I min undervisning om helbredelse, og Gud ønsker deg alt godt for ånd sjel og kropp, sier jeg at helbredelse er Guds vilje og det er hans ønske for deg!
Min begrunnelse er at Gud er en god far og han ønsker sine barn det aller beste, men det er også et faktum at ikke alle blir helbredet.

Jeg ønsker å komme med en oppmuntring om hva du kan gjøre hvis helbredelsen ikke kommer eller lar vente på seg.
Dette er et lite tillegg til undervisningen om helbredelse.

Husk også å få med deg hele undervisningen om helbredelse for jeg gir deg mange viktige nøkler der til hvordan bli helbredet og ting som kan være til hinder for helbredelse.

I dag oppmuntre deg med syv punkter som kan hjelpe deg hvis du ikke har opplevd noen forandring eller ikke blitt helbredet ennå.
Jeg har også med fem punkter om hvordan du kan hjelpe andre.


Husk å se hele seminaret om helbredelse på Nettbibelskolen: Helbredelse for ånd, sjel og legemet

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


For å laste ned mp3 fil høyreklikk spilleren og trykk: Lagre som..

Her er syv punkter som kan oppmuntre deg. Jeg har også med fem punkter om hvordan du kan oppmuntre andre som er syke

 1. Ikke gi opp håpet.
  Når helbredelse lar vente på seg kan vi lett bli deprimert å miste motet. Hold fast ved at Gud er god og har en bedre fremtid for deg.
  Gal 6:9 Og la oss ikke bli trette av å gjøre det gode, for i rette tid skal vi høste, hvis vi bare ikke mister motet.
 2. Hold fast ved at Gud er kjærlighet og at han er god!
  Fortsett med å fornye dine tanker rundt denne sannheten!
 3. Finn lovsang og skriftsteder som kan oppmuntre deg.
  Finn lovsang som oppmuntrer deg i forhold til Guds kjærlighet, kraft og legedom. Styr unna lovsang som deprimerer eller fordømmer deg.

  Bruk også salmer som Salme 23, 36, 37, 46, 91 og andre skriftsteder som handler om legedom. Jeg lærte meg disse salmene utenat eller delvis utenat og siterte dem mye under bønn, da jeg var syk.
 4. Les bøker eller undervisning som oppmuntrer deg rundt helbredelse.
  (Se f.eks min undervisning!)
 5. Hold deg unna, og ta til fange fordømmende og nedsettende tanker.
  Det er lett å falle inn under fordømmelse eller føle seg en annen rangs kristen fordi du fremdeles er syk. Du kan lett begynne å føle på at du burde ha trodd mer og at det er noe feil med deg.
  Du kan også føle på at du er mindre åndelig enn andre kristne, men det er en løgn. Mennesker kan rangere oss, men Gud rangerer oss ikke!
  Han fordømmer deg heller ikke (Rom 8:1)!
 6. Ta medisiner hvis du må!
  Det er ingen fordømmelse i å ta medisiner.
  Hvis du går på medisiner fortsett med det, kanskje en dag vil du oppleve at du ikke trenger dem, eller rådfør deg med en lege hvis du ønsker å trappe ned (NB! Slutt ikke med livsviktige medisiner, rådføre deg alltid med en lege i dette!).
 7. Hva er det verste som kan skje om du ikke blir helbredet?
  Se ting i perspektiv.
  Jeg vet at det ikke alltid er veldig oppmuntrende å tenke på at man kanskje ikke vil bli helbredet her nede, men hva er det verste som kan skje?
  Hvis du har beholdt din tro og dør, vil du møte din skaper og gode far.
  Du vil være et sted der det ikke er sykdom, smerte eller plage av noe slag. Du vil for alltid være ved god helse og lykkelig.
  Vi har noe å se frem imot. Den tiden vil lever her nede er kort i forhold til den evighet vi vil leve sammen med ham som elsker oss mest for alltid! Vi vil vinne over sykdom til slutt uansett!
  Åpenbaringen 21:3-43 Og jeg hørte en høy røst fra Himmelen som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene, og Han skal bo hos dem, og de skal være Hans folk. Gud selv skal være hos dem og være deres Gud.4 Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller gråt eller smerte skal være mer, for de første ting er blitt borte.»

Hva om en i familien eller venn ikke opplever å bli helbredet

 1. Ikke si ting som fordømmer dem!
  Som: Du må be mer, du må ha mer tro, lær deg Bibelen utenat, kanskje det er Guds vilje, du har synd i ditt liv, du har uoppgjort synd og synd du har glemt å bekjenne, du har ikke gitt tienden, du har glemt å velsigne Israel etc.
 2. Oppmuntre
  Oppmuntre dem heller med at Gud elsker dem, og vis overbærenhet og kjærlighet til dem! Husk: Tro blir og er virksom ved kjærlighet!
 3. Be for og med dem!
  Dette er selvfølgelig en selvsagt ting, men ofte når en sykdom har pågått lenge er dette lett å glemme. Hvis du vil legge hånden å ber for vedkommende, spør om det er ok. Det er ikke alltid de syke er like åpne for det, ofte fordi de har blitt bedt for så mange ganger at de rett og slett er lei og føler seg mismodig eller til og med fordømt etter de har blitt bedt for. Oppmuntre dem og be da for dem i din egen tid med Gud.
 4. Fokus
  Si ting eller gjør ting som får fokuset vekk fra sykdommen. Husk et glad hjerte gir god legedom.
 5. Undervisning
  Oppmuntre dem gjerne med undervisningen min!

  Det er sikkert flere punkter enn dette, tenk og be gjerne over det selv!

Gud velsigne deg!

Tore Johannessen


Du kan også be om forbønn!

Det er alltid bra å vite at noen ber for deg. Hvis du kontakter meg på skjema under skal jeg, min familie og tjeneste vår huske på deg i bønn!Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer og få tilgang til pdf. filer og hele teksten til undervisningen om helbredelse (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen


De 10 siste undervisningen (Podkastene) fra Bibelundervisning

Fridd oss fra den onde – En introduksjon Bibelundervisning på Podcast (Audio)

Det jeg ønsker med denne undervisningsserien er at du skal få se sannheten om vår fiende og om vår seier, og fornye dine tanker rundt det. Når du begynner å tenke i forhold til den, vil det hjelpe deg å komme ut av depresjoner, og gjøre deg fri på mange områder i livet ditt. Jeg vet det er mange mennesker som sliter med mørke tanker, som kommer i fra mørkets rike. 
Bibelen vil gi deg svar på hvordan vi kan se på vår framtid. Det står i Bibelen at Gud er lys, det finnes ikke mørke i ham, derfor kan vi se lyst på vår fremtid. Det er håp for din fremtid og det er håp for deg. Ikke gi opp!
 1. Fridd oss fra den onde – En introduksjon
 2. Hvordan be for de som er undertrykt av den onde? (23)
 3. De seks delene på Guds fulle rustning (22)
 4. Guds fulle rustning (21)
 5. Tanken: Gud er ikke med deg (20)
 6. Et rettssystem eller et forhold? (19)
 7. Er Gud sin beskyttelse ubetinget? (18)
 8. Hvordan fienden snakker til oss (17)
 9. Du har kommet inn i ett nytt rike (16)
 10. Han gav oss liv
Total Page Visits: 1254 - Today Page Visits: 1