En skremmende holdning

Opprettet søndag 29. juli 2018 00:00 Publisert Treff: 601

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Det er en holdning, og også ett syn på Gud, som mange kristne i Norge har, mange har det litt ubevisst. Jeg har sett den blitt sterkere i de siste par årene, og det er litt skremmende.

De ser Gud gjennom loven og den gamle pakt, og tenker at Gud må ha en rimelig kort lunte og vil straffe land og personer som ikke tror ham, har en annen religion, livsstil eller gjør synder.

De knytter også dette ofte opp mot endetiden.
Litt indirekte tenker man at siden vi er i de siste tider så er Gud litt mindre nådig, nå vil han begynne å straffe og komme med dom over mennesker igjen.  

Jeg har hørt noen si at fordi vi har tillatt så mange flyktninger med muslimsk bakgrunn å komme til landet vårt, vil Gud straffe oss, det vil si Norge, for det. Han vil sende ulykker og naturkatastrofer, og noen tenker til og med tørken vi opplever sommeren 2018 er forsmaken på dette.

Se video og les resten av teksten under:

 

 Husk at du også kan gi oss en gave på Vipps 900 90 354


 Lytt til undervisningen!


Abonner på ukens undervisning (podcast) her! Audio/mp3

 Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354

 


 Les tekst mer av teksten (utdrag av det jeg deler)

Jeg har til og med hørt noen si at det som skjedde den 22. juli 2011 var Guds straff over Norge.
Hvis dette var tilfelle, hva slags gudsbilde har vi? Gud må være ondere enn Brevik, Hitler og Stalin til sammen!

Gud må straff synd, sier noen, men hva med det som skjedde for 2 000 år siden på et kors? Var ikke det nok? Er ikke den lidelsen på korset og døden Jesus gikk igjennom for alle mennesker nok? Jesus døde faktisk for muslimer også!

En gang kom Jesus og disiplene til en samaritansk by (samaritaner var fiender av jødene, de kan nesten sammenlignes med det muslimer er i dag) der de ikke ville ta imot dem. Jakob og Johannes var sinte på dem og sa til Jesus: «Skal vi be ild komme ned fra himmelen og fortære dem, slik som det skjedde med Elia?» Men Jesus kraftig irettesetter Jakob og Johannes og sier: «Menneskesønnen (det vil si: Han selv, min anmerkning) er ikke kommet for å ødelegge menneskene, men for å frelse dem (se Luk 9:51-56).»
Jesus kom ikke for å fortelle menneskene at Gud er deres fiender, men at de er verdfulle og elsket av ham, og han ønsker å redde dem fra deres egentlige fiende. Hvem er menneskets egentlig fiende, det er ikke Gud, ikke andre mennesker (selv om de er homofile, muslimer eller synder) og ikke deg selv, men frykt, synd (ikke synderen!) djevelen og hans demoner.

Vi har en muslimforbi og fremmedfrykt som har oppstått sterkere en noen gang i Norge, og det skremmer meg, som sagt. For det vi gjør er ofte ikke å gå i motsatt ånd, men i den samme ånd som de har, og som styrer dem.
Det som styrer de fleste religioner, og spesielt islam, er frykt, hvis vi handler og har meninger som gjør oss hatefulle mot muslimer, går vi i akkurat den samme fellen, vi går i nøyaktig den samme ånd! Frykt!
Hvordan overvinner vi frykt? Ikke ved å spre mer frykt og hat, men ved kjærlighet.

Og her igjen er det mange som misforstår, for med en gang jeg bringer opp dette ordet er det mange som tenker at da skal vi skal godta alt, være dørmatter og være veldig tolerante, men dette er ikke synonymt med kjærlighet heller.
Kjærligheten (den fullkomne) handler om å elske din neste uten betingelser. Ja hans eller hennes holdninger kan være feil, han eller henne kan tro feil, han eller henne kan til og gjøre galt mot meg, men jeg kan fremdeles velge å tilgi og elske vedkommende.
Heller ikke sier jeg at vi kan bare si: det gjør ikke noe, men det går an å peke på kjærligheten og være et vitne for ham, kjærligheten, og elske på tross av, ikke på grunn av.
Jeg sier heller ikke det betyr vi skal holde munn alltid, men det vi sier trenger også å ha sin grunn i kjærligheten og visdom, hvis ikke blir det bar støy, det har absolutt ingen effekt, og i verste fall sprer vi bare mer frykt og hat.

Jeg et så absolutt for å snakke klart ut og imot om urettferdighet og om det som er galt, og også synd. Jeg tror for eksempel den største synden til de kristne er å dømme og være selvrettferdige. En holding som sier: Gud elsker meg - ikke deg, fordi du er ... muslim, homofil etc.
Så akkurat nå snakker jeg ut mot denne synden!

En annet ting? Hva om vi klarte å snu på denne frykt tankegangen å se muligheten alle innvandrer, spesielt med muslimsk bakgrunn, utgjør? Vi trenger ikke lenger å dra til et farlig land, som blant annet Syria, Afghanistan og Irak, og drive misjon, vi kan gjøre det trygt i Norge uten å frykte for tortur og for våre liv.
Hva om det er Gud som har sendt dem til Norge? Ikke motsatt, som: Gud vil straffe Norge fordi vi har tatt imot så mange muslimske flyktninger som kommer til å islamisere Norge.
Hvis dette er vår frykt, kan dette også skje, for frykt sper seg, og den har en tendens til å manifestere seg slik vi frykter. Hat bringer hat, og den kan ikke overvinnes uten kjærlighet og tilgivelse.

Vi som kristne har en annen ånd, vi er ikke hat! Han som er kjærlighet har tatt bolig i oss og vi er ett med ham, og jeg håper at vi som kristne i Norge kan finne tilbake og igjen få øynene opp for det!

En liten ettertanke: Dette er ingen profeti, men hvis vår holding til muslimer og de som ikke tror det samme som oss, og syndere, er hat og frykt, vil kristne i Norge kanskje bli forfulgt? Ikke på grunn av Jesus, men på grunn av vår dømmende og hatefulle holding.
Peter hadde faktisk noe å si om dette i 1 Peter, der han snakker om passe på å ikke bli forfulgt eller lide fordi vi har brakt det på oss selv (1Pet 4:15).
 Podcast!

Her kan du abonnere på ukens podcast(Du trenger programmet iTunes)
Abonner på ukens undervisning her! Audio/mp3
Hvis du ikke bruker iTunes er podcast adressen: 
http://www.bibelundervisning.com/mp3.xml

Du kan også følge undervisningen på video!

Vimeo
Se mine undervisnings videoer på Vimeo

YouTube
Jeg legger også ut videoer på YouTube. Abonner gjerne på denne kanalen!

 

Facebook
Jeg legger også ut videofilene hver uke på Facebook siden: Bibelundervisning. Følg gjerne denne siden også


Støtt gjerne denne siden og arbeidet jeg og min familie står i!

Det koster både en del tid og penger å lage undervisningen, videoene og disse sidene.
Disse sidene er laget på helt frivillig basis, og jeg får ingen annen støtte enn det som blir gitt frivillig til den.
Jeg jobber også som misjonær og er her også avhengig av frivillige gaver.

Hvis du skulle ønske å støtte kan du gjøre det på følgende måte:
Du kan bruke Vipps til 900 90 354
PayPal https://www.paypal.me/Bibelundervisning 
Eller du kan bruke dette kontonr.
(Tore Johannessen) 9710 27 46787
Se også denne siden


 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?