Handler det om vår tro eller Jesus sin tro?

Opprettet søndag 15. juli 2018 00:00 Publisert Treff: 636

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Da jeg hadde denne undervisningen over på Facebook sist uke fikk jeg en kommentar om at det ikke er vår tro, men Hans tro.

Jeg har selv hørt dette utsagnet et par ganger, og denne gangen fikk det meg til å tenke litt og studere det litt mer.

Jeg er egentlig ikke uenig med det; at det handler om Jesus sin tro, men jeg tror det først og fremst handler om hvor troen starter, og hva Jesus gjorde i tro for oss, og for oss å sette vår lit til det. Sette vår lit til Hans tro.

Kommentaren og utsagnet alene kan kanskje gi rom for noen misforståelser, så jeg skal si litt om dette nå:
Alt starter med Jesus, alt er allerede gjort ferdig ved Jesus, og det handler om hans tro for oss og i oss, men det vil ikke si det samme som at vår tro opphører, at for oss er det ikke lenger noe som heter tro, eller at vi ikke trenger å tro.
--
Dette er en todelt undervisning, jeg vil forklare dette ved en historie fra Bibelen neste uke, så følg med!

(tekst til dagens undervisning og mp3 finnes under)

 

 

 Husk at du også kan gi oss en gave på Vipps 900 90 354


 Lytt til undervisningen!


Abonner på ukens undervisning (podcast) her! Audio/mp3

 Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354

 


 Les tekst (utdrag av det jeg taler)

Troen starter med Gud og Jesus. Jesus er troens opphavsmann og fullender som det står i Heb 12:2.
Så alt starter med Jesus, alt er allerede gjort ferdig ved Jesus, og det handler om hans tro for oss og i oss, men det vil ikke si det samme som at vår tro opphører, at for oss er det ikke lenger noe som heter tro, eller at vi ikke trenger å tro.

Det er noen som bruker Heb 12:2 til å si at siden Jesus er troens opphavsmann og fullender, så nå er det bare hans tro som gjelder, og at vi ikke trenger å tro noe.
Dette er litt å ta det ut av sin sammenheng, for i sammenhengen i Hebreerbrevet så handler det om å ha fokus på Jesus (og hans tro for oss), som igjen vil styrke oss i vår tro når vi går igjennom vanskelige omstendigheter, og til å overvinne synd (som han allerede har overvunnet for oss).

Jeg vil heller si det slik: Å se Hans tro i oss, vil hjelpe oss til å tro og stole på ham mer. Tro vil hjelpe oss til å få øynene mer og mer opp for hva Jesus allerede har gjort for oss, og at hans tro bor allerede i oss.

Noen tenker at man kan putte inn Jesus der det står tro, men dette er vanskelig i dette skriftstedet:

Rom 1:16-17
16 For jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, jøde først og så greker.

Her er det helt klart en tro som jøder og greker trenger. Her kan man ikke si: for hver den som Jesus. Tro er et verb, ikke personlig pronomen.

I neste vers snakkes det om av tro til tro:

17 For i det åpenbares Guds rettferdighet av tro til tro, slik det står skrevet: Den rettferdige skal leve ved tro.

Så igjen: Troen starter ved Gud, hans tro til vår tro, og ved denne troen vil vi som er rettferdige leve ved. Vi har blitt og er rettferdige ved å tro.

For å prøve å forklare dette enklest mulig er det snakk om to typer tro: Jesus sin tro og vår tro. Vår tro må være på Jesus, og det vil aktivere hans tro.

Det er viktig å igjen se på hva vår tro er, for det var mitt hovedtema i undervisningen over.
Tro er å ha håp, tro er å stole på, ha full tillit til, tro er å ha en overbevisning.
For å ha dette trenger vi også å ta et valg. Derfor sier jeg også: tro er i hovedsak et valg vi tar.
Det er ikke å stresse med å få til noe, det handler ikke om gjerninger vi må gjøre, Romerbrevet er klar på dette, men det handler om å velge å sette vår lit og håp til ham som har gjort alt ferdig for oss.

Det handler heller ikke om å prøve å få mer tro, for troen er også noe som allerede er der, der er nevnt som en av åndens frukter i Gal 5:22 (på Engelsk King James står det bare tro, ikke trofasthet som i de norske oversettelsene, og det er det samme på grunnteksten), og åndens frukter er noe vi allerede har fått.

Tro er heller ikke passiv, men det er også om å handle på det vi vet. Derfor er det så viktig med riktig kunnskap om Gud, og om hva vi allerede har fått.
Hvis vi for eksempel vet at han er vår forsørger, trenger vi å våge og handle på det, om det handler om å gi penger til andre igjen eller gjøre noe som vi vet Gud ønsker vi skal gjøre.
Jeg startet opp en tjeneste for litt over ett år siden, og vi hadde ikke så mye penger, men vi vågde å starte likevel, og i etterkant kom det inn penger og det har holdt oss hånden frem til nå, og jeg har tro på at det vil fortsette. Dette har vært en handling i tro.

Jeg vet det i det siste årene har kommet et bevegelse som går ut på det å få en ny åpenbaring av hva nåde egentlig er og betyr for oss, og det lyset som det gir, spesielt når det kommer til vår identitet og at vi ikke trenger å streve (at vi ikke er under loven, og hva det egentlig vil si), har betydd utrolig mye for meg personlig. Og jeg har studert og hørt på mye rundt og på dette emne, men noe kan forvirre oss litt også, og vi kan gå litt langt i noen ting, eller kanskje missforstå det litt, som dette med tro.

Som meg, har mange opplevd friheten om at vi ikke er under loven og di ti bud (ei heller bergprekenen), men så på det andre siden er vi blitt litt redde når det plutselig handler om at det også står litt på oss. Igjen: Som dette med å tro.
For jeg tror fremdeles vi trenger å ta valg i livet. Selv om Jesus har gjort alt og vunnet seier over alt, er ikke våre sinn blitt fornyet helt ennå rundt dette, og det er fremdeles vår oppgave og valg å fornye våre sinn, og det igjen handler om vår tro, ikke Jesus sin tro.

(Følg med neste del av denne undervisningen, neste uke!) Podcast!

Her kan du abonnere på ukens podcast(Du trenger programmet iTunes)
Abonner på ukens undervisning her! Audio/mp3
Hvis du ikke bruker iTunes er podcast adressen: 
http://www.bibelundervisning.com/mp3.xml

Du kan også følge undervisningen på video!

Vimeo
Se mine undervisnings videoer på Vimeo

YouTube
Jeg legger også ut videoer på YouTube. Abonner gjerne på denne kanalen!

 

Facebook
Jeg legger også ut videofilene hver uke på Facebook siden: Bibelundervisning. Følg gjerne denne siden også


Støtt gjerne denne siden og arbeidet jeg og min familie står i!

Det koster både en del tid og penger å lage undervisningen, videoene og disse sidene.
Disse sidene er laget på helt frivillig basis, og jeg får ingen annen støtte enn det som blir gitt frivillig til den.
Jeg jobber også som misjonær og er her også avhengig av frivillige gaver.

Hvis du skulle ønske å støtte kan du gjøre det på følgende måte:
Du kan bruke Vipps til 900 90 354
PayPal https://www.paypal.me/Bibelundervisning 
Eller du kan bruke dette kontonr.
(Tore Johannessen) 9710 27 46787
Se også denne siden


 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?