Et nyhetsbrev fra Tore og hans familie og tjeneste i Nord-Thailand.

Her kommer et nyhetsbrev fra oss her ute i varme Nord-Thailand. Vi er inne i den thailandske sommeren nå, der temperaturen kan stige til over 40C. Ser ut til at dagen i dag vil det bli det.

I de siste månedene har vi vært veldig travle, spesielt med å følge opp de nye kristne. Vi har til nå døpt 16 personer siden nyttår, og vi planlegger også å ha en dåp til snart. Vi samler mange personer  på våre søndagsmøter nå, og vi øker stadig.

 

 

En familie på sju døpte seg

Som nevnt i tidligere nyhetsbrev har vi en del nye kristne som er begeistret for Jesus, og de går og forteller de gode nyhetene til andre igjen. I januar gikk to av de nye kristne på besøk hos en familie i en appelsingård, de to nye kristne ringte oss og sa at denne familien var veldig interessert i Jesus.
Vi dro noen dager senere på besøk til dem, og Måkkham forklarte evangeliet for dem.

Et eldre ektepar, på rundt 60 tok imot Jesus (bildet t.v. er mannen i ekteparet som holder et vitnesbyrd). De igjen startet å fortelle sine barn og barnebarn, andre i familie og deres venner, om sin nye tro. En etter en tok de også imot Jesus. I slutten av mars hadde vi en dåp, og syv av de ti vi døpte var fra samme familie, en til døpte seg uken etter.

Fem personer til har blitt kristne, blant annet en jente på rundt 16 år, og vi har planlagt en dåp til, men vi er litt usikker på om vi får døpt alle fem nå.
Ikke alt skjer uten motstand. De har fått beskjed av sjefen sin, som er buddhist, at hvis de alle er, eller blir kristne, kan de ikke jobbe og bo hos dem. Grunne er at han da ikke vil ha noen til å gå og offer til de onde åndene i appelsingården hans, noe som buddhister/animister må gjør hver dag.
Det gjør situasjonen vanskelig for dem, og det er vanskelig for immigrasjons arbeidere å skifte jobb og bosted. Så be gjerne for dem!

Mange av de nye kristne er ikke shanfolk, men fra et fjellfolk (hilltribes) fra Shan Staten i Myanmar, de kalles Ba Long. Halve menighetene vår er Ba Long nå, og vi har litt Ba Long lovsang og litt oversettelse på våre møter, men de fleste forstår shanspråket. 

Det er faktisk slik at vitnesbyrdet til de nye kristne gjør inntrykk på en del shan også, og det er hvert fall to shan familier som er blitt veldig interessert i Jesus nå, på grunn av deres vitnesbyrd.
Vi døpte også tre shan i slutten av mars.

Over 50 personer i menigheten vår!
Siden nyttår har vi døpt 16 personer, og over 20 har blitt kristne. To ble også døpt i dag.
I går hadde vi en bønne-natt med 20 personer fra menigheten. Ett av bønneemnene våre var oppstart og planting av vår menighet. Vi hadde en opptelling i går, og vi er godt over 50 med smått og stort på søndagsmøtene våre nå så vi kan fint starte det, og jeg vet at personene er menighe, men vi er det ikke på papiret og problemet er at ingen av oss er thai, og det er en utfordring i forhold til registrering og bygging. Men vi har kanskje en løsning, be med oss! 

Ny husmenighet i en naboby

En av de som døpte seg i mars var en ung shan kvinne, der mannen hennes nylig hadde forlatt henne og hennes to barn, på ett og ni år. Han hadde funnet en ny kone, og de har ikke lengre kontakt. Kvinnen heter Nong Pon.
Da vi fikk kontakt med Nong Pon, gjennom en annen shan evangelist, hadde hun og barna fått Covid-19, og de ble isolert fra andre i fjorten dager, og det var en vanskelig tid for dem.
Hun hadde blitt kristen gjennom denne shan evangelisten, men han bor langt unna så han ba oss om å følge henne opp.
Det har vi gjort, og spesielt Måkkham har fått ett stort hjerte for henne. Situasjonen hennes ligner mye på det Måkkham opplevde for rundt ti år siden.

Hun bor et godt stykke fra der vi bor (ca 30 min. med bil), i en naboby kalt Chai Prakan.

Denne uken startet vi opp en husmenighet hos henne og i denne byen. Hennes søster ble også kristen og døpte seg hos oss, og kommer på husmøtene når hun ikke jobber.

Vi har også en eldre kristen shan enke som vi har hatt kontakt med i over ett og ett halvt år, og hun bor nær Nong Pon. Siden hun bor et godt stykke unna oss, og spesielt på grunn av Covid-19, har vi ikke fått besøkt denne eldre enken så ofte, men nå som tings åpnes opp her, er det enklere å møtes igjen, og det var også bra at hun møtte Nong Pon.
Denne enken har ikke så mange i familien rundt seg, så hun var veldig glad for å komme på vårt husmøte, og vi fikk oppmuntret dem begge.
 


Det er mye mer jeg kunne ha skrevet om vår tjeneste, men følg gjerne med på vår nyhetsgruppe eller side på Facebook der jeg legger ut bilder og korte oppdateringer.
 

Kort om Covid-19 og vår helg skole

Fra en av våre søndagsskoler i april. Måkkham underviser barna

 

Starter opp lørdagsskole i mai.
I løpet av mai håper vi på å kunne starte opp lørdagsskolen vår igjen. Den har vært stengt i over ett år nå, men vi hadde en liten påskefest det vi samlet rundt 30 barn, så det kan være vi vil samle opp i mot 50 når alt åpner igjen.
Vi vil også ha skolen for alle barna bare på lørdager, men vi har også søndgasskole for barna som kommer på søndagsmøtet vårt. Det har vi hatt hele tiden når vi fysisk kunne møtes, men det har vært en del Covid-19 nedstengninger i løpet av det siste året.

Covid-19 oppdatering fra Thailand.
I Norge er Covid-19 så og si over nå, men det har det ikke vært her i Thailand, og det har skapt utfordringer for oss frem til nå.
I mai vil de lette på mer restriksjoner og i løpte av juni og juli vil de åpne helt, er planen.

Men alle må gå med munnbind fremdeles når de forlater sitt hjem, og du kommer deg ikke inn noen steder hvis du ikke har den på. De fleste vil se litt stygt på deg hvis du ikke har den på deg også, og du kan faktisk fremdeles få bot opp mot 5 000kr hvis du ikke har den på, når du er ute. Jeg begynner å bli rimelig lei å ha den på, spesielt når det er så varmt som det er nå.

Se en kort video fra tjenesten som også inneholder bønneemner

Støtt oss gjerne

Tjenesten
Skulle du ønske å gi en gave til tjenesten? (Gjerne med et fast beløp i måneden)
– Bruk kontonummer: 1813 39 86045
(Bruk dette nummeret for tjenesten, for da vet vi at det er til dette. Hvis du likevel skulle gi på vårt private kontonummer eller bruke Vipps (900 90 354), gi oss klar beskjed om at det er til tjenesten)

Privat
Vi er takknemlig for alle gaver vi får, å gi gjerne en engangs-gave, men vi ønsker også å se flere faste givere.
– Vårt kontonummer privat er: 9710 27 46787
– Vipps 900 90 354

  • Be for de nye kristne, spesielt for de som har døpt seg og skal døpe seg!
  • Vi vokser stadig i tjenesten, så be for visdom, stryke og god helse for oss alle
  • Be for helg-skolen vår og for oppstarten av den igjen
  • Be for min situasjon med folketrygden
  • Be for passet til Elisabeth og at alt skal gå bra med å få det
  • Be for flere faste givere privat og til tjenesten
  • Be for menigheten vår og oppstart og planting av den!

Hvis du ønsker å støtte oss i vår tjeneste blant Shan folket fra Myanmar, bruk gjerne kontonummer under:

For gaver:
Vipps: 900 90 354
Kontonr. 9710 27 46787

Gaver til tjensten/misjonsprosjektet bruk kontonr. 1813 39 86045

Under kan du melde deg på våre nyhetsbrev:

Hvis du ønsker flere nyheter og bilder kan du meld deg på vår lukket nyhetsgruppe 
Meld deg gjerne på denne gruppen!  https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/


Husk du kan gi en gave på
Vipps 900 90 354 eller
kontonr. 9710 27 46787


Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her:
https://facebook.com/goodnewsshanministry/

Total Page Visits: 1169 - Today Page Visits: 1