Dette er del 4 i en serien om den profetiske gaven.

Profeti kan bli misbrukt slik som alle de andre gavene, derfor skal vi alltid prøve det som blir sagt.
Ta i mot budskapet som helhet, og prøv det.

Du bedømmer profetien på denne måten:
Oppmuntrer det deg? Er det i overensstemmelse med Guds ord? Produserer det glede eller lenker, frykt eller frihet? Har det fokus på Jesus og hans nåde og kjærlighet?

En veldig viktig ting når det kommer til profetier er dette: Gir det meg frykt? Føler jeg meg manipulert gjennom den?
Hvis du blir manipulert eller ledet av frykt, husk dette kommer ikke fra Gud, for Gud er kjærlighet og han leder deg ved kjærlighet, ikke ved frykt.
Den fullkomne kjærligheten driver frykt ut. Siden Gud er kjærlighet og frykt er ikke, er ikke frykt fra Gud! De to kan ikke bo sammen!


NB! Jeg har også undervisningsdeler om de andre åndelige gavene i 1 Kor 12 se tidligere undervisninger på ukens undervisning, eller meld deg på Nettbibelskolen og du vil få en beskjed når hele serien om Den Hellige Ånd ligger ute!)

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
For å laste ned mp3 fil høyreklikk spilleren og trykk: Lagre som..

Et annet godt råd når det gjelder å prøve profetier:
H
vis du får en profeti over deg som ikke stemmer, legg den ”på hylla”. Hvis det skulle være Gud, la han minne deg på den igjen.

En profeti skal aldri tvinge deg eller få deg til å gjøre noe mot din vilje eller samvittighet.

Profetier kan være med på å lede deg, men den skal i hovedsak være en bekreftelse på noe du allerede har hatt på, og vet, i ditt hjerte.

For eksempel: Hvis du føler Gud har gitt deg Asia på hjerte, og hver gang du hører om Asia så blir du interessert, men du er ikke sikker på om Gud vil sende deg ditt. En person får en profeti over deg på et møte og sier: Gud har gitt deg Asia på hjerte og Gud ønsker å send deg dit.
Dette vil være en bekreftelse, oppmuntring og til glede for deg, og er ikke en manipulering.

Derimot hvis noen profeter: Du skal dra til Afrikas jungel, og det kommer som et sjokk på deg, fordi du aldri har tenkt tanken. Legg denne profetien vekk, ikke la den skremme deg. Hvis det virkelig var Gud vil han også gi deg en fred og en glede til å dra.
Hvis du bare følger en profeti, fordi det ble profetert, og ditt hjerte ikke er i det, kan det å følge den bli veldig vanskelig for livet ditt.

Jeg jobber selv som misjonær i Thailand og jeg har hørt personer si: Jeg er her i Thailand, og vært her i mange år, men bare fordi Gud sendte meg, jeg mistrives forferdelig, helt siden jeg kom ut hit. Jeg ville ha sagt til vedkommende: Dra hjem! Eller spurt ham: Hva ligger deg på hjerte, hvor ønsker du å dra hvis du kunne velge? Jeg er ikke så sikker på at det var Gud som fortalte han å dra, for Gud gir oss en lyst og glede til det vi skal gjøre for ham. Det kan hende det må modnes litt, og frykt kan noen ganger stå i veien, men tenk over hva du ønsker i ditt hjerte.

Jeg er, som sagt, selv misjonær i Thailand, og ting kan være vanskelig til tider her ute, men jeg har likevel et stort hjerte for folket jeg jobber med og for landet (både Thailand og Myanmar), og det er det som holder meg her ute. Hadde jeg ikke hatt dette hjerte, vil jeg ha dratt hjem for lenge siden. I skrivende stund har jeg vært misjonær i 19 år.

Eksempler på profetier som er feil og manipulerende (og noen av dem er morsomme):

På et møte kommer en person med følgende profeti: ”Så sier Herren: Slik jeg var med Abraham og Israels folk ut av Egypt slik skal jeg være med dere!”. Etter en stund skjønner han at det var feil person han hadde sagt i profetien, og han reiser seg igjen og profetere: ”Så sier Herren: Jeg tok feil! Det var Moses og ikke Abraham.”
Kan godt hende at budskapet i profetien var riktig, men vedkommende sa feil navn. Denne personen burde ha vært ærlig og sagt at det var jeg som sa feil navn, ikke Gud. Menneskelige svakheter kan snike seg inn i profetier, men det betyr ikke at ingen ting er fra Gud selv om det ikke er prefekt sagt.

Det var like før Jul, og en mann reiser seg på et møte og sier: ”Så sier Herren: Jeg ønsker dere en riktig god Jul og et godt nytt år.”

På en bibelskole var det en av elevene kom med en profet under en lovsangstund: ”Så sier Herren: Jeg setter stor pris på deres lovsanger det er godt for min helse.”

En annen profeterte i et møte: ”Stor frykt kommer over landet Sier Herren, stor frykt som aldri før. Så stor frykt at til og med jeg, Herren deres Gud, er redd!”.
Kan du se for deg Gud sitte i himmelen og skjelver av frykt?

Det var også en jente en gang som var veldig interessert i en gutt. En dag gikk hun opp til ham og sa: «Gud har sagt at vi skal gifte oss». Gutten tenkte seg litt om før han svarte: «Det har ikke jeg hørt noe om”.
Igjen: Profetier skal kun være en bekreftelse på noe du allerede vet, den skal ikke manipulerer deg til å ta et valg.
Jeg har hørt mennesker som har latt seg manipulere av eksempelet over, og de er ikke gift i dag.

Profetier kan absolutt bli misbrukt i menigheter også, og Bibelen oppfordrer oss til å prøve dem.

I en menighet var det stor uenighet om en sak. Det var først en person som reiste seg opp og profeterte en ting over menigheten. Da han hadde satt seg, reise det seg en annen opp og profeterte: Så sier Herren: Dette har jeg aldri sagt!


Under forberedelsene til denne undervisningen, følte jeg for å ta med en litt eldre undervisning jeg har, den er i en serie om Den Hellige Ånd. Den handler om gaven til å tale profetisk.
Jeg har skrevet den om litt og lagt til en del nytt innhold.

Følg med på neste og siste del i denne undervisningen (den kommer den 4. juni!)


Se serien Profetier og tiden vi lever i.


Du kan også be om forbønn!

Det er alltid bra å vite at noen ber for deg. Hvis du kontakter meg på skjema under skal jeg, min familie og tjeneste vår huske på deg i bønn!Meld deg gjerne på Nettbibelskolen og Online seminarer og få tilgang til pdf. filer og hele teksten til undervisningen om helbredelse (vurder gjerne å gi en gave også!)

Du kan se hele serien her på Nettbibelskolen


De 10 siste undervisningen (Podkastene) fra Bibelundervisning

Han gjenoppretter min sjel Bibelundervisning på Podcast (Audio)

I samle 23:3 står det i en engelsk oversettelse (NKJV): He restore my soul. På norsk: Han gjenoppretter min sjel! Gud ønsker å gjenopprette deg slik du var ment til å være. Det er mange ting som har ødelagt for deg og satt sår i din sjel, men Gud er en gjenoppretter! Han ønsker å hjelpe deg til å forstå hvem du egentlig er og gjenopprette deg til det bildet du er skapt i. Han vil at du skal forstå din verdi
  1. Han gjenoppretter min sjel
  2. Vær trygg i din identitet
  3. Ha frimodighet i bønn!
  4. Er vi i endetiden? (2)
  5. Kommer Jesus tilbake? (1)
  6. Fridd oss fra den onde – En introduksjon
  7. Hvordan be for de som er undertrykt av den onde? (23)
  8. De seks delene på Guds fulle rustning (22)
  9. Guds fulle rustning (21)
  10. Tanken: Gud er ikke med deg (20)
Total Page Visits: 2201 - Today Page Visits: 1