Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her kommer årets første nyhetsbrev fra oss her ute i Nord-Thailand. Det er kaldt her også, med temperaturer ned mot frysepunktet og frost i fjellene rundt oss her, men dagtemperaturen er behagelig på litt over 25 grader. Dette er den beste tiden på året i Nord-Thailand.

Vi hadde en spennende julefest og start på det nye året. Vi har vært travle også etter nyttår, og vi har sett flere bli kristne og hadde årets første dåp på søndag. Vi har også nådd ut til over 15 000 personer med julens budskap. Les mer i dette nyhetsbrevet!


Den største julefesten vi har arrangert

Den 17. desember hadde vi vår store julefest og den var veldig vellykket! Vi samlet godt over 200 personer, og mange fikk høre de gode nyhetene. Det var mange som ønsket å bli bedt for også.
Vi hadde program hele dagen, med leker og mat på formiddagen for barna og program for alle på kvelden.
Vår familie startet dagen kl 6 og kom oss i seng rundt midnatt, så en lang dag, men vi var også

glade for å få til dette og mange ble oppmuntret.
Jeg har vært med å arrangere lignende julefester i over 15 år her ute i Nord-Thailand, men aldri opplevd så mange komme på en julefest.

Som nevnt i en tidligere mail var vi litt underbemannet, men Gud virkelig sørger for oss. Det var flere lokale thai, fra landsbyen vi har vår tjeneste i, som hjalp oss. Vi hadde blant annet tre som lagde mat for oss.

Landsby lederen, som vi hadde invitert, kom også og vi har fått god kontakt med ham, noe som betyr mye for vår tjeneste. Han hadde tatt med seg 7 hjelpere også (se bildet over)

Vi vet at vi ikke kunne ha gjort dette uten Gud, denne festen var virkelig et vitnesbyrd om at ved Guds hjelp kan vi flytte fjell.

Uken etter dro vi også til en appelsingård og delte ut lit godterier og fortalte hvorfor vi feirer jul.
Se bildet under!


Tre frelst og tre døpt

Det har vært en travel og spennende start på det nye året.
Hver kveld i ukedagene har vi vært å besøkt folk, og det har vært veldig oppmuntrende.

Vi har også fulgt opp våre nye kristne og de med rus problemer, og vi fikk oppmuntret personer som hadde hatt det litt vanskelig over jul og nyttårshelgen.

Sist uke besøkte vi en familie som vi har hatt kontakt med i over ett halvt år nå. Mannen har vært veldig syk, og kunne verken gå eller snakke. Han ble tatt hånd om av kona og moren. Litt etter litt har han blitt bedre gjennom forbønn.
Vi har bedt for ham og han selv ber hver dag, og vi kan se forskjellen hver gang vi besøker han.
Han trodde allerede på Jesus i sitt hjerte, men sist uke ba vi også sammen med ham, og han bekjente at han ønsket å følge Jesus med sin munn.
Hans kone ønsket også å ta imot Jesus denne dagen, så vi bad med dem begge. (se bildet til venstre)

Denne familien har det vanskelig. Mannen kan fremdeles ikke jobbe å forsørge familien, og deres visum går ut snart. Kona er gravid i tredje måned, men var fortvilet for de vet ikke hvordan de kan forsørge barnet. De var så fortvilet at de ønsket å kvitte seg med det. Vi anbefalte selvfølgelig ikke dette, men vi oppmuntret dem og sa Gud ville hjelpe dem, og at vi ville hjelpe dem så godt vi kunne også.
Husk å be for denne familien! Vi vil døpe denne familien når mannen blir litt bedre, han hadde også blitt kraftig forkjølet og det er kaldt i vannet her nå.

Sist uke besøkte vi også en eldre kvinne, hun følte seg ensom fordi de fleste i familien hennes hadde gått bort, og hennes eneste barn, sønnen, hadde store narkotika problemer. Hun er også en enke. Vi delte de gode nyhetene med henne for første gang for nesten to år siden, og vi har truffet henne av og til etter dette, men sist uke bestemte hun seg for å bli en kristen, og hun hadde allerede kastet alle husguden før vi kom.

Vi døpte henne på søndag sammen med et annet ektepar som ble kristne for rundt to måneder siden.


Oppstart av lørdagsskolen etter nyttår

Vi har starte opp lørdagsskolen etter tre ukers juleferie. Vi fikk ikke samlet alle på grunn av andre arrangementer i landsbyen, men vi var over 30 likevel.
En liten utfordring var og er at vi er uten sjåfør og en ekstra lærer, så jeg må hente og kjøre hjem alle barna (tre timers kjøring til sammen), pluss undervise barna i fire timer.
Måkkham lagde lunsj for alle barna og underviste litt også.
Det gikk overraskende bra, men var alle litt sliten på slutten av dagen.


Over 15 000 hørte julens budskap!

Jeg tok opp en video av talen Måkkham hadde på julefesten vår, og la den ut på YouTube og Facebook.
Vi opplevde en ting som jeg aldri har sett før: Å få så mange visninger på YouTube!
Vanligvis når jeg legger ut en video på YouTube, og på shan språket, er vi heldige hvis vi får 10 visninger.
Vi har ofte fått mye mer treff gjennom Facebook, så jeg ble veldig overrasket da jeg dagen etter jeg la det ut, så at det var over 1 000 personer som hadde sett den. Jeg lurte virkelig på om jeg så riktig. Nå er det over 15 000 personer som har sett den.

Måkkham dro på det lokale markedet her om dagen, der hun traff på en shan mann som solgte pannekaker (roti). Han sa litt spøkefullt og indirekte til henne: Jeg så en video på YouTube her om dagen. Det var en kvinne som forklarte veldig bra om hvorfor vi feirer jul (og hvorfor Jesus kom), hun hadde på seg et rødt sjal og grønn shan kjole. Og han smilte til henne. Denne personen er ikke kristen og har sannsynligvis ikke hørt om hvorfor vi feirer jul. Vi har fått flere gode tilbakemeldinger fra folk som har sett den.
Så selv om vi samlet rundt 300 på julefeste, så har budskapet vi ønsket å formidle nådd ut til godt over 15 000 personer på shan språket gjennom YouTube (det har også over 2 000 visninger på Facebook).  


Behov for flere stab (også utlendinger)

Vi har et stort behov for stab, spesielt nå etter nyttår. Vi bare et ektepar og to-tre frivillige.
Vi har blant annet en lørdagsskole med over 60 barn, som vi både må hente og lage mat til, pluss undervise i engelsk.

I tillegge til dette har vi rundt 30 nye kristne vi trenger å følge opp, og 8-10 steder vi gjerne skulle besøkt i løpet av en uke. Noen av dem er husmøter, mens andre er folk som er interessert i evangeliet og andre igjen som har rusproblemer og som vi ønsker å følge opp.
Vi får selvfølgelig ikke gjort dette hver uke, da en uke bare har 7 dager.

Be gjerne med oss for dette, vi har virkelig behov av flere arbeidere! Både fulltids stab og frivillige.

Vi ønsker også et utenlandsk (gjerne norsk) ektepar. Vi er åpne for enkeltpersoner også, men det kan bli litt mer ensomt, og det er bedre å værer to.
Be gjerne med oss, og hvis du skulle være interessert, selv om du bare ønsker å komme for en kort periode, ta kontakt med oss!

Vi har et lokalt ektepar som lenge har ønsket å komme og jobbe med oss, men de har litt utfordringer med id papirer, og de må flytte fra en annen by som ligger 5-6 timer fra oss.
Vi har så og si avtalt at de skal komme, men de kan ikke flytte hit før tidligst mars, fordi barna deres går på skole, og det er vanskelig å skifte skole midt i et semester. (I Thailand er det sommerferie i slutten av mars)
Be gjerne for dette ekteparet og at alt skal legge seg til rette! De har virkelig et hjerte om å tjene Gud.


Støtt oss gjerne

Med ganske enkle og små midler deler vi de gode nyhetene til mange hundre mennesker her ute i Nord-Thailand, og vi har ingen store sponsorer.
De vi jobber blant er immigrasjons-arbeidere og flyktninger fra Shan staten i Myanmar. Vi jobber med folkeslag som shan, ba long, svart karen (jang lam) etc.

Tenk gjerne på om du skulle støtte oss, vi trenger mer for å nå ut lenger!

Personlig
Husk gjerne på oss som familie økonomisk, vi skulle gjerne sett en økning i vår støtte.
Prisene her ute har i enkelt tilfeller nesten fordoble seg i løpet av det siste året, og i tillegg er kronekursen blitt svak i forholdt til thai bath den siste måneden. (Som for eksempel: Vi taper neste 1 000kr per 10 000kr vi sender ut hit i forhold til bare for en måned siden)

Vi skulle i tillegg gjerne ha byttet ut vår 16 år gamle bil dette året, helst før regntiden setter inn i april (vi trenger rundt 120 000kr til dette).

Prosjektet (Gode nyheter for shanfolket)
I mars har vi et nytt ektepar som vil jobbe med oss, pluss at vi har færre faste giver til prosjektet nå. Så vi er i behov for mer støtte her også!
(Husk at alt som gis til prosjektet ikke går til oss som underhold og familie, men direkte til prosjektet sin tjeneste)


Du kan bruke følgende konto for gaver:

Vår privat-konto (bruk denne for enkelt gaver for oss som familie som til jul)  
Kontonr.: 9710 27 46787
Vipps: 900 90 354

Vår misjonskonto (gjennom Betania Kristiansand).
Denne er for faste givere/støttepartnere for oss som familie.
Kontonr. 3060 39 58000

Prosjektet: Gode nyheter for shanfolket
Gaver til prosjektet som støtte til skolen, julefester, lokale stab etc.
Kontonr.: 1813 68 67241 (NB! dette kontonummer er nytt siden september 2022)
Vipps: 770203


BØNNEEMNER

  • Be for de nye kristne, spesielt for de som har døpt seg.
  • Be for Pi Wii og kona som ønsket å kvitte seg med sitt barn, og at Pi Wii skal bli helt frisk igjen
  • Be for enken som både ble kristen og døpte seg den siste uken
  • Be for nye stab, både for de som vil komme i mars, men også for flere nye. Vi er også åpne for norske eller andre utenlandske personer og ektepar.
  • Be for beskyttelse over tjenesten og prosjektet vår!
  • Det er mye uroligheter i Myanmar nå, og de har stengt pass kontorer. Måkkham trenger nytt pass i løpet av året, så be om at alt skal gå bra med dette!
  • Be også for våre visum, det er urolig i Thailand også, spesielt rundt visum!
  • Be for vår økonomi både privat og til tjenesten


Se en kort video fra tjenesten!


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

Gave: Vipps gjerne til 900 90 354Meld deg gjerne på våre nyhetsbrev!

Total Page Visits: 1335 - Today Page Visits: 1