Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

I slutten av mai og begynnelsen av juni kan det være utfordrende å oppholde seg i Thailand 🇹🇭. Det er starten på regntiden, men det kan også bli veldig varmt, opp imot 40 grader. De skurene som kommer gjør det bare mer fuktig, så luftfuktigheten kan være veldig høy. 
Vi var og oppmuntret en kristne familie en kveld, men de hadde ingen vifte i huset sitt, og det føltes litt som en badstue der. Jeg var gjennomvåt da vi kom ut.
Vi er veldig takknemlig for aircon i vårt eget hus, det er ikke så mange av de vi jobber blant som har det.

Siden vårt nyhetsbrev i midten av april har fire personer tatt imot Jesus og sju personer har døpt seg! 

Dette nyhetsbrevet vil handle om en kvinne som opplevde en berøring av Den Hellige Ånds kraft, dåp igjen, en ny kristen som fikk en Bibel og som også hadde en drøm, norgestur m.m.

Jeg har også laget en ny video fra arbeidet. Se video lengre ned!


En video presentasjon av prosjektet

Norgestur 🇳🇴 

I år som i fjor vil jeg dra en tur til Norge. Jeg vil være i Norge den 16. august til 7. september.
Det blir bare meg som drar i år også, men vi håper å få til at Måkkaham og Elisabeth kan dra neste år. Det er i hvert fall et ønske og et bønneemne.

Hvis noen ønsker at jeg skal besøke dem, enten det er menigheter, grupper eller enkeltpersoner ta gjerne kontakt!
Jeg skal til Betania Kristiansand den første helgen jeg er i Norge, men ellers er min kalender ganske åpen.

Et bønneemne
Når jeg skal til Norge har vi per dags dato ingen sjåfør i tjenesten vår. Mye vil stoppe opp hvis vi ikke kan få kjørt og hentet barn på lørdager og voksne på søndager. Pluss at vi er i regntiden, og det å komme seg rundt på kveldene til husmenigheten på motorsykkel kan være utfordrende.

Vi ber fremdeles om en sjåfør i tjenesten vår her ute, både i forbindelse med norgesturen min, men også generelt. Det er ofte litt slitsomt og utfordrende når all kjøring ligger på meg.

En bestemor opplevde en
berøring av Den Hellige Ånds kraft

En bestemor som vi har hatt kontakt med i over tre år nå, ble en kristen og opplevde noe helt spesielt da hun tok imot Jesus for snart to uke siden. Hun er en bestemor til to barn som går på helgskolen vår.
Vi har vært å besøkt henne flere ganger og bedt for henne i forbindelse med sykdom.
En i familien hennes, en kusine, ble en kristen for ett år siden. Hun ble det også gjennom oss, og kommer på våre søndagsmøter. Bestemoren var interessert den gangen da denne kvinnen tok imot Jesus, men hun ønsket ikke helt å forlate sin buddhistiske og animistiske tradisjon og tro. Hennes mann er sterkt buddhistisk.

I løpet av de siste måneden har hun hatt en del kontakt med sin kristne kusine, og hun har også hørt mye på undervisning om Jesus, blant annet fra Måkkham gjennom YouTube og Facebook.
Da vi besøkt hennes kristne kusinen en dag, hadde hun hatt en del kontakt med bestemoren og hun sa at nå ønsket denne bestemoren å bli en kristne og døpe seg.

En fredag formiddag dro vi å besøkte henne. Hun var så glad for at vi kom, og hun sa at hun var veldig klar for å bli en kristen. Vi forklarte evangeliet igjen veldig tydelig for henne, og spurte om hun forstod hva det gikk ut på. Hun bekreftet det.
Hun hadde på seg noen amuletter og armbånd hun hadde fått av heksedoktorer for beskyttelse mot onde ånder, og Måkkham sa: Du trenger ikke dette lenger, for Jesus er større enn alle onde ånder. Hun tok det med glede det av seg, og vi ba en frelsesbønn med henne.

Etter vi hadde bedt for henne, sa hun: Noe skjer med meg, jeg kan fysisk kjenne det. I det hun sa det, stivnet hun litt til, og jeg så hun begynte å falle litt bakover der hun satt, så jeg skyndte meg bak henne og holdt henne oppe. Måkkham la hånden igjen på henne og sa med autoritet: I Jesu navn befaler jeg at alt som holder denne kvinnen fast, om å gå!
I løpet av ett sekund, var hun seg selv igjen, og nå strålte hun av glede og sa: Jeg vet noe konkret skjedde og jeg har nå en glede som jeg ikke kan forklare. Hun begynte faktisk å danse litt av glede.

Vi sendte over Messenger noen lovsanger, og da vi dro var hun full gang med å synge med på lovsangene.
Hun kommer også på søndags-møtene våre, og hun stråler fremdeles. Sist søndag døpe vi henne.

Dette var en veldig spesiell opplevelse som jeg kanskje ikke helt har fått satt ord på slik jeg ønsker.
Jeg har opplevd noe lignende før, men for Måkkham og vårt nye ektepar som jobber med oss, var dette nytt.
Jeg vet denne bestemoren opplevde Den Hellige Ånds kraft som brøt demoniske bånd i henne, jeg er overbevist om det.


Nye kristne, Bibel og en drøm

En fredag helt i slutten av april tok tre personer i mot Jesus, og søndagen etter døpte vi dem. I tillegg døpte vi tre av barn til vår nye stab, så seks personer ble døpt denne dagen (se bildet under).

En av våre nye kristne, som ble frelst og døpt i slutten av april, fikk sin første Shan Bibel i midten av mai. Han ble veldig glad for den, og han hadde spurte mye etter en siden han ble en kristen.
Han leser ivrig i den hver kveld.

Han sa også at han ba hver kveld og morgen. En kveld vi hadde husmenighet nær der de bor, fortalte han at han hadde hatt ett syn eller en drøm. Han så alle oss i hvite kapper, og at vi alle var sammen på samme sted, han drømte sannsynligvis om himmelen eller Jesu andre komme. Han var veldig oppmuntret av det.

Denne mannen har også en høygravid kone i åttende måned og to barn i tillegg.

Husk gjerne på dem, både i sin nye tro og for den nye babyen som de venter.


Lørdagsskolen er fortsatt populær

Besøk av team igjen
En helg i slutten av mai hadde vi igjen besøk av et team. Dette var et lokalt Thai YWAM stabs team.
De hadde et bra opplegg for lørdagsskolen vår, og til en stor hjelp.

Vi samlet denne dagen over 70 barn, og de er fremdeles veldig begeistret for å komme hver lørdag.

Før ba vi om flere studenter, da vi bare var rundt 15 elever, nå er det nesten så vi håper ikke alle vil komme. Det er til tider mye å holde styr på, men vi er likevel takknemlig til Gud for denne anledningen til å vise Guds kjærlighet til så mange barn hver uke!

Vi ønsker også utenlandske stab
Vi er åpne for utenlandske personer og ektepar som kan hjelpe oss for kortere eller lengre tid. Spesielt i forbindelse med skolen vi har, men også noen som kan hjelpe oss med kjøring av barn og voksne.
Ta gjerne kontakt hvis du er interessert!


Støtt oss gjerne!

Med ganske enkle og små midler deler vi de gode nyhetene til mange mennesker her ute i Nord-Thailand, og vi har ingen store sponsorer.
De vi jobber blant er fattige immigrasjons-arbeidere og flyktninger fra Shan staten i Myanmar (Burma). Vi jobber med folkeslag som shan, ba long, svart karen (jang lam) etc.

Tenk gjerne på om du skulle støtte oss, vi trenger mer for å nå ut lenger!

Kronekurs
Som sikkert mange av dere har fått med seg, spesielt hvis du har vært i utlandet (som blant annet Danmark) er kronen historisk lav for tiden. Thai bath følger ofte dollaren, så når dollar kursen er høy, blir thai bath det også.
Vi merker den dårlige kronekursen veldig godt og konkret på vår egen økonomi, da vi får det meste av vår støtten i norske kroner.
Be gjerne for denne situasjonen også, vi har en del høye utgifter den neste måneden, som blant annet visum.

Personlig
Prisene her ute har i enkelt tilfeller nesten fordoble seg i løpet av det siste året, og i tillegg er kronekursen blitt svak i forholdt til thai bath siden nyttår.
Selv om Betania Kristiansand hjelper oss mye, trenger vi fremdeles å få flere faste givere for å få opp vår månedlige inntekt/lønn.

NB! Alle penger som gis på kontonummeret til Betania (under) er øremerket oss, og det vil gå til oss som familie. Jeg vet at noen har vært litt bekymret for dette.

Prosjektet (Gode Nyheter For Shanfolket)
Vi har et nytt ektepar som som har starte å jobbe med oss, og vi trenger rundt
5 000 kroner per måned for dem, men utfordringen er at vi har færre faste giver til prosjektet nå. Så vi er i behov for mer støtte her!
Jeg vet at en del misjonærer har ofte en organisasjon i ryggen som gir støtte til misjonsprosjekter, og de jobber kanskje i mere etablerte tjenester.

For oss er det ikke helt slik. Vi har pionert en ny tjeneste/prosjekt og det vi får inn til prosjektet kommer gjennom at jeg sender ut disse nyhetsbrevene, gjennom Facebook sider eller nettsidene prosjektet har (goodnewsforshan.com).
Vi er veldig åpne for menigheter, grupper eller personer som også vil støtte dette prosjektet. 
(Husk at alt som gis til prosjektet ikke går til oss som underhold og familie, men direkte til prosjektet)


Du kan bruke følgende konto for gaver:

Vår privat-konto
(bruk denne for enkelt gaver for oss som familie)  
Kontonr.: 9710 27 46787
Vipps: 900 90 354

Vår misjonskonto (gjennom Betania Kristiansand).
Denne er for faste givere/støttepartnere for oss som familie (for underhold).
Kontonr. 3060 39 58000

Prosjektet: Gode Nyheter For Shanfolket
Gaver til prosjektet. Dette vil gå til støtte lokale stab (som familien jeg har nevnt i dette nyhetsbrevet), til skolen, leie av tomt, kontor etc.
Kontonr.: 1813 68 67241
Vipps: 770203


BØNNEEMNER

  • Be for de nye kristne, at de skal bli rotfestet i sin tro, og for visdom for oss i å undervise og følge dem opp
  • Be for bestemoren som ble kristen og døpte seg nylig, hun sliter også litt med helsen
  • Be for beskyttelse over tjenesten og prosjektet vårt!
  • Be for min norgestur
  • Be for Elisabeth at hun skal bli fort frisk
  • Be at vi må finne en sjåfør, spesielt før jeg drar til Norge!
  • Be for vår økonomi både privat og til tjenesten!


Se en kort video fra tjenesten!

En video presentasjon av prosjektet

Ha en riktig god sommer!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og ElisabethMeld deg gjerne på våre nyhetsbrev!

Total Page Visits: 1173 - Today Page Visits: 1