Er bønn viktig? - Frimodighet i bønn

Opprettet søndag 22. september 2019 03:00 Publisert Treff: 349

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Min iMac tok kvelden for noen uker siden. Derfor er lyd og bilde ikke helt optimalt. 
Jeg trenger og er veldig avhengig av en Mac og litt utstyr i mitt arbeid så be gjerne med meg at skal få inn penger til dette. 

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354 eller kontonr.  9710 27 46787

I dag skal jeg fortsette med å besvare spørsmålet: Er bønn viktig? 

De fleste kristne vi si at bønn er viktig, men det er kanskje en del som har mistet sin frimodighet, og føler at bønn ikke så viktig lenger.

Hva er det som gjør at vi mister frimodigheten for komme til Gud og be ham om noe?

I 1Joh 3:21 står det at dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, da har vi frimodighet for Gud.
Det at du tror at du ikke er verdig til å motta noe fra Gud, på grunn av alle synder og gale ting du har gjort, gjør at du ikke har forventing til at dine bønner blir besvart.

En av de største årsaker til at du ofte ikke får bønnesvar, er ikke på grunn av din synd eller mangel på hellighet, men fordi du ikke er helt sikker på om du har gjort deg fortjent til det. 


 (Les mer tekst under og dette er en liten serie som handler om bønn!)


Lytt til undervisningen

Du kan abonner på ukens undervisning her!
iTunes
Spotify

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354


 Tekst fortsettelse..

Når Bibelen snakker om frimodighet, så er det ofte i sammenhengen med å ha frimodighet innfor Gud. At vi kan frimodig be ham om noe, og at han vil svare oss. Se på to skriftsteder her:

1Joh 3:21f
21 Mine kjære! Dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, da har vi frimodighet for Gud,22 og hva vi enn ber om, det får vi av ham, fordi vi holder hans bud* og gjør det som er til behag for ham.

*Hvis du leser videre i 1Johannes vil du se at bud ikke handler om de 10 bud, men om å elske hverandre.  


1Joh 5:14f
14 Og dette er den frimodige tillit vi har til ham, at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss,
15 og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønneemner oppfylt hos ham.

Det bare å se oss selv som noen usle syndere, som en ussel makk(Jes 41:14), som ikke fortjener noe, gjør at du ikke vil ha frimodighet og forventing til at dine bønner blir besvart. (Makk er det samme som en larve eller mark). Vi er ikke en ussel mark, vi er sønner og døtre av den levende Gud, vi kan frimodig komme til ham og be ham om alt det som er etter hans vilje. 

Heb 4:16
16 La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, for at vi kan få miskunn, og finne nåde til hjelp i rette tid.

Hva er det som gjør at vi mister frimodigheten for komme til Gud og be ham om noe? 

I 1Joh 3:21 sto det at dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, da har vi frimodighet for Gud. 

Det at du tror at du ikke er verdig til å motta noe fra Gud, på grunn av alle synder og gale ting du har gjort, gjør at du ikke har forventing til at dine bønner blir besvart. 

En av de største årsaker til at du ofte ikke får bønnesvar, er ikke på grunn av din synd eller mangel på hellighet, men fordi du ikke er helt sikker på om du har gjort deg fortjent til det.
La meg bare tilføye at djevelen bruker gjerne synd til fordømme oss, så jeg oppfordrer ikke til å synde. 

Du er kanskje en kristen som vet at du er blitt det gjennom tro og ikke ved dine gode gjerninger, men fordi du kanskje føler at Gud ikke er helt fornøyd med deg, er du usikker på om han faktisk vil besvare dine bønner. Eller du føler at du ikke har tro nok. Det er følelsene som ofte er hindringen til bønnesvaret er ikke tro. For tro er et valg, men ofte kommer følelsene i veien, og det er lett å velge følelsene fremfor å tro sannheten. 

Våre følelser kan ofte fortelle oss noe som ikke er sant. Du kan føle at du ikke har gjort deg fortjent til noe, du kan føle at fordi du har gjort så mange feil at ikke Gud vil høre deg. Du kan føle at du ikke har tro nok, og at Gud ikke er fornøyd med deg. 

Jeg slet i en del år med å føle at Gud ikke ville høre mine bønner før jeg hadde kommet til et visst nivå i å leve hellig, eller hadde tro nok. Jeg følte av og til at hvis jeg bare levde hellig nok eller om jeg klarte å leve nær Gud nok, og ba nok og at følte at jeg hadde tro nok, så ville Gud helbrede meg fra en sykdom jeg slet med. 

Men problemet var ikke tro og hellighet som jeg følte Gud sa jeg måtte ha (djevelen brukte mine følelser til å fortelle meg en løgn om noe som Gud ikke hadde sagt), men min frimodighet. 

Det var min mangel på frimodighet som stengte for bønnesvaret, ikke hvor hellig jeg klarte å leve eller hvor mye jeg ba og hvor mye jeg følte jeg trodde. 

Jeg kan kanskje til tider føle at Gud ikke er fornøyd med meg, men det er ikke sannheten. Gud er fornøyd meg med og deg fordi du har valgt å tro ham. Velg ikke å gå etter hva du føler. Du kan ha frimodighet for Gud selv om du ikke skulle føle for det, for din frimodighet innfor Gud kommer ikke an på hva du har gjort eller vil gjøre, men kun på Guds gave som heter nåde. Du kan frimodig ta i mot denne gaven, selv om du ikke føler at du fortjener den. 

Pietismens negative arv

De som sier at vi kan ikke forvente å få noe av Gud, tror faktisk at de får ting på grunn hva de har gjort, at Gud gjør med dem etter deres synder. De vet at de ikke har fortjent noe fordi de kanskje ikke har oppført seg bra, og gjort synd. Derfor forventer de ikke noe heller, og de tror at Gud kanskje bare i noen tilfeller vil høre, når han finner det for gått.

De gode nyhetene er at vi kan komme frimodig til Gud, ikke på grunn av dine rettferdige gjerninger, men på grunn av hva Jesus allerede har gjort for oss. Når vi tar imot Ham i tro, og får vi også tilgang på alt som Gud har. Bibelen sier at vi er sønner og døtre av Ham(Rom 8:17) og når Jesus døde fikk vi hans arv. Vi er Guds arvinger og Jesu medarvinger. Denne arven består av: kjærlighet, glede, fred (Gal:5:22), kraft(Apg 1:8, 2Tim 1:7), styrke(2Tess 3:3), seier(2Kor 2:4), helse(2Pet 2.24, 3Joh 2), glede, fremgang(Sal 1:3), sunt sinn, selvkontroll (2Tim 1:7) også videre.  

Noen sier at vi kan ikke kreve eller forvente noe av Gud, fordi vi er bare støv. Da har de misforstått evangeliet. Nå tror jeg faktisk at vi ikke trenger å kreve noe av Gud, for han har alt gitt oss alt, fordi vi er arvinger av ham. Du kan ikke kreve noe du allerede har fått. Vi trenger bare å ta det i mot.

 Hvis du begynner å fokusere på dine egne gjerninger, eller på dine synder vil du miste din frimodighet. Det er dette som er den negative arven vi har fra pietismen, den får oss til å bli fokusert på hvor usle og små vi er, at vi ikke har noen betydning.
Pietismen og Jantelove fokuserer veldig på hvem du er i deg selv. Fokuset er på deg. Jeg tror det er viktig å se at uten Gud er jeg fortapt, og fortjener ingen ting. Men jeg er ikke uten Gud lenger, og vi må huske på at vi lever ikke lenger selv(Gal 2:20). Han som har all makt bor faktisk på innsiden av meg, og vi kan gjøre alt i Ham som gjør oss sterk (Fil 4:13). Du må få fokuset bort fra hva du var og over på hvem du er nå. Når du ser dette så vil du ha frimodighet, og alt det du ber om, som er etter hans vilje, vil du få.

Følg videre med på ukens undervisning fremover. Mer tekst og lyd og bilde kommer! 


 • Ut over høsten vil jeg legge ut flere deler av seminaret: Full gjenopprettelse med fokus på helbredelse.
  Meld deg på mine oppdateringer, og du vil få en mail når jeg legger ut de enkelte delene!, se dette skjema! Eller se kolonnen seminar over!


 

 Podcast!

Her kan du abonnere på ukens podcast!

iTunes

Spotify

Hvis du ikke bruker iTunes eller Spotify er podcast adressen:  http://www.bibelundervisning.com/mp3.xml

 

 • YouTube
  Jeg legger også ut videoer på YouTube. Abonner gjerne på denne kanalen!

   

  Vimeo
  Se mine undervisnings videoer på Vimeo

  Facebook
  Jeg legger også ut videofilene hver uke på Facebook siden: Bibelundervisning. Følg gjerne denne siden også  Støtt gjerne denne siden og arbeidet jeg og min familie står i!

  Det koster både en del tid og penger å lage undervisningen, videoene og disse sidene.
  Disse sidene er laget på helt frivillig basis, og jeg får ingen annen støtte enn det som blir gitt frivillig til den.
  Jeg jobber også som misjonær og er her også avhengig av frivillige gaver.

  Hvis du skulle ønske å støtte kan du gjøre det på følgende måte:
  Du kan bruke Vipps til 900 90 354
  PayPal https://www.paypal.me/goodnewsforbroken
  Eller du kan bruke dette kontonr.
  (Tore Johannessen) 9710 27 46787
  Se også denne siden


   

   

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?