Du har makt og autoritet (til å ta negative tanker til fange)

Opprettet søndag 03. desember 2017 00:00 Publisert Treff: 1282

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Det jeg ønsker i denne undervisningen er å hjelpe å skjelne mellom hva som er fra deg, hva som er av Gud og hva som er fra djevelen.

Vi må skjelne mellom hva som er av Gud og hva som ikke er det, for fienden har fått deg til å tro mange av hans tanker og løgner. Det kan være han sende en tanke om at det var Gud, når du hadde en fordømmende eller negativ tanke, men de tankene kommer ikke fra ham. Det en som er kalt anklageren, og det er ikke Den Hellige Ånd.

Husk at selv om du kan gjøre onde ting, er du ikke ond, og du er ikke synd, men synd vil gjerne bruke deg til å gjøre dens gjerninger.
Se eller lytt til denne inspirerende talen/undervisningen.

Søndagens direktesending - YouTube video

 

 

Dette er en YouTube video.
Besøke gjerne min kanal der du også kan abonner på mine videoer!

 

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354

 


 Lytt til undervisningen


Abonner på ukens undervisning (podcast) her! Audio/mp3


Les tekst:


Mange kristne sliter med å finne ut om tanker de har kommer fra dem, Gud eller djevelen.
Jer 29:11
For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Dette verset gir oss en fasit og et svar.
De tanker Gud har for oss er fred, det er ikke tanker om ondt eller ulykker.
Med andre ord: Onde tanker kommer fra vår fiende, djevelen, tanker som bringer fred og håp og en god fremtid kommer fra Gud!

Mange kristne sliter med å finne ut om tanker de har kommer fra dem, Gud eller djevelen.
Dette verset gir oss en fasit. De tanker Gud har for oss er fred, det er ikke tanker om ondt eller ulykker.

Med andre ord: Onde tanker kommer fra vår fiende, djevelen, tanker som bringer fred og håp og en god fremtid kommer fra Gud!

Visste du at mange av dine tanker ikke er dine tanker?
Jeg vet ikke om du har erfaring med en negativ tanke som plutselig kommer fra ingensteds fra.

En dag jeg var på et kjøpesenter her jeg jobber i Thailand, så jeg en politimann der.
Plutselig kom en tanke kom til meg som «sa»: Ta pistolen hans. Min første reaksjon var fordømmelse. Hvordan kan jeg ha en slik en dum tanke, jeg som er en som underviser Guds ord. Hvordan kan jeg ha en slik tanke? Den neste følelser jeg hadde var frykt.
Jeg tenkte: Hva ville ha skjedd hvis jeg virkelig hadde fulgt den tanken. Ville jeg bli satt i fengsel i flere år, og hva ville ha skjedd med min tjeneste?
Men så husket jeg: Hei dette var ikke min tanke, men det var min fiende som hadde sendt denne tanken. Da jeg oppdaget dette forsvant all fordømmelse og frykt.Forresten, så gav ikke djevelen meg denne tanken fordi han trodde at jeg ville gjøre det, men han håpte at jeg ville få fordømmelse og frykt av dem.
Og dette er ofte tilfellet når djevelen gir oss tanker: Han vil at vi skal bli fordømt og redde.

Våre tanker har tre kilder.
Våre egne tanker, Guds tanker og tanker av djevelen.


Vår oppgave er å skjelne hvilke tanker som er fra Gud og hvilke som er fra djevelen, og så få våre tanker på linje med Guds tanker. Vi må rive ned løgntanker fra mørkets rike og få våre tanker på linje med Guds sannhet.


2 Kor 10:4-5
For våre stridsvåpen er ikke kjødelige, men i Gud er de mektige til å rive ned festningsverk;
med disse kan vi rive ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg imot kunnskapen om Gud, og ta hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus,Det er ikke så lett som det kan høres ut, og du har sikkert opplevd det også, men jeg vil prøve å hjelpe deg på vei.
Det jeg ønsker er å hjelpe deg å gjøre, er å skjelne mellom hva som er fra deg, hva som er av Gud og hva som er fra djevelen. (Heb 5:14) Vi må skjelne mellom hva som er av Gud og hva som ikke er det. For fienden har fått deg til å tro mange av hans tanker og løgner, og han sa selv at det var Gud eller deg selv når du hadde en fordømmende eller negativ tanke.


Husk at selv om du kan gjøre onde ting, er du ikke ond, og du er ikke synd, men det er synd som gjerne bruke deg til å gjøre dens gjerninger.
1Mos 4:7
Har du godt i sinne, kan du ikke da se frimodig opp? Men hvis du ikke har godt i sinne, ligger synden på lur ved døren. Dens onde lyst vil fange deg, men du skal herske over den.»

Legg merke til at synd blir separert fra Kain. Kain er ikke synd, men det er en person og en makt som heter synd som ønsker å ta kontroll, men du har fått autoritet og makt til å herske over den og han.Når du blir fristet: Hvor kommer disse tank

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?