Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her i Nord-Thailand nærmer det seg slutten på regntiden, og «kulden» kommer snart til Nord-Thailand også, med temperatur under «20 grader» på natten.

I de siste tre måneden har vi ikke hatt så mye ekstern aktivitet i tjenesten på grunn en stor økning av Covid-19 tilfeller i Nord-Thailand. I begynnelsen av august toppet det på 23k personer som fikk Covid-19 per dag, men nå er det nede i 13k, så det er på rette vei.
Tjenesten vår i disse tre månedene har ikke stoppet opp på grunn av dette. En del ting har vi ikke fått gjort, men vi har hatt mye kontakt med andre gjennom Messenger, Facebook og telefon, og vi ber for mange mennesker så og si hver dag.

Det er mange personer som er sultne på de gode nyhetene nå. Det er flere som ønsker å ta imot Jesus, og vi har opplevd personer som har blitt helbredet, men vi har også opplevd en del utfordringer i forbindelse med Covid-19 situasjonen.
Les mer om dette i vårt nyhetsbrevet.

Husk gjerne å meld deg på vår nyhetsbrev-liste under!

Bilde over er fra appelsingården der vi
har en husgruppe med nye kristne, for ca 2 måneder siden

Besøkte personer i en appelsingård som
et par dager senere kanskje hadde Covid-19

En dag dro vi til en appelsingård en kort stund for å besøke noen nye kristne.
Vi drar vanligvis ukentlig til dette stedet, men på grunn av Covid-19 har vi ikke fått vært der siden midten av juni.
Da vi kom, oppsøkte flere av de som bor der oss, og spurt om vi kunne be for dem, noe vi selvfølgelig gjorde. Det er flere som er ivrige etter å høre de gode nyheten og det er spesielt to personer som er interessert i å ta imot Jesus i denne appelsingården.

Uken etter ønsket vi å dra til denne appelsin gård igjen, for å besøke de som ønsker å bli kristne.
I det vi skulle spørre om vi kunne komme på besøk, får vi en beskjed om at en person som hadde vært på besøk i appelsin gården, og en av våre tidligere elver, kanskje hadde Covid-19, og de måttet stenge ned hele appelsin gården. Vi ble litt bekymret med en gang også, for vi hadde jo vært på besøk der noen dager tidligere.
Det viste seg at vedkommende ikke hadde fått Covid-19, og hun jobbet på en frukt fabrikk i en naboby der det hadde vært et utbrudd, og de sjekket alle på fabrikken og de som de igjen hadde vært i kontakt med. Det var over 700 personer som ble testet, personer i denne appelsingården var inkludert.

Denne situasjonen gjør oss litt usikker på når vi kan besøke dem igjen, men vi har bedt noen av dem møte oss på tomten vår i stedet, slik at vi ikke trenger å gå inn på appelsingården der de bor og jobber.

Startet søndagsmøter igjen

Fra juni og frem til denne måneden har våre søndagsmøter vært over Messenger, og det er ikke helt det samme som å møtes i person, men første søndagen i denne måneden fikk anledning til å ha et møte sammen igjen.
Vi dro hjem til et ektepar som har begynt å gå på møtene våre, og vi hadde lovsang, vitnesbyrd, deling av Guds ord og brødsbrytelse sammen. Vi var elleve voksne, og det var veldig fint å møtes igjen etter over to måneders fravær.

 

Skolen og elevene våre

 

Vi har fått besøkt noen av elevene våre fra helg-skolen som vi har. En dag dro vi og gave litt ris, nudler og fisk til dem.
Sist uke var vi og besøkte de samme elevene. En jente som er foreldreløs og bor hos sin tante, fylte 12 år, Si Tong er navnet hennes. Hun har ikke opplevd mange bursdagsselskap før, så det var spesielt for henne at vi kom.
Vi kjøpte med oss en kake, noen smultringer og en gave, og brukte en times tid med dem. Vi ba også sammen med dem og oppmuntret dem.

 

30 000 video visninger

 
 

En lørdag i midten av forrige måned var jeg litt mismodig fordi skolen til våre barn ble stengt etter bare to uker, og vi måtte stenge ned all ekstern tjeneste igjen på grunn av Covid-19. Jeg delte mitt mismot med min kone, som følte det samme.

Måkkham følte sterkt dagen etter at hun ville gi en oppmuntring til andre gjennom Facebook Live.
Hun holdt en 20 minutters oppmuntring om at selv om ting er vanskelig rundt oss nå, så har vi liv (og evig liv) gjennom Jesus.
Vanligvis får vi mellom 200 til 1 000 visninger på en undervisning på shan og 20-70 likes (og det i seg selv er ganske bra), denne videoen har fått 30k visninger og den har nådd ut til nesten 60k personer. Den har 890 likes og rundt 400 delinger.

Jeg har aldri opplevd å oppnå dette, selv med video jeg har betalt for å vise til mange, men denne prøvd jeg på ingen måte å promotere, den har bare levde sitt eget liv. Så vi har nådd ut til mange shan med de gode nyheten selv om vi har sittet hjemme i vår egen stue.

Vi har også hver søndag hatt en live sending frem til nå, men ikke nådd ut til fult så mange, men vi når fremdeles ut til rundt 500-2000 personer per video.

Se gjerne websiden våre sidene på www.goodnewsforshan.com.

Ber for syke online

Måkkham har hatt et ønske lenge og har bedt om dette: At hun må få anledning til å be for mange syke personer, og også se at de blir friske, selvfølgelig. Mer og mer ser vi at dette går i oppfyllelse selv om vi nå bare gjør det meste over nettet eller telefon. Det er flere som har gitt henne tilbakemelding om at de har blitt helbredet.

Måkkhams telefon har neste ikke vært stille, mest på grunn av at mange ønsker forbønn. Det er ofte personer vi kjenner, men de kontakter familie og venner og de kontakter henne igjen.

Gud jobber virkelig selv gjennom denne krevende tiden for oss da vi ikke får dra så mye rundt eller holdt fysiske møter.

Støtt oss gjerne

 

Både privat og i tjenesten har vi litt ekstra behov denne måneden.

Tjenesten

Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten?
– Bruk kontonummer: 1813 39 86045
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet vi at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps (900 90 354), gi oss klar beskjed om at det er til tjenesten)

Privat
Som familie har vi noen høye utgifter denne måneden, som tilbakebetaling av skatt, visum for neste år (på ca 8 000kr,) og første termin avgift av våre barns skolegang (ca 7 000kr). Vi er ikke i minus, men føl deg fri til å gi en gave.
– Vårt kontonummer er: 9710 27 46787
– Vipps 900 90 354

  • Be for Covid-19 situasjonen her i Nord-Thailand og at vi snart kan starte opp det meste av vår eksterne virksomhet!
  • Be for de nye kristne, som opplever en del utfordringer.
  • Be generelt for vår tjeneste, som til tider kan være utfordrende på flere måter, men spesielt nå på grunn av Covid-19.
  • Be for oss som familie, for beskyttelse og god helse.
  • Be fortsatt for min kones hjemland Myanmar!
    Det er stedvis borgerkrig og de opplever fremdeles daglig brudd på menneskerettigheter. Det virker som de nå er glemt av denne verden (virker som mange er mer opptatt med sine egne, ofte små problemer).

Hvis du ønsker å støtte oss i vår tjeneste blant Shan folket fra Myanmar, bruk gjerne kontonummer under:

For gaver:
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787


Gaver til tjensten bruk kontonr. 1813 39 86045

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Gud velsigne deg - Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth
Total Page Visits: 1285 - Today Page Visits: 1

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.