Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her kommer vårt nyhetsbrev for april, og mye har skjedd de siste månedene her ute!
Vi er inne i den varmeste tiden i Thailand nå, der temperaturen kan være på over 40 grader, og vi holder oss mye inne midt på dagen.

I tjenesten har det skjedd en del, jeg vil blant annet nevne: Ett nytt mirakel, vi har hatt besøk av to team, dåp av Pi Wii, det var han som ble helbredet, nye barn på skolen vår og vi teller nesten 80 barn nå og litt om oss som familie.


Ønsket å bli gravid i syv år

Ett av våre ektepar som ble kristne i fjor har lenge ønsket seg barn. De har vært gift i syv år, og de hadde prøvde på mange mulige måter å bli gravide, men det skjedde ikke.
En dag i november, på et søndagsmøte, ba vi for kvinnen, og Måkkham fikk det veldig på hjerte å be om at kvinnen skulle bli fruktbar. Hun la hånden på magen hennes og ba en trosfylt bønn om fruktbarhet.
På nyttårsaften sa hun også litt profetisk til kvinnen: I løpet av dette nye året vil du ha et barn i armene!
I midten av januar fikk vi nyheten om at hun hadde blitt gravid, og nå er hun rundt fem måneder på vei, og alt står bra til.

Vi er alle veldig overbevist om at Gud gjorde et mirakel i denne kvinnen da Måkkham ba for henne!


En strek tro og ny dåp

Jeg har nevnt et ektepar i de siste mailene våre, så her er en oppfølging til historien deres.
Vi har andre historier også, som nevnt over, men ønsker bare å gi en oppdatering.

Etter et søndagsmøtet for litt over en måned siden, hadde vi en spesiell dåp. De vi døpte var et ektepar som ble kristne i januar, og mannen som ble helbredet.
De fortalte oss at de måtte flytte fra appelsinhagen de bodde i, til et nytt sted, et godt stykke fra det forrige stedet.

Dette ekteparet er ganske fattige og Pi Wii har ikke vært i stand til å jobbe på nesten ett år nå, på grunn av sykdommen. Det var en av grunnene til at de måtte flytte til et nytt sted.
Det nye stedet de flyttet til var et godt stykke unna oss, og de var litt usikker på når de kunne komme på søndagsmøtene våre igjen. De har hverken bil eller motorsykkel, og det var langt å hente dem.

Derfor på dette søndagsmøte ønsket de virkelig å døpe seg. Pi Wii sa også at han ikke ville vente lenger, og at uansett hva andre sa og hva som skjedde så ville han følge Jesus.
Vi hadde ikke forberedt dette denne søndagen, men etter møtet tok vi dem med til en elv og døpte dem der. De var veldig glade etter dåpen som du kan se på bildene, og Pi Wii har ennå ikke sluttet med å smile.
For de som ikke har lest våre tidligere mailer så er Pi Wii mannen som ikke kunne gå eller snakke for åtte måneder siden, og som har blitt helbredet. Han er neste frisk i dag, men trenger å trene opp muskler igjen. Gud har virkelig gjord et stort mirakel med ham! Og både ham og kona er faste i sin tro.

Denne uken flyttet de igjen til ett nytt sted, og det er ikke så langt fra hvor vi har vår tjeneste, så vi har mulighet til å hente dem igjen. Pi Wii kan også så smått begynne å jobbe igjen på det nye stedet, så Gud forsørger!


Lørdagsskolen og to team

Vi har bare vært tre lærere på lørdgasskole vår siden desember, og vi har hatt flere og flere barn som kommer. På det meste har vi vært over 70 barn, og det er mange å holde styr på.

Men i februar hadde vi et team fra Bangkok som hjalp oss to helger, og sist uke hadde vi et DTS team fra Norge på besøk. I begynnelsen av denne måneden fikk vi også ett nytt lokalt ektepar som har begynt å jobbe med oss.

Barna er veldig glade for å kunne gå på lørdagsskolen vår, og da vi hadde en liten sommerferie (det er sommer i Thailand nå), ringte de oss stadig og spurte: Når vil vi ha skolen igjen?

Påskefest for barna
Under påsken hadde vi ett påskeprogram for barna. Vi forklarte dem hvorfor vi feiret påsken, og hvordan det henger sammen med julen. Måkkham forklarte ved bilder, og jeg viste dem en video etterpå.

Vi hadde også leker, godterier  og litt ekstra god mat.


Endelig en familieferie på stranden

Det er sommer i Thailand nå, og barna våre har sommerferie. Vi hadde en veldig fin liten sommerferie og tid sammen som familie i midten av mars.

Vi jobber jo vanligvis hver helg og mange kvelder, så det er ikke alltid vi har så mye familietid sammen.

Vi var fem dager i Hua Hin, og vi nøt sommerferien.
Stranden er ikke bare en svipp tur for oss, men vi bor to dagsreiser unna. Vi tilbakelagte også to dager i Bangkok


Behov for flere utenlandske stab

Vi har et stort behov for stab, spesielt som kan hjelpe oss med engelskundervisning.
Vi har blant annet en lørdagsskole med over 60 barn, som vi både må hente og lage mat til, pluss undervise i engelsk.

I tillegge til dette har vi rundt 30 nye kristne vi trenger å følge opp, og 8-10 steder vi gjerne skulle besøkt i løpet av en uke. Noen av dem er husmøter, mens andre er folk som er interessert i evangeliet og andre igjen som har rusproblemer og som vi ønsker å følge opp.
Vi får selvfølgelig ikke gjort dette hver uke, da en uke bare har 7 dager.

Be gjerne med oss for dette, vi har virkelig behov av flere arbeidere! Både fulltids stab, deltids og frivillige.


Støtt oss gjerne!

Med ganske enkle og små midler deler vi de gode nyhetene til mange mennesker her ute i Nord-Thailand, og vi har ingen store sponsorer.
De vi jobber blant er fattige immigrasjons-arbeidere og flyktninger fra Shan staten i Myanmar (Burma). Vi jobber med folkeslag som shan, ba long, svart karen (jang lam) etc.

Tenk gjerne på om du skulle støtte oss, vi trenger mer for å nå ut lenger!

Prosjektet (Gode Nyheter For Shanfolket)
Som nevnt har vi et nytt ektepar som som har starte å jobbe med oss, oh vi trenger rundt 4 500 kroner per måned for dem, men utfordringen er at vi har færre faste giver til prosjektet nå. Så vi er i behov for mer støtte her!
Jeg vet at en del misjonsnærer har ofte en organisasjon i ryggen som gir støtte til misjonsprosjekter, og de jobber kanskje i mere etablerte tjenester.

For oss er det ikke helt slik. Vi har pionert en ny tjeneste/prosjekt og det vi får inn til prosjektet kommer gjennom at jeg sender ut disse nyhetsbrevene, gjennom Facebook sider eller nettsidene prosjektet har (goodnewsforshan.com).
Vi er veldig åpne for menigheter, grupper eller personer som også vil støtte dette prosjektet. 
(Husk at alt som gis til prosjektet ikke går til oss som underhold og familie, men direkte til prosjektet)

Personlig
Prisene her ute har i enkelt tilfeller nesten fordoble seg i løpet av det siste året, og i tillegg er kronekursen blitt svak i forholdt til thai bath siden nyttår.
Selv om Betania Kristiansand hjelper oss mye, trenger vi fremdeles å få flere faste givere for å få opp vår månedlige inntekt/lønn.

NB! Alle penger som gis på kontonummeret til Betania (under) er øremerket oss, og det vil gå til oss som familie. Jeg vet at noen har vært litt bekymret for dette.


Du kan bruke følgende konto for gaver:

Prosjektet: Gode Nyheter For Shanfolket
Gaver til prosjektet. Dette vil gå til støtte lokale stab (som familien jeg har nevnt i dette nyhetsbrevet), til skolen, leie av tomt, kontor etc.
Kontonr.: 1813 68 67241 (NB! dette kontonummer er nytt siden september 2022)
Vipps: 770203

Vår privat-konto
(bruk denne for enkelt gaver for oss som familie)  
Kontonr.: 9710 27 46787
Vipps: 900 90 354

Vår misjonskonto (gjennom Betania Kristiansand).
Denne er for faste givere/støttepartnere for oss som familie (for underhold).
Kontonr. 3060 39 58000


BØNNEEMNER

  • Be for de nye kristne!
  • Be for barna som kommer på lørdagsskolen vår 
  • Be for Pi Wii og kona som døpte seg nylig
  • Be for ekteparet som startet å jobbe med oss denne måneden, Sei Kyow og Nang Kam
  • Be for beskyttelse over tjenesten og prosjektet vår!
  • Be for det økonomiske både til tjenesten/prosjektet og privat


Se en kort video fra tjenesten!


Gud velsigne deg!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth

Gave: Vipps gjerne til 900 90 354Meld deg gjerne på våre nyhetsbrev!

Total Page Visits: 745 - Today Page Visits: 1