Slide 4

Previous Next

Plutselig forsvant de

Opprettet torsdag 22. juni 2017 00:53 Publisert Treff: 540

Overordnet kategori: Nyhetsbrev fra Tore og Måkkham - Kategori: Nyhetsbrev 2017

Nytt fra Nord Thailand juni 2017
En dag var vi og besøkte noen som min kone kjenner på en mursteins-fabrikk litt ute på landsbygda syd for Chiang Mai.

Det hadde gått rundt fem minutter etter at vi ankom, da vi så at alle arbeiderne stoppet opp arbeidet, og begynte å gå ut på rismarkene rundt oss, og forsvant. Vi lurte litt på hva som skjedde? Da alle hadde forsvunnet, var det kun en person igjen, og han forklarte at sjefen hadde ringt og fortalt at politiet var i område, og at de måtte gå å gjemme seg. Han var den eneste av arbeideren som hadde lovlige papirer. Politiet kom ikke denne dagen, og litt etter litt kom de tilbake og avsluttet dagens arbeid.
Les gjerne hele nyhetsbrevet!

 Last ned en pdf fil her, hvis du skulle ønske å printe ut dette brevet. Den inneholder også bønneemner.

 

Nytt fra Tore og Måkkham blant shanfolket
Meld deg på vår nyhetsbrev her!

Nytt fra Nord-Thailand

Juni 2017

Plutselig forsvant de
Nå har monsun sesongen begynt her i Nord-Thailand, og det kjøler ned temperaturen noe. Mai har vært en av de varmeste månedene jeg kan huske her ute.
Sommerferien er også over her, og monsun (eller høst) sesongen har begynt allerede. Juni er for oss litt som september er i Norge.
Mai har også vært den måneden som vi føler vi har kommet godt i gang med vår nye tjeneste her ute, og fått litt rutine i det vi gjør, og vi har fått anledning til å nå ut til nye shanfolk.
Jeg vil fortelle litt om dette i denne nyhets-mailen.
Denne mailen er noe lengre enn vanlig, men ønsker bare å fortelle deg hva konkret vi er med på og hva vi gjør. Du kan lese både litt nytt og litt fakta i denne mailen.
 
Plutselig forsvant de
Det er en ny flyktning- eller immigrasjons-strøm (jeg vil kanskje kalle dem økonomiske flyktninger) til Thailand nå. I tillegg har det blitt vanskeligere for de økonomiske flyktninger fra Myanmar (Burma) å få lovlige papirer til å oppholde seg og jobbe her. Nye flyktninger har for tiden ingen mulighet til å få noen lovlige papirer, og ofte jobber de og lever på fabrikker, appelsingårder, rismarker etc. i konstant frykt for å bli oppdaget.

En dag var vi og besøkte noen som min kone kjenner på en mursteins-fabrikk litt ute på landsbygda syd for Chiang Mai.
Det hadde gått rundt fem minutter etter at vi ankom, da vi så at alle arbeiderne stoppet opp arbeidet, og begynte å gå ut på rismarkene rundt oss, og forsvant. Vi lurte litt på hva som skjedde? Da alle hadde forsvunnet, var det kun en person igjen, og han forklarte at sjefen hadde ringt og fortalt at politiet var i område, og at de måtte gå å gjemme seg. Han var den eneste av arbeideren som hadde lovlige papirer. Politiet kom ikke denne dagen, og litt etter litt kom de tilbake og avsluttet dagens arbeid.
Måkkham spurte et ektepar, som kom fra landsbyen hennes i Shanstaten i Myanmar, og som bare hadde vært der i noen måneder, om de savnet landsbyen sin. De sa at det er OK å jobbe her, men på dager som denne, savner de den veldig, og ønsker seg tilbake.

Da vi kom tilbake til byen vi bor i her i Nord-Thailand, besøkte vi en nærliggende landsby, der vi nå har startet opp noe av tjenesten vår. Der traff vi også på ett shan ektepar med to små barn, den yngste er på rundt to år, som nylig hadde kommet fra Shanstaten. De hadde også hørt rykter om at politiet gikk rundt og sjekket appelsingårder, og de var redde for at de ville komme til der de jobbet og bodde.
Min kone fikk god kontakt med kvinnen, oppmuntret henne og sa også at vi ville be med henne. Vi ba med henne der og da. Politiet kom ikke her heller, og i ettertid har vi fått bedre kontakt med henne, og hun stråler opp hver gang vi kommer.
 
Utstøtt hvis du er alvorlig syk
I den siste måneden har vi vært og oppmuntret og bedt for flere syke shan personer.
En ung kvinne har et barn på 3-4 år som ikke kan gå, og han vokser ikke normalt. Hun kommer jevnlig på en av husmenighetene våre, og vi ber og oppmuntrer henne når hun er der.

En kvinne i 60 årene, som bor i en by ca 30 minutter fra oss (Chaiprakan), har blodkreft og er gitt opp av legene. Vi har vært der og oppmuntret og bedt for henne to ganger. Både hun, og datteren på rundt 30 år, setter veldig stor pris på at vi kommer.
Vi ba for en annen kvinne på rundt 40 år i Chiang Mai med kreft, og går på kjemoterapi. Hun også var veldig oppmuntret, og er veldig åpen for de gode nyhetene.
I shan kultur, og i den buddhistisk religionen så er det slik at hvis du er alvorlig syk, så har du dårlig karma. Det vi si at man tro en har gjort noe galt i forrige liv, og du er selv skyldig i din dårlige skjebne. Noen er så overtroiske også at de ikke vil røre de som er syke, for de er redd for at den dårlige karmen (skjebnen) skal smitte over på dem. Derfor blir ofte de syke flyttet lang fra der andre bor, og slik er det tilfelle med kvinnen med blodkreft.
De alvorlig syke blir litt behandlet som de spedalske på Jesus sin tid. Derfor har det kristne budskapet og de gode nyhetene vi har å fortelle, en stor betydning for disse personene. Vi har et håp å gi dem som ingen andre religioner eller filosofier har.
Det å bare legge hendene fysisk på disse (og å be), betyr mye for dem, det gir et vitnesbyrd om at de ikke er utstøtt og gitt opp av Gud.
 
Hva vi konkret er engasjert i av tjeneste

Vi startet opp en ny tjeneste i februar i år, og vi har ikke helt kommet frem til et navn ennå. Men tenker på to alternativer (og kanskje vi vil bruke dem i kombinasjon) Good News for the Shan og/eller Good News for the Borken Hearted (hvis du skulle ha et innspill i dette, kontakt meg gjerne)
Vårt hovedfokus og vår visjon er å oppmuntre de som har det vanskelig og opplevd et vanskelig og knust liv og har opplevd mye avvisning, og det har vi allerede vært mye engasjert i.

I løpet av en uken gjør vi følgende: Vi har to husmenigheter, og vi er i oppstarten av en tredje.
Det har kommet noen nye flyktninger, og vi underviser thai for dem tre dager i uken på en appelsingård.
Lørdager har vi shan og litt engelsk undervisning på en appelsingård, pluss litt undervisning fra Bibelen. Det kommer rundt 8 barn/ungdom her, og vi har litt fellesskap med foreldrene og de som bor der.
På søndager har vi søndagsskole på en rismark der vi underviser litt fra Bibelen, litt lovsanger og jeg underviser engelsk. Vi startet med ca 4 unge ungdommer der i februar. Nå samler vi rundt 18 barn/ungdom fra 8-14 år hver søndag, og sjefen for arbeiderne der har laget et lite hus til oss som vi kan bruke.
Når vi teller barn, ungdom og voksne så når vi ukentlig ut til 70 personer, plus
 
Partnerskap med en Sveitsisk misjon
Partnerskap med en sveitsisk misjon.
Vi har inngått et partnerskap med en sveitsisk misjon som heter MissionPluss.
Disse har som fokus på å plante husmenigheter i Sør-Øst Asia, og shanfolket et ett av de folkeslagene de har fokus på.
Det sveitsiske ekteparet, Anita og Juerge, som er med på å drive denne misjonen, bor i Thailand akkurat nå, men de drar hjem til Sveits neste måned, for godt.
Siden vi har jobbet imot det samme folkeslaget, har jeg kjent dem over flere år.
Vårt partnerskap går ut på dette:
1. De vil støtte et ektepar som jobber med oss frem til februar 2019, visjonen deres er at de lokale selv skal finne egen inntekt, derfor har de kun bundet seg til å støtte dette ekteparet to år økonomisk, for nå. Kombinasjon tjeneste og jobb er en stor utfordring i Fang området som vi jobber, men vi vil prøve å se på løsninger etterhvert.
2. Sende ut nyhetsbrev til dem annen hver måned.
3. Vi har blitt spurt om vi kunne besøke, oppmuntre og følge opp to shan ektepar som driver husmenighet (er) i Chiang Mai en gang i måneden (eller mer), som dette sveitsiske ekteparet har disippelgjort.
4. Sammen tilrettelegge for at vi kan motta frivillige personer (volenteer), en til tre personer av gangen, som ønsker å hjelpe oss i arbeidet her ute med å nå ut til shanfolket. Tidsperioden kan være alt fra 14 dager til 3 måneder. De ønsker å se sveitsere få et hjerte for shanfolket.

Jeg har hatt noe av det samme ønske på mitt hjerte når det kommer til nordmenn: Å tilrettelegge for frivillige til å hjelpe oss, fra 14 dager til 3 måneder (og det er også mulig å forlenge det opp til ett år), og at flere får et hjerte for shanfolket.
I de rundt 14 årene jeg har jobbet med shanfolket i Thailand har jeg mottatt mange team, men bare noen få enkeltpersoner, fire for å være nøyaktig. Jeg tror enkeltpersoner eller små team, opp til fire, er ofte mer effektivt enn store team over lengre tid, og de er enklere å legge opp og faselitere.

Hvis du også skulle være interessert til å komme ut hit for en kortere eller lengre periode (opp mot 3 måneder) og hjelpe oss, ta gjerne kontakt med meg.

Vi ønsker også flere støttepartnere i fremtiden som dette, som gjør at vi effektivt sammen kan nå ut til shanfolket med de gode nyhetene, og se liv gjenopprettet. Ta gjerne kontakt med oss om dette også.

Til deg og dere som allerede ber for oss og/eller støtter oss personlig økonomisk ser vi på dere allerede som våre personlige støttepartnere, som Betania Kristiansand.
Vårt team.
Bare ønsker å presentere vårt team, og vi har også et ønske om å kunne utvide det noe i fremtiden, men vi planlegger ikke et stort et i første omgang.
Bilder under viser Juerg og Anita, fra MissionPluss og deres sønn. Tip, hans kone Atcho og datteren. Og til slutt Måkkham, meg og barna.
 
Partner med oss (støtt oss gjerne!)

Vi ønsker i første omgang å finne flere personer som kan støtte oss personlig!

Isteden for giver vil jeg kanskje heller si: Personer som ønsker å partner med oss, for når du støtter oss personlig enten/eller med penger eller/og bønn, så er du også med på, og er del av det vi gjør.

Jeg ønsker ikke å manipulere eller tigge på noen måte, men bare gi deg en opplysning og en oppmuntring om at det er mulig å stå med/partner med oss i det vi gjør.

For å være helt konkret og ærlig med deg, så trenger vi minst 8 000 kroner til i måneden i fast støtte. Vi har 10 000kr som vi vet kommer inn fast per måneden nå (til oss som en familie på fire), men vi skulle gjerne ha sett at vi hadde 20 000kr faste gaveinntekter per måned.
Av en eller annen grunn har vi mistet over 2 000 kroner i fast støtte de siste par måneden, pluss at den norske kursen i forhold til thai bath har aldri vært så dårlig som nå.
Vi får også noen sporadiske gaver, og jeg hadde spart opp noe før jeg ble gift (som jeg har som en buffer), som gjør at det går rundt.
Jeg fikk også en dårlig nyhet i går om at jeg sannsynligvis må betale mer trygdeavgift for 2015, på over 7 000 kroner.
Hvis du skulle ønske å være partner med oss personlig, til å nå ut til shanfolket og de med et knust og vanskelig liv, kan du bruke en av tre måter:
  • Gjennom den tradisjonelle måten, ved mitt kontonummer Tore Johannessen
    - 9710 27 46787
  • Eller Vipps (du kan også bruke vennebetaling som i Skandiabanken) tlf. nr 900 90 354
  • Eller gjennom PayPal (her må jeg betale en liten avgift, så de to andre måtene er litt bedre)
  • Du kan selvfølgelig også gi oss en engangs-gave.
 
Gud velsigne deg! Og ha en riktig god sommer!
Hilsen Tore, Måkkham, Anna og Sarah

Dette er en video fra en tur til Shanstaten i Myanmar i april, der jeg besøkte min kones landsby.
Videoen er et slags reisebrev og nyhetsbrev.
 
 
Bli en giver/støttepartner
Gi en gave ved PayPal
Vær med å gi håp (3:30)
Vær med oss på å gi håp til de som har mistet håp og har opplevd et knust liv.
 
Del på Facebook
Tweet
Videresend til en venn
+1
 
Meld deg på vår nyhetsbrev her!

Se også www.bibelundervisning.com

Mitt telefonnr. i Thailand +66 855 46 3200
Mitt Norske tlf. nr. (Du kan bruke Vipps på denne) 900 90 354

Mitt kontonr:9710 27 46787

Meld deg på vår nyhetsbrev her!

 

Få oppdateringer om ny undervisning

Din e-post

* må fylles ut
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?