Forteller vi virkelig de Gode Nyhetene?

Vi som kristne sier det er vi som har de gode nyhetene, for evangeliet betyr nettopp dette, men er dette realiteten for de fleste kristne? Erfarer vi at det er gode nyheter for oss?
Mange fokuserer på at det handler om å unngå å gå fortapt, og å komme seg til himmelen en dag, det er i og for seg gode nyheter, men er det gode nyheter for oss her og nå, og i det livet vi lever her nede?

Er nyheten om at vi bare er noen usle syndere som håper på å komme til himmelen en dag, hvis vi ikke synder for mye eller har husket på å bekjenne hver enste lille synd vi har gjort siden du var tre år, gode nyheter?

Hva med nyheten om at du er en ny skapning, men du har fremdeles en skitten, mørk del av din sjel som du må prøve å korsfeste og undertrykke daglig. Er det gode nyheter?

Hva med nyheten om at du er blitt rettferdig og hellig, men du må konstant kjempe en kamp for å forbli det. Er det gode nyheter?
Du er rettferdig og hellige som en tilstand, ikke i din identitet, Er det gode nyheter?

Du er blitt rettferdig i din ånd, men din sjel og kropp er fremdeles delvis eller helt ond. Er det gode nyheter?

Hva med at Jesus har tilgitt deg alle dine synder, men hvis du ikke daglig bekjenner dine synder, eller har glemt å bekjent en, så er du plutselig ikke tilgitt lengre. Er det gode nyheter?

Hva med sannheten om at vi er sønner og døtre av Gud, men at vi kan miste frelsen hvis vi gjør noe som Gud ikke liker, noe galt vi sier eller en gjentatt synd vi gjør. Er det gode nyheter?

Hva med at ved hans sår har vi fått legedom, men hvis du ikke har gjort opp din synd, betalt tienden og ikke har tro nok så vil Gud ikke helbrede deg. Er det gode nyheter?…..

Abonner også på mine podkaster (flere alternativer, se logoer under)
Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354
Last ned (høyre klikk, og velg lagre som..)

Hva med at Gud har velsignet oss med all åndelig velsignelse, men hvis du ikke gir tienden, røver du fra Gud og er under en forbannelse. Er det gode nyheter?

Hva med at du har blitt satt fri, (til frihet har Kristus frigjort oss) men du må for all del huske på å lese Bibelen, be og holde deg unna alt som kan friste deg. Er det gode nyheter?

Hva med at vi er døde med Kristus, men at vi må fremdeles prøve å «dø til oss selv» hver dag. Er det gode nyheter?

Gud elsker alle mennesker (for så høyt har Gud elsket verden også videre), men hater deg hvis du skulle synde, spesielt falle i noen av de «store» syndene. Er det gode nyheter?

  • Disse tingene jeg har nevnt her blir dirkete eller indirekte forkynt i menigheter over hele verden hver uke? Men er det de gode nyhetene?


På meg virker det heller som de forvirrende og motsigende nyhetene. Det er heller dårlige nyheter, enn gode.

Hva med om du virkelig var en helt ny skapning tvers igjennom, med et sinn som bare må fornyes om denne sannheten? Er det gode nyheter?

Hva om din identitet er blitt hellig og rettferdig, ikke bare en tilstand? Er det gode nyheter?

Hva om din natur var forenet med Guds natur, og hva om du var ett med ham hundre prosent akkurat nå? Er det gode nyheter?

Hva om din største fiende ikke var deg selv, men løgnene du tror om deg selv? Er det gode nyheter?

Hva om du fremdeles er Guds elskede sønn og datter, og han elsker deg ubetinget selv etter du har syndet? Er det gode nyheter?

Hva om Gud er kjærlighet, og at vi ikke trenger å frykte for fordømmelse, skyld og skam? Er det gode nyheter?

Hva om Gud ikke var sint på deg? Er det gode nyheter?

Hva om vi aldri kan miste frelsen? (Jeg sier ikke du kan frasi deg den eller avvise Gud, det kan du, du har et valg, men du mister ikke plutselig frelsen som du har mistet lommeboken din. Det står ingen ting om å miste frelsen i Bibelen) Er det gode nyheter?

Hva om Gud allerede har tilgitt deg for alle dine synder, fortid, nåtid og fremtid? Er det gode nyheter?

Hva om vår falne syndenatur (Adams natur) allerede er korsfestet og død en gang for alle? Er det gode nyheter?

Hva om kristenlivet handlet om å finne ut hvem vi er skapt til å være og kjenne vår skaper? Slik at vi kan elske Ham, andre og oss selv. Er det gode nyheter?

Hva om kristenlivet handlet om å finne tilbake til hvem vi er, ikke prøve å bli noe vi ennå ikke er? Er det gode nyheter?

Hva om det handler om å finne tilbake til oss selv, ikke utslette oss selv, ved å prøve å dø til oss selv? Er det gode nyheter?
(Hvis du tror dette vil jeg anbefale deg å konvertere til buddhismen)  

Jeg tror dette er: De Gode Nyhetene! (Evangeliet) Og jeg tror det er nettopp dette Bibelen ønsker å fortelle og formidle til oss, men som har blitt forkludret, forvrengt og forvirret av religion og tradisjoner.Total Page Visits: 2543 - Today Page Visits: 1