Jeg tror avvisning er muligens den verste følelsen man kan ha som et menneske. Det kan ofte være mer smertefullt enn fysiske sår.

Personlige er kanskje frykten for å bi avvist er en av de tingene jeg har kjempet mest med i mitt liv, spesielt da jeg var i tenårene og helt opp til 40 årene, og jeg har erfart at veldig mange nordmenn sliter med akkurat det samme. Det er kanskje ikke alltid vi gjenkjenner det, for det kan ofte komme i form av fordømmelse eller følelsen av at vi ikke strekke til.

En del mennesker er heller ikke klar over at de sliter med frykten for avvisning, men denne undervisningen kan hjelpe deg til å se det og bli fri fra dens påvirkning på ditt liv!


Dette er en del i serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)
Du kan se hele serien på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Høyreklikk spilleren over for å laste ned (eller se Spotify under)

Du er kanskje ikke helt klar over det? Men loviskhet er bygd på avvisning.
Loviskhet vil føre til fordømmelse og skyldfølelse, som igjen er bygd på avvisning. Loviskhet vil sette en standard som du burde følge, og hvis du ikke følger den blir du ikke akseptert, enten det er hos andre mennesker eller hos Gud.
Hvis du har hatt en streng og lovisk oppdragelse der du alltid opplevde avvisning og straff da du ikke gjorde som dine foreldre sa, er det en stor sannsynlighet for at du enten vil avvise og dømme andre, eller at du ofte føler deg avvist og fordømt.

En del kristne i dag tror at vi fremdeles lever under loven, som fordømte oss når vi gjorde noe galt, men loven har så høye krav at vi aldri vil kunne nå opptil den.
Loven førte alltid til at man hadde en følelse av at man alltid kom til kort, man ble fordømt.
De følte at Gud aldri helt var fornøyd med dem, det var alltid noe mer de måtte gjøre, men da Jesus kom, satte han oss fri fra lovens forbannelse(Les Gal 3:10-14), så nå er vi ikke lenger under loven, men under nåden(Rom 6:14).
Det er mye jeg kunne ha sagt om dette her, men det jeg vil understreke er at en lovisk tankegang er ofte årsaken til følelsen av avvisning.

Jeg tror alle tanker som innebærer en eller annen form for avvisning er representerte av mørkets rike. Disse tankene kan enten være en programmering fra mørkets rike, eller de kan komme direkte fra mørkets rike.

Programmering kan være ting du har blitt indirekte opplært i, som at du må passe på alltid å blidgjøre andre mennesker for på den måten unngå avvisning.

En tanke som kan komme direkte fra mørkets rike er: Den personen liker deg ikke, eller du er dum, du gjør alltid dette, du er stygg, hvis du bare for en gang skyld kan gjøre noe riktig etc.

Jeg bruker uttrykket avvisningens ånd i denne undervisningen, for jeg tror virkelig at det er en ånd bak alle de gale løgnene vi tror om oss selv, og mange ganger om andre.

Du er en unik skapning
En av de tingene mørkets rike ikke vil at du skal se er at du er en unik skapning. Gud skapte deg med en personlighet som er helt unik. Det er ingen som er akkurat som deg!

Det er mange mennesker som ikke liker seg selv, de til og med avviser og forakter seg selv. De tror ofte at det man gjør definerer hvem de virkelig er, så fordi de gjør enkelte gale ting så tenker man at dette er hvem de virkelig er.
Kanskje du er slik jeg var? Sjenert, snakker lavt, kunne ikke se mennesker inn i øynene når jeg prater med dem. Eller du må alltid prøve å prate og få oppmerksomhet slik at du kan få andres anerkjennelse. Eller kanskje det er at du ofte blir sint eller faller inn i synder på det seksuelle området eller i alkohol.
Fordi man gjør, eller har problemer med disse tingene, begynner man å tenke at jeg er en sjenert person, jeg er en person ingen vil like hvis jeg slutter å prate, jeg er en sint person eller jeg er en person som er avhengig, jeg er en alkoholiker også videre.

Kan jeg fortelle deg en veldig god nyhet! Sannheten er: Dette er ikke den du egentlige er fra skapelsen av! Du er ikke en taper, du er ikke en alkoholiker eller en pervo. Dette er ikke den du egentlig er. Du har bare blitt feil-programert, det har kommet virus inn i det originale programmet.

Du trenger bare å finne tilbake igjen til hvem du er, og rive ned løgner om hvem du ikke er.

For å kunne bli omprogrammert er det veldig viktig å gå til ham som originalt har skapt (programmet) deg. For han vet hvordan du egentlig er blitt (programmert) skapt, og han vet hvordan du best kan fungere.
Uten å kjenne Han om har skapt deg, vil du ha store problemer med å finne tilbake til originalversjonen.

Det er et stort mirakel som skjer når vi blir kristne, vi blir født på nytt, vi blir nye skapninger! Det er ikke bare software(program) som nå har mulighet til å kommer tilbake til sin opprinnelige konfigurasjon (versjon). Vi får en helt ny hardware (ny maskin) også, med en Hellig Ånds prosessor og et guddommelig minne, og denne vil hjelpe deg til å bli kvitt alle virus som har feil-programert deg. Du kan si at du har fått en ny intelligens på innsiden, som er smartere enn alle virus og lager antivirus program. Dette er bare en sammenligning, men jeg håper du ser bildet?

Denne nye skapningen vil hjelpe deg til å finne din rette identitet og denne nye skapningen vil hjelpe deg til å bli omprogrammert, for du har fått ny kraft til å kunne gjøre dette. Den Hellige Ånd bor nemlig også i din nye skapning, og han har kraft og vil hjelpe deg til å skalle av hva som ikke egentlig er deg.

Da du ble kristen fikk du også en ny identitet: Du var før en synder, men du er nå rettferdig. Før var du død i dine synder, de vil si at du satt fast i alle dine negative sider (synder), men nå er du blitt levende og du har blitt hellig. Det gjør at du nå kan vinne seier over avhengighet og tilbøyelighet til å gjøre gale ting.
Hvis du ikke er en kristen vil du fremdeles være bundet til synd og dens makt, når du blir en ny skapning, døde din gamle natur og dens tilbøyelighen til å synde, og du fikk en ny natur som ikke kan synde, du har nå muligheten til å leve et liv i frihet.
Du kan fremdeles ha de samme tankene og følelsene som før du ble en kristen, og du kan selvfølgelig fremdeles velge å følge din gamle programmering, kalt kjødet, men sannheten er at du har blitt en ny skapning.

Det er igjen mye jeg kunne ha sagt her, men se en undervisning som jeg har kalt: Dr. Jekyll og herr Hyde kristen?


Dette er også del 24b i en serie om helbredelse (Gud ønsker at du skal ha det godt og være ved god helse).
Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer for oppdateringer når nye deler blir lagt ut og tilgang til pdf. filer og hele teksten (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen (etter hvert som den blir lagt ut)


Total Page Visits: 1444 - Today Page Visits: 1

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.