Mange blir redde når de hører at den onde kan tale til oss.

La meg bare si at det er få som har hørt den onde direkte.
Når vi snakker om djevelen her, handler det om hans rike og maktene, verdens åndelige herskere i dette mørket, og ondskapens åndehær i himmelrommet. (Efeserne 6:12)


Og disse maktene og myndigheter er faktisk onde ånder, og er en del av djevelens hær, og denne virkeligheten vil gi oss tanker, ord og ideer, og snakke til oss.

I Bibelen kan vi konkret se at den onde snakket eller ga tanker til personer, men vi har ingen ting å frykte, vi må bare skille på hvor våre tanker kommer fra!


Dette er del 17 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Du kan velge dine tanker.
Djevelen vil fortelle deg at du ikke er i stand til å kontrollere dine tanker, men det er ikke sant.
Bibelen sier at vi kan, og jeg vet at vi kan. Vi kan ta tanker til fange, men vi må også velge å gjøre det i lydighet mot Kristus.
Du har valget mellom å ta de til fange eller ikke.

Hvordan djevelen snakker til oss?
Mange blir redde når de hører at den onde kan tale til oss.
La meg bare si at det er få som har hørt den onde direkte, men når vi snakker om djevelen her, snakker vi om hans rike og maktene, verdens herskere i dette mørket, og ondskapens åndehær i himmelrommet. (Efeserne 6:12)
Og disse maktene og myndigheter er faktisk onde ånder, og er en del av djevelens hær, og denne virkeligheten vil gi oss tanker, ord og ideer, og snakke til oss.

I Bibelen kan vi konkret se at djevelen snakket eller ga tanker til folk.
Han kunne gi tanker til Peter (se Mark 8:33), han snakket med Adam og Eva i Edens hage
og djevelen fristet Jesus og snakket med Han ved en rekke anledninger, som når Han var 40 dager i ørkenen (Matt 4) og i Getsemane.

Hvis djevelen kunne friste og kommunisere med Jesus, som var uten synd, hvordan kan du tro at han ikke vil prøve seg på deg? Du er et mye lettere bytte enn det Jesus var.

Bibelen viser oss ikke direkte hvordan djevelen talte til Jesus, men jeg tror det var i tankene og på et åndelig nivå.

Ikke dine tanker
Visste du at mange av dine tanker ikke er dine tanker?
Jeg vet ikke om du har erfaringer med et en negativ tanke kom plutselig fra ingensteds fra? Men jeg har, og jeg tror du har hatt det også.
Da jeg var i slutten av 20 årene var jeg litt deprimert. En dag gikk jeg en tur i skogen med depressive følelse. Plutselig kom det en tanke til meg som sa: kast deg ned fra denne klippen, og jeg lurte på hvor kom denne tanken fra?  

Jeg så det ikke helt da; dette var ikke min tanke, men det var min fiende som hadde sendt denne tanken.

Jeg tror ikke djevelen sende denne tanken fordi han trodde at jeg ville gjøre det, men han håpte at jeg ville få fordømmelse og frykt av dem.
Og dette er ofte tilfellet når djevelen gir oss tanker: Han vil at vi skal bli fordømte og redde.

Våre tanker har tre kilder.
Våre tanker har tre kilder og de tre kildene er:Våre egne tanker, Guds tanker og tanker fra djevelen.
Vår oppgave er å skjelne hvilke tanker som er fra Gud og hvilke som er fra djevelen, og så få våre tanker på linje med Guds tanker. Vi må rive ned løgntanker fra mørkets rike, og omvende våre tanker slik at de er på linje med Guds sannheter.
Hebreerne 5:12-14
12 For selv om dere på denne tiden burde vært lærere, trenger dere noen igjen å lære dere de første prinsippene i Guds ord. Og dere er blitt slike som trenger melk og ikke fast føde.
13 For alle som tar del bare av melken, er ufaglærte i rettferds ord, for han er et spebarn.
14 Men fast føde tilhører dem som er myndig, det vil si de som på grunn av bruk, har øvd sine sanser til å skille mellom godt og ondt.

Det er ikke så lett som det kan høres ut, og du har sikkert opplevd det også, men jeg vil prøve å hjelpe deg på vei.
Det jeg ønsker er å hjelpe deg å gjøre, er å skjelne mellom hva som er fra deg, hva som er av Gud og hva som er fra djevelen. (Heb 5:14) Vi må skjelne mellom hva som er av Gud og hva som ikke er det. For fienden har fått deg til å tro mange av hans tanker og løgner, og han har sagt at det var Gud eller deg selv da du hadde en fordømmende eller negativ tanke.
Husk at selv om du kan gjøre onde ting, er ikke du ond, men det er synd som prøver å arbeide gjennom deg. Paulus sa:
Rom 7:17
Men nå er det ikke lenger jeg som gjør det, men synden som bor i meg.

Når du blir fristet: Hvor kommer disse tankene fra? De kommer ikke fra Gud, og de kommer ikke fra deg, de kommer fra onde ånder. Og du kan også ha en gal programmering fra din gamle natur, kjødet. Det er gammelt tankegods som ikke tilhører din nye skapning.

Ofte anklager djevelen deg og sier: Hvordan kunne du tenke disse syndige tanker, skam deg!
Men disse tanker er jo ikke fra deg i det hele tatt, det var faktisk han som hadde gitt deg dem først, og etterpå fordømte han deg. Djevelen er veldig listig.

Din oppgave er å skille, og finne ut hvilke tanker som er fra Gud, deg selv, eller djevelen. Og hvis du finner ut at en tanke er mot kunnskapen om hvem Gud er, så er det også din oppgave å rive dem ned eller stå opp imot disse tankene.
Hvis du er i enighet med de tanker som ikke er fra Gud, og handle på dem, er det en synd, og da trenger du å omvende deg (forandre dine tanker, finn ut hva som er sant og snu deg til det) fra dem og vende deg mot Jesus.

Husk at Gud vil bruke tankene dine til å sette deg fri, men djevelen vil også bruker tanker dine, men da for å binde deg.

Som sagt trenger vi å være over våkne om at vi har en fiende som ønsker å brøle til deg, men det er kun hva han kan gjøre: Prøve å brøle og skremme deg, men Peter oppfordrer oss til å stå ham imot, faste i troen på at hva Gud har sagt er sant!

1Pet 5:8-9

 8 Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.
9 Stå ham imot, faste i troen! 


Få med deg neste del i denne serien
Jeg vil begynne å undervise om: Er Gud sin beskyttelse ubetinget?


Forbønn


Total Page Visits: 1197 - Today Page Visits: 4