsket om å bli elsket av andre mennesker, gir avvisning mer brennstoff når du ikke opplever at dine forventninger om å bli elsket av dem, blir oppfylt.

Avvisning skaper negative forhold på tre plan
Avvisning vil føre til at vi ikke søker til Gud, det fører et negativt forhold til deg selv og andre.
Avvisningens ånd ønsker å skape et brudd på alle forholdene.

Hvis du har opplevd avvisning, kan du fort også føle at Gud har avvist deg, og trekker deg vekk litt fra Gud. Eller du er konstant redd for at han vil avvise deg, som er nettopp hva fordømmelse er. Fordømmelse er en frykt for avvisning, jeg vet ikke om du har tenkt over det? Hvis du sliter mye med skyldfølelse og fordømmelse, så har dette sin rot i en frykt for avvisning.

Når du har avvisning kan du lett avvise deg selv også, ved blant annet bli sint på deg selv fordømme deg selv for synd du har gjort og anklage deg selv.

Når du har avvisning vil du også avvise andre mennesker. Du vil faktisk avvise kjærlighet både fra Gud og andre mennesker. Avvisning gjør at du drar deg bort fra andre mennesker.

Djevelen vil at du skal opplev avvisning, for det vil skille deg fra kjærligheten, både fra Gud, fra andre og det å elske seg selv (når jeg sier; elske deg selv, betyr dette ikke å være selvopptatt).

Djevlene er livredd for at du skal oppdage hvor høyt Gud egentlig elsker deg, for det vil gjøre stor skade på hans rike. Derfor vil du også møte motstand når du har bestemt deg for oppdage mer av denne kjærligheten.
De som jeg får mest motstand fra, og som står meg ofte imot når jeg underviser om Guds kjærlighet og nåde, er de som er religiøse eller loviske, fordi er sterk påvirket av avvisningen (og antikrist ånd), som ikke vil at du skal oppdage Guds kjærlighet!


Dette er også del 24b i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Total Page Visits: 1653 - Today Page Visits: 1

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.