Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Vi ønsker deg et riktig godt og velsignet nytt år!
Det er mye som har skjedd og som skjer her ute i Nord-Thailand, og vi har hatt en travel start på det nye året.
Dette nyhetsbrevet vil handle om en vellykket julefest før lockdown, nye medarbeidere og et spesielt møte.

 

Les mer under.

Husk gjerne å meld deg på vår nyhetsbrev-liste under!

Vellykket julefest før lockdown

Lørdag den 19. desember hadde vi vår store julefest på helgskolen vår.
Den var veldig vellykket.
Vi hadde leker, snacks og mat på formiddag med litt over 30 barn, og på kvelden hadde vi et større møte med mat, dans, vitnesbyrd, gaveutdeling til runt 80 personer.
Min kone, Måkkham, delte de gode nyheten og ba for over 20 personer. Vi gav ut 40 jakker og 30 matter som julegaver denne julen.

Dagen etter julefesten vår var det et tilfelle av Covid i området her i nord Thailand. Det var en som kom fra nabobyen og dro sørover. De stengte byen ned og sjekker i nærområdet hun kom fra. En del av barna og lærere på skolen til våre døtre er fra denne byen, så skolen til barna ble stengt ned til over jul.
Vi er takknemlig for at vi fikk til vårt juleselskap før dette skjedde.

 

 

Oppmuntret en ensom enke

På lørdag hadde vi en spesiell opplevelse igjen, og en travel dag. Den startet med at en eldre shan enke på 60-70 år, (det er ofte litt vanskelig og helt vite alderen, de vet det ofte ikke selv engang, men hun er over 60) vi har fått kontakt med, ringte Måkkham. Hun var på gråten, for datteren hennes hadde forlatt henne, og hun var alene.
Hun hadde blitt kristen for ca 10 måneder siden, har døpt seg og har virkelig lagt buddhismen bak seg. Vi fikk kontakt med henne gjennom noen i Chiang Mai, de som hadde ledet henne til frelse, og vi ble spurt om vi kunne følge henne opp.
Vi har hatt kontakt med henne siden før jul, men vi har vært så opptatt at vi ikke har fått besøkt henne. Hun bor også i en naboby ca 40 minutter fra oss (Chai Prakan).
Men lørdag morgen følte vi at vi burde oppsøke henne, på grunn av samtalen og siden hun hadde det litt vanskelig, og vi fortalt henne at vi ville komme.
Vi fant en barnepasser for våre barn, og dro så fort vi kunne, for vi måtte også hente barn på helgeskolen vår ved 12 tiden.

Da vi ankom byen ringte vi igjen til kvinnen, men det var vanskelig å forstå hvor i byen hun bodde. Etter mye leting og frem og tilbake, pluss litt bønn, fant vi henne endelig.
Hun var veldig glad for å se oss, og vi hadde ca en halv time med henne før vi måtte skynde oss tilbake.
Nå vet vi hvor hun bor, så det vil bli lettere å besøke henne igjen en dag.

Vi ringte dagen etter og da fortalt hun at naboene ikke hadde likt at vi kom, på grunn av at de ikke kjente oss, og frykt for Covid. Så vi må nok vente til Covid tilfellene i Thailand har lagt seg litt før vi får mulighet til å besøke henne igjen.
Be gjerne for henne og situasjonen, vi vil gjerne gi henne en matte og litt mat.


Bildet: Måkkham underviser fra Bibelen, og spør spørsmål til barna

Skolen og en ny bølge av Covid

Covid situasjone roet seg ned noe over nyttår, men i det siste har det vært en ny oppblomstring av Covid her i Thailand, og mye er blitt stengt ned igjen. Det er rundt 250 personer per dag nå som blir smittet, det har vært oppe i 700.

I Thailand vil de begynne så smått med vaksinering neste måned, men de vil ikke begynne med masse vaksinering før i mai, og jeg er usikker på når den blir tilgjengelig for utlendinger, som vi er (det gjelder min kone også, hun er jo fra Myanmar).
Så jeg er usikker på når jeg får tatt en tur til Norge?

Vi hadde en fin start på skolen dette året, og vi har fremdeles rundt 25 barn vi underviser i helgene,
men vi bestemte oss for å stengte helgeskolen vår på søndag, frem til slutten av måneden nå, kanskje lenger? For det er mye som har blitt stengt ned igjen her, men det er ikke en full lockdown.

Vi skulle egentlig hatt barnas-dag på lørdag også, som er en stor dag i Thailand, men vi måtte tone det hele ned på grunn av Covid situasjonen.
Vi fikk gitt bamser og litt godterier til barna. (se bildet)


Nye medarbeidere
Bildet: En av våre nye medarbeidere som underviser shan på skolen vår

Vi har også et shan ektepar som har begynte i arbeid vårt nå. De startet den første januar.

De har allerede hjulpet oss ett års tid som frivillige, og vi har kjent dem ett par år, men de ble en del av teamet vårt nå den første januar. Det vil også si at vi ønsker, og vi trenger, å gi dem støtte/lønn. De har også to døtre på 3 og 4 år.

Å finne faste givere til tjenesten vår er et stort bønnebehov vi har akkurat nå.
Per dags dato har vi kunne en fast giver som gir oss 1 000kr i måneden, konkret til tjenesten, men vi trenger minst 6 000kr i måneden (i første omgang), for å drive tjenesten.

Et lite vitnesbyrd: Denne måneden måtte vi ha inn 4 000kr, på mandag sjekket jeg om det hadde kommet inn penger, og overraskende så var det akkurat 4 000 kroner der, noen hadde gitt oss 3 000 kroner i løpet av helgen, så Gud er trofast.


Vær med på å støtte tjenesten  

I denne nyhets-mailen ønsker vi ikke i første omgang å be om penger til oss som familie, men vi vil gjerne utfordre deg til dette: Om du skulle ønske å støtte vår tjeneste. (Husk også å se en videoen under)

Hvis du konkret støtter tjenesten vil du hjelpe oss med dette:

  • Lørdag og søndagsskole for 25-30 barn. Vi gir dem mat på søndager.
  • Leie av tomt vi har tjenesten på
  • Støtte/lønn til lokale hjelpere og stab
  • Arrangere møter og fester, som julefester. (vi har et møte på kvelden en søndag i måneden)
  • Nødhjelpsarbeid – Gir ut mat og klær
  • Utgifter ved transport og diverse
  • Vi trenger en tjenestebil

Tjenestebil
Vi har også et stort behov av en bil som vi kan bruke i tjenesten (jeg vet jeg har nevnt dette en del ganger). Vi har allerede en bil vi kan kjøpe for 30 000 kroner, men vi mangler fremdeles litt middler.
Vi trenger også å registrere den, forsikring, noe reparasjoner etc. (så rundt 40 000kr tilsammen).

Dette ville avlaste oss en hel del! Enkelte dager, som sist lørdag og under julen, kan være ganske stressende med bare en bil.

Tenk gjerne på om du skulle være med å støtte tjenesten! Det må ikke nødvendigvis være med penger, men be for oss og hvis du har ideer eller du har muligheter til å dele om oss til andre igjen, så er du fri til å gjøre det. Ta gjerne kontakt!
Husk at når du støtter tjenesten (Good News for the Shan) vil pengen konkret gå til shanfolket.


Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten?
Kontonummer er: 1813 39 86045 (NB! Vi har et nytt kontonummer for tjenesten).
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet jeg at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps, gi oss klar beskjed om at det er til Good News for the Shan)

Hvis du konkret skulle ønske å gi fast til tjenesten, gi meg også gjerne beskjed.

Du kan også bruke Vipps 900 90 354 , men gi meg beskjed på Vipps om det er til tjenesten (ellers går det til oss som familie)

Husk også å se en kort video under, 

 

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Gud velsigne deg - Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth
Total Page Visits: 1756 - Today Page Visits: 1