Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Litt nytt fra oss her ute i Nord-Thailand.
Vi er inne i en travel tid. I det siste har vi gitt ut mat til mange familier og personer som er påvirket av Covid-19 situasjon, som er så og si alle vi når ut til.
Covid-19 situasjonen har også blitt forverret her i nord i det siste, men vaksineringen går fremover.

Sist uke besøkte vi også fire familier som mistet alt i en flom.

Du kan lese om dette, og mer i dette nyhetsbrevet.

Husk gjerne å meld deg på vår nyhetsbrev-liste under! (Nyhetsbrevet på nettet er forkortet en del)

Bildet over er fra stedet der flommen var,
og vi gir ut litt mat til de som var berørt av den

Vannet kom plutselig

Denne uken var vi og besøkte fire fattige immigrasjons shan familier som hadde mistet alt i en flom.
Vi kjente to av familiene fra før, men vi har ikke hatt mulighet til å besøke dem på en del måneder på grunn av Covid-19.

En kveld i forrige uke begynte det å regne kraftig. De hørte plutselig en høy buldring og de lurte på hva det var. Da de undersøkte det, så de vannet som kom flommende i mot dem. De grep fatt i barna sine, og løp det de kunne for å komme seg unna vannet. En kvinne ble litt hysterisk, for alle pengene hun hadde og hadde spart opp, sannsynligvis over flere år, lå igjen i huset, men alt de eide og hadde ble borte i flommen.

Flommen skjedde på grunn mye regn og en dam som brast ca en kilometer fra der de bodde. Huset, eller skuret, de bodde i, var fullstendig borte, og de fant ingen eiendelen igjen.

Vi ønsket å besøke dem, men vi fikk ikke dratt dit dagen etter at det skjedde, for veien var stengt. Vi er også inne i en veldig travel tid. Vi fikk tilslutt besøkt dem seks dager etter at det hadde skjedd.
En del personer hadde allerede gitt dem litt. Huset de bodde i vil bli bygd på nytt, de hadde fått litt klær og matutstyr.

Da vi besøkte dem var de veldig glade for å se oss igjen. De fortalt oss om den traumatiske hendelsen, og kvinnen som hadde mistet pengene sine var på gråten. Vi oppmuntret og ba for dem, og det aller viktigste var at ingen liv gikk tapt.
Hvis hendelsen hadde skjedde bare en time eller to senere ville de ha sovet, og det er en stor sannsynlighet for at liv kunne ha gått tapt. Det var fire barn som bodde der, den yngste er på bare ni måneder.

Vi gave dem også litt mat: En 15 kilo sekk med ris, en eske med nudler, hermetisert fisk, olje, egg og litt melk og godterier for barna. De trengte også madrasser og litt tykkere dyner, for det blir snart kaldt om natten her (det kan faktisk gå ned til 8-10 grader i desember), så vi vil snart dra tilbake for å gi dem dette.

Husk gjerne på disse familiene! Da vi fortalte de gode nyhetene til dem for rundt ett år siden, fortalte de oss at de aldri hadde hørt evangeliet før.
Så be at de vil oppdage mer av Guds kjærlighet til tross for denne traumatiske hendelsen. 

 

Nødhjelp til fattige under Covid-19

Til tross for at Covid-19 smitten er høyere enn den noen gang har vært i Chiang Mai, Nord-Thailand, har vi fått hjulpet mange den siste tiden.

Vi har blant annet gitt ut mat, som ris, egg, fisk, nudler etc. til rundt 25 steder, og vi har fremdeles 15-20 steder å gå til. Vi fikk en donasjon i oktober fra en organisasjon i Sveits til Covid-19 hjelp, vi vil også sannsynligvis få litt mer fra en donor i fra Canada.

Vi har gitt ut til en del familier, enker, eldre mennesker og personer som bor alene.
Vi besøkte blant annet en litt eldre mann som ikke kan gå, og bor et godt stykke opp i fjellene. Vi fikk gitt ham maten vi hadde kjøpt og bedt for ham. Han har heller ikke strøm i huset sitt, så vi har et ønske om å få kjøpt et solcelle panel til ham. Vi har også en rullestol vi vil gi til ham.

Alle vi gav mat til er berørt av pandemien på en eller annen måte. Noen har mistet jobben sin og har måtte finne andre dårlig betalte jobber, og det er også til tider vanskelig å finne en jobb. Mange av de som jobber i appelsingårdene har også fått lavere lønn på grunn av pandemien. De hadde dårlig lønn fra før av. Pluss at matprisene stiger.

Vi gav også til en familie som nylig hadde vært igjennom en Covid-19 karantene, og det vil også si at de ikke hadde hatt inntekt på 14 dager.

I tillegg hjalp vi også en familie (se bildet over) med en vannpumpe. Vi både kjøpte den og hjalp til med å montere den. Familien hadde ikke hatt innlagt vann på godt over en måned, og de var veldig takknemlige for at vi hjalp dem med å få innlagt vann igjen.

Bilder under er fra den gamle mannen i fjellene

Støtt oss gjerne

Det nærmer seg desember og jul, og vi har litt ekstra behov både i tjenesten og privat. Føl deg gjerne fri til å gi en gave!

Tjenesten
Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten? (Gjerne med et fast beløp i måneden)
– Bruk kontonummer: 1813 39 86045
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet vi at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps (900 90 354), gi oss klar beskjed om at det er til tjenesten)

Privat
Vi er takknemlig for alle gaver vi får, å gi gjerne en engangs-gave, men vi ønsker også å se flere faste givere.
– Vårt kontonummer er: 9710 27 46787
– Vipps 900 90 354

  • Be for de fire familiene som ble berørt av flommen
  • Be for alle vi har gitt ut mat til
  • Be for DTS teamet som vil være med oss de neste 14 dagene, spesielt for beskyttelse (skulle noen bli smittet kan det ha en stor negativ effekt).
  • Vi vokser stadig i tjenesten, og be for visdom, stryke, god helse og enhet i tjenesten vår.
  • Be for beskyttelse, spesielt mot Covid-19.
  • Be for flere faste givere (både privat og til tjenesten)

Hvis du ønsker å støtte oss i vår tjeneste blant Shan folket fra Myanmar, bruk gjerne kontonummer under:

For gaver:
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787

Gaver til tjensten bruk kontonr. 1813 39 86045

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Gud velsigne deg - Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth
Total Page Visits: 1323 - Today Page Visits: 1