Undervisningen i dag er en reprise, så noe informasjon i videoen under er to år gammel.

Vi har sikkert alle hørt at Gud er kjærlighet (1Joh 4: 8), men hva betyr det egentlig.

Noen tror at Gud bare har kjærlighet, det er bare en av hans attributter, og han vil vise den til oss når vi fortjener det eller når vi har oppført oss bra.

Noen tror at han bare elsker meg, og vil høre mine bønner når jeg har omvendt meg fra alle syndene jeg har gjort, og de tenker kanskje til og med: Alle synder jeg har gjort siden jeg var barn, og jeg trenger å vite nøyaktig hva jeg gjorde og når jeg gjorde det.

Det er mange mennesker som ikke er frimodig når det kommer til bønn, fellesskapet og kommunikasjonen med ham, fordi de tror at Gud skriver opp alle de gale tingene de ha gjort.

Det er som om han har en liste, og han skriver ned hver synd du gjør og har gjort, og han holder den opp mot deg, og sier: Den 5. september 2012 gjorde du denne synden, du baksnakket, og du har ikke bedt meg om tilgivelse for denne synden, eller omvendt deg for den ennå.

Så jeg har ikke tilgitt deg for den, du må be denne bønnen først: Gud, tilgi meg for at jeg baksnakket den 5. oktober 2012 klokken 13:32, og jeg angrer dypt, inderlig og omvender meg fra den.

Jeg vet at jeg overdriver litt, men det er nær det mange tror.


Abonner også på mine podkaster (flere alternativer, se logoer under)
Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354

Undervisningen i dag er en reprise, så noe informasjon i videoen er to år gammel.

Last ned (høyre klikk, og velg lagre som..)

Det er som om Gud har en liste, og han skriver ned hver synd du gjør og har gjort, og han holder den opp mot deg, og sier: Den 5. september 2012 gjorde du denne synden, du baksnakket, og du har ikke bedt meg om tilgivelse for denne synden, eller omvendt deg for den ennå.

Så jeg har ikke tilgitt deg for den, du må be denne bønnen først: Gud, tilgi meg for at jeg baksnakket den 5. oktober 2012 klokka 13:32, og jeg angrer dypt, inderlig og omvender meg fra den.
Jeg vet at jeg overdriver litt, men det er nær det mange tror.

Er dette Gud? Er dette kjærlighet? I følge 1 Kor 13 er det ikke det.

1. Korinter 13: 4-7
4 Kjærligheten er tålmodig, og den er vennlig. Kjærligheten er ikke misunnelig. Kjærligheten skryter ikke, er ikke oppblåst.5 Den oppfører seg ikke umoralsk, søker ikke sitt eget, lar seg ikke opphisse, tenker ikke ut noe ondt. (Holder ikke på den onde, keeps no record of wrongs)
6 Den gleder seg ikke over urett, men gleder seg i sannheten.
7 Den tåler alt, tror alt, håper alt, utholder alt.

Jeg vil fortelle deg dette: Hvis ditt hjertet stadig fordømmer deg, vil du ikke ha tillit til at han vil høre bønnene dine og du vil heller ikke ha det i din kommunikasjon med ham (som fremdeles er bønn).

1. Johannes 3:20-21
20 For dersom vårt hjerte fordømmer oss, er Gud større enn vårt hjerte og kjenner alt.
21 Elskede! Hvis vårt hjerte ikke fordømmer oss, har vi frimodighet for Gud.

 Hvis vi skulle vente til vi har gjort alt rett, der vi har husket på å bekjenne all vår synd, gjort alle de riktige tingene og bedt alle de «riktige» bekjennelsesbønnene, ville ingen av oss få svar på bønn. Det handler egentlig ikke om disse tingene i det hele tatt. Det handler om å ha tillit til Gud til tross for at vi gjør synd og gale ting, og at vi ikke alltid gjør alt rett.

Vi må stille dette spørsmålet: Hva handler egentlig kjærlighet om?

Når noen leser 1Kor 13, tror de dette er hva Gud har befalt oss om å gjøre, og krever av oss.

Hvis 1 Kor 13 bare gjelder for oss og ikke for Gud, hvordan kan han da være en pålitelig Gud? Hvordan kan vi noen gang ha frimodighet å henvende oss til ham med tillit?  

Gud er kjærlighet, og det er det han er, det er ikke en del av ham, en av hans attributter eller noe han har, det er hva han er! Og han er kjærlighet, han er 1Kor 13.

Det har vært tider da jeg ikke hadde tillit i bønn, og det var hovedsakelig på grunn av fordømmelse. Noen ganger trodde jeg at Gud hørte andre menneskers bønner bedre enn mine egne bønner, fordi de var i stand til å leve mer hellig eller fordi de klarte å utføre alle omvendelses-bønner perfekt, trodde jeg.

La meg forresten også si dette: Jeg snakker ikke om at omvendelse er galt. Det er sunt i et forhold å se våre egne synder og mangler, og erkjenne dem for hverandre, og til og med for Gud, dette er bra. Men Gud har ikke en liste du trenger å gjøre før han kan tilgi deg eller høre bønnene dine, du er fortsatt hans barn og han vil fremdeles gi deg svar på bønner selv om du ikke har oppført deg perfekt. Og husk også: Gud tilga deg FØRST!

Fordi jeg har hatt denne opplevelsen jeg har forklart med fordømmelse, gikk jeg også i en annen grøft som heter likegyldighet. Hvor du har blitt så lei av å prøve, at du bare ikke bryr deg lenger.

 Jeg har også hatt dårlig erfaring med andre kristne, de var veldig opptatt av det jeg hadde gjort galt (selv om det ikke var de «store» syndene), og det gjorde til og med noe med min tillit til Gud igjen, og det forsterket også likegyldighetsfølelse.

Kanskje har du hatt denne opplevelsen også, og den kan være spesielt knyttet om imot ledere.

På en indirekte måte ser vi automatisk (kristne) ledere som mer lik Gud, og de burde vite mer om ham, og skulle vise mer av Guds karakter. Men du vet sikkert, og husker at jeg er en leder også, at de (og meg) ikke alltid gjør alt riktig. 

Når vi blir skuffet over ledere, kan vår tillit til Gud ofte lide, spesielt hvis det er en leder som vi stolte på.

Men det er viktig for oss også ikke å skrive en mental liste over hva de gjorde eller sa imot oss heller. 

De representerte ikke Gud på den måten de såret deg på. Gud er større og bedre enn det de (og her) er, så bare gi slipp på sinnet og det de har gjort og sagt til deg! Tilgi dem og gi slipp på det som de gjorde og sa, hold ikke på det onde.

Gud elsker deg fremdeles, og han har ikke skrevet en liste over alt hva du har gjort galt!Støtt tjenesten:
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787

Total Page Visits: 2817 - Today Page Visits: 1

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.