Jeg vet ikke om du har hatt denne følelsen og tanken: Er Gud virkelig god? Er han for meg? Kan jeg stole på ham? Mange har og har hatt mange forestillinger om Gud og om hvem han er.
Vi kristne har dessverre gitt mange vrangbilde av ham som at han er:
– Humør syk: Han er glad i oss når vi har oppført oss bra, og sint når vi synder.
– Kravstor: Hvis ikke vi elsker Gud av hele vårt hjerte og sjel, elsker ikke Gud oss, eller hvis ikke vi har tilgitt alle som har såret oss, så vil ikke Gud tilgi oss.
– En liberal Gud som godtar alt og ingen ting er synd lenger. Og han bryr seg ikke om at vi synder.

Ofte er de to første, grunnen til at mange går i den andre grøften, der de tenker at Gud ikke bryr seg om synd.

Abonner også på mine podkaster (flere alternativer, se logoer under)
Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354
Last ned (høyre klikk, og velg lagre som..)

Gud er ikke bare glad i oss når vi har oppført oss bra eller oppfylt hans krav, og han er også så glad i oss at han ikke ønsker at synd skal være vår herre og at vi er slaver under den.

En del har kanskje mistet litt troen på Gud på grunn av de to første vrangforestillingene, og mange har til og med sluttet å tro fordi de har hatt dårlig erfaring med kristne som har fremstilt Gud som hard, sint og kravstor eller en slags schizofren Gud som er både god og på andre siden veldig dømmende og sint.

Jeg vil påstå dette: Gud er mye bedre og mer god en det du tror og kan forestille deg!
Hvis du har hatt dårlige erfaringer med kriste, vil jeg si: gi slipp på bitterhet og sinne og finn heller ut hvem Gud virkelig er!  Han er bedre enn to tror!

Jeg har både hatt mange erfaringer med kristne som har skuffet meg, såret meg, baksnakket meg, sagt onde ting om meg, til og med fra kristne ledere som jeg stolte på og trodde var for meg.
Men jeg vet at de ikke representerer Gud sin sanne karakter, jeg vet at Gud er god uansett hvem som forfølger meg eller snakker negativt om meg.

Jeg har også sett at selv om jeg ikke alltid har gjort alt rett, og kanskje til og med vært sint på Gud eller gjort synd, så hører Gud oss likevel. Det er ofte kun vårt hjerte som fordømmer oss til ikke å ha frimodighet i bønn, men Gud er større enn våre hjerter, og han hører din bønn uansett, han hører til og med på, og gir bønnesvar til de som ikke er kristne. Jeg har sett det.

Jeg har også smakt å sett at Gud virkelig er god, og han hører oss alltid, men det er alltid vi ser det og føler det i øyeblikket.

Psalms 34:9
9 Smak og se at Herren er god!
Salig er den som søker tilflukt hos ham.

Romans 8:33-39
33 Hvem kan anklage dem Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner.
34 Hvem kan da fordømme? Kristus Jesus er den som døde, ja, mer enn det, han sto opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han ber for oss.
35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd?
36 Som det står skrevet:
For din skyld drepes vi dagen lang,
vi regnes som slaktesauer.
37 Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt,
39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.Total Page Visits: 884 - Today Page Visits: 1