Ikke alle tanker du har er dine tanker

Opprettet søndag 26. november 2017 00:00 Publisert Treff: 1411

Kategori: Ukens undervisning fra Bibelen

Mange kristne sliter med å finne ut om tanker de har kommer fra dem, Gud eller djevelen.

I dag vil jeg snakke ut i fra Jeremias 29:11, og dette verset gir oss en fasit og et svar.
De tanker Gud har for oss er fred, det er ikke tanker om ondt eller ulykker.

Med andre ord: Onde tanker kommer fra vår fiende, djevelen, tanker som bringer fred og håp og en god fremtid kommer fra Gud!
Se eller lytt til denne inspirerende talen/undervisningen.


 

Søndagens direktesending - YouTube video

 


Dette er en YouTube video.
Besøke gjerne min kanal der du også kan abonner på mine videoer!

 

Gi gjerne en gave på Vipps 900 90 354

 


 Lytt til undervisningen


Abonner på ukens undervisning (podcast) her! Audio/mp3


Les tekst:


Mange kristne sliter med å finne ut om tanker de har kommer fra dem, Gud eller djevelen.
Jer 29:11
For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Dette verset gir oss en fasit og et svar.
De tanker Gud har for oss er fred, det er ikke tanker om ondt eller ulykker.
Med andre ord: Onde tanker kommer fra vår fiende, djevelen, tanker som bringer fred og håp og en god fremtid kommer fra Gud!

Mange kristne sliter med å finne ut om tanker de har kommer fra dem, Gud eller djevelen.
Dette verset gir oss en fasit. De tanker Gud har for oss er fred, det er ikke tanker om ondt eller ulykker.

Med andre ord: Onde tanker kommer fra vår fiende, djevelen, tanker som bringer fred og håp og en god fremtid kommer fra Gud!

Visste du at mange av dine tanker ikke er dine tanker?
Jeg vet ikke om du har erfaring med en negativ tanke som plutselig kommer fra ingensteds fra.

En dag jeg var på et kjøpesenter her jeg jobber i Thailand, så jeg en politimann der.
Plutselig kom en tanke kom til meg som «sa»: Ta pistolen hans. Min første reaksjon var fordømmelse. Hvordan kan jeg ha en slik en dum tanke, jeg som er en som underviser Guds ord. Hvordan kan jeg ha en slik tanke? Den neste følelser jeg hadde var frykt.
Jeg tenkte: Hva ville ha skjedd hvis jeg virkelig hadde fulgt den tanken. Ville jeg bli satt i fengsel i flere år, og hva ville ha skjedd med min tjeneste?
Men så husket jeg: Hei dette var ikke min tanke, men det var min fiende som hadde sendt denne tanken. Da jeg oppdaget dette forsvant all fordømmelse og frykt.Forresten, så gav ikke djevelen meg denne tanken fordi han trodde at jeg ville gjøre det, men han håpte at jeg ville få fordømmelse og frykt av dem.
Og dette er ofte tilfellet når djevelen gir oss tanker: Han vil at vi skal bli fordømt og redde.

Våre tanker har tre kilder.
Våre egne tanker, Guds tanker og tanker av djevelen.


Vår oppgave er å skjelne hvilke tanker som er fra Gud og hvilke som er fra djevelen, og så få våre tanker på linje med Guds tanker. Vi må rive ned løgntanker fra mørkets rike og få våre tanker på linje med Guds sannhet.


2 Kor 10:4-5
For våre stridsvåpen er ikke kjødelige, men i Gud er de mektige til å rive ned festningsverk;
med disse kan vi rive ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg imot kunnskapen om Gud, og ta hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus,Det er ikke så lett som det kan høres ut, og du har sikkert opplevd det også, men jeg vil prøve å hjelpe deg på vei.
Det jeg ønsker er å hjelpe deg å gjøre, er å skjelne mellom hva som er fra deg, hva som er av Gud og hva som er fra djevelen. (Heb 5:14) Vi må skjelne mellom hva som er av Gud og hva som ikke er det. For fienden har fått deg til å tro mange av hans tanker og løgner, og han sa selv at det var Gud eller deg selv når du hadde en fordømmende eller negativ tanke.


Husk at selv om du kan gjøre onde ting, er du ikke ond, og du er ikke synd, men det er synd som gjerne bruke deg til å gjøre dens gjerninger.
1Mos 4:7
Har du godt i sinne, kan du ikke da se frimodig opp? Men hvis du ikke har godt i sinne, ligger synden på lur ved døren. Dens onde lyst vil fange deg, men du skal herske over den.»

Legg merke til at synd blir separert fra Kain. Kain er ikke synd, men det er en person og en makt som heter synd som ønsker å ta kontroll, men du har fått autoritet og makt til å herske over den og han.Når du blir fristet: Hvor kommer disse tankene fra? De kommer ikke fra Gud, og de kommer ikke fra deg, de kommer fra den onde.
Og du kan også ha en gal programmering fra din gamle natur, kjødet.

Da er det gammelt tankegods som ikke tilhører din nye skapning, den nye deg.

Ofte anklager djevelen deg og sier: Hvordan kunne du tenke disse syndige tanker, skam deg. Men disse tanker er jo ikke fra deg i det hele tatt, det var faktisk han som hadde gitt deg dem først, og etterpå fordømte han deg. Han er listig.Din oppgave er å skille, og finne ut hvilke tanker som er fra Gud, deg selv, eller djevelen. Og hvis du finner ut at en tanke er mot kunnskapen om hvem Gud er, så er det også din oppgave å rive dem ned eller stå opp mot disse tankene.


Hvis du er i enighet med de tanker som ikke er fra Gud, trenger du å omvende (du har tenkt feil) deg fra dem og vende deg mot Jesus. Husk omvendelse er ikke løfte om bot å bedring, det er ikke en gang angre som en oversettelse har oversatt omvendelse med. Det handler rett og slett om å forandre og fornye dine tanker, og få dem på linje med Guds tanker. 

Husk at en tanke er ikke en synd i seg selv, men det er når du begynner å bli enige med de tanker og har "fellesskap" med dem at de blir en synd.


For eksempel: Tanker av bekymring og frykt, er faktisk synd hvis du underholder dem og er enige med dem.


Vil det da si at Gud er sint på meg eller fordømme meg hvis jeg har gjort denne synd? Nei, absolutt ikke. Gud vil aldri fordømme deg eller slutte å elske deg! Men hvis du er enig med de tanker som frykt sender deg, isteden for å sette din lit til Guds sannheter, blokkerer du også mange velsignelsene som Gud allerede har for deg.
Løgnene du tror på kan holde deg fast i den frykten du har, og frykt vil igjen hindre deg i å oppleve og føle den kjærligheten Gud allerede har mot deg. 

Du trenger å komme deg ut av avtalen med frykt, før du kan oppleve fred og frihet. Hvordan gjør du du dette?

Ved å rive ned de gale tankene med Guds sannheter og hans tanker mot deg.


En tanke er ikke nødvendigvis en synd.


Jeg vil bare understreke litt hva jeg allerede har nevnt.

Det er faktisk veldig viktig å se at selv om djevelen sender fristende tanker til deg, disse tankene ikke en synd, før du gir etter for dem eller er enig med dem.

Martin Luther sa du kan ikke hindre en fugl å fly over hodet ditt, men du kan hindre den fra å bygge et reir der.


Så du kan ikke hindre en tanke å komme, men du kan hindre den fra å få fotfeste, og at det kan bygge en festning der.Dette betyr også at du ikke trenger å gå rundt hele dagen, be om tilgivelse og omvende deg fra alle de negative tankene som kommer opp i hodet ditt hver dag, men du kan stå mot dem, motstå dem (Jakob 4:7) og ikke gi dem tilgang.
Da vil djevelen flykte fra deg. Sett opp et adgang forbudt skilt til negative tanker.

Du trenger forresten ikke trygle å be om tilgivelse for alle synder du begår heller, for han har allerede tilgitt deg alle dine synder.

Husk at Gud vil bruke tankene dine til å sette deg fri, men djevelen bruker også dine tanker, og da for å binde deg.

 


 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?