Slide 4

Previous Next

Mitt nye eventyr og utfordringer

Opprettet tirsdag 08. desember 2015 00:00 Publisert Treff: 1570

Overordnet kategori: Nyhetsbrev fra Tore og Måkkham - Kategori: Nyhetsbrev 2015

Nyhetsbrev fra Tore, desember 2015
Nå nærmer julen seg med stormskritt, og selv her i Nord-Thailand er nettene kalde nå.
Det er ikke bare julen som nærmer seg, men det er heller ikke så mange ukene til jeg trer ut av de singles rekker.

I oktober var jeg i Norge og Måkkham i Myanmar, og det var en utfordrende tid for oss begge, både med avstanden og i forbindelse med at hun skulle få seg et pass og visum.
Vi har begge kommet oss til Thailand nå, og forbereder oss på giftemål og fremtiden sammen.
Gud gjorde et stort under med visumet hennes, les gjerne om dette i dette nyhetsbrevet, pluss litt mer.


 
Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under,
dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under.
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).


Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her!
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)


Utfordringer i Yangon med visum
Da jeg kom tilbake til Thailand i begynnelsen av november, var Måkkham fremdeles i Myanmar. Hun hadde etter en måned med mye reising frem og tilbake i sitt hjemland Myanmar, endelig fått seg et pass, og hun hadde nå kommet seg til Yangon, Utfordringen nå var å få henne over til Thailand. Jeg skjønte at dette ville bli en stor utfordring å få henne et turist visum til Thailand, men det var den beste måten å få henne lovlig over på, slik at hun i første omgang kan være her i tre måneder.
Da jeg ankom skaffet jeg meg dermed et visum til Myanmar, kjøpte en flybillett fra Chiang Mai til Yangon, og dro og møtte henne der.

Dagen etter jeg ankom Yangon dro vi sammen til den Thailanske ambassaden i Yangon, og prøvde å få til et turistvisum.
Da vi skulle levere papirene og vi fortalte at vi var sammen, sa de at de trengte både en kopi av arbeidstillatelsen min, jeg måtte skrivet et brev om at jeg inviterte henne, ha en reservasjon på et hotell for to måneder i Thailand og vise at jeg hadde penger i en thailandsk bank.
Etter mye frem og tilbake, bokstavelig, for å få dette til (heldigvis hadde jeg med et bilde av min thailanske bankbok med kontonr.) fikk vi leverte alt, men så fikk vi beskjed om at det fremdeles ikke var helt sikkert at de ville gi henne et turistvisum.
Så vi ba, og var spente på om det ville gå.
Vi leverte det på en fredag formiddag, og vi måtte vente helt til mandag ettermiddag for å få svar.

Mandag ettermiddag kom, og vi var begge veldig spente. Da hun åpnet passet sitt så hun først ikke noe på den første siden, og vi trodde hun ikke hadde fått den, men så bladde vi en side til, og der var den: Ett to måneders turistvisum (som kan utvides en måned til i Thailand)!
Vi var begge veldig glade, og vi dro for å kjøpe billett til henne til Bangkok.
Vi prøvde å finne den billigste, for ingen ville selge oss en enveisbillett til Thailand.
Vi fikk billettene, og dagen etter dro vi spente til flyplassen. Da vi skulle sjekke inn spurte de i innsjekkingsskranken om vi hadde 500 dollar med oss. De sa thailanske immigrasjonsmyndigheter vil ikke slippe henne inn hvis hun ikke kunne vise dette, og de ville heller ikke gi henne billettene før hun hadde pengene.  Jeg hadde ikke så mye på meg, og tenkte: Hva skal jeg gjøre nå? Jeg spurte om det var en minibank i nærhetene. De sa jeg måtte gå helt ut igjen til ankomsthallen å finne en der.
Jeg fant ankomsthallen og et sted der de vekslet penger, men der sa de: «Vi kan ikke gjøre det her, du må gå lenger bort.» Så jeg fant et sted til. Der spurte jeg om jeg kunne kjøpe 500 dollar med visa kortet mitt. Men de sa: "Nei det kan du ikke, du må først ta ut penger i myanmarske kyat, også komme tilbake igjen hit."
Jeg fant en minibank, og var spent, for ikke alle minibanker tok visa kortet mitt, fant jeg ut (glad jeg i det hele tatt kunne ta ut penger i minibank der, det hadde ikke vært mulig for to-tre år siden).
Jeg måtte ta ut hele 650 000 kyat i 5 000 sedler. Jeg tok hele bunken med meg til veksle kontoret, og til slutt fikk jeg vekslet inn 500 dollar.

I litt hu og hast fikk vi endelig kommet oss ombord i flyet til Bangkok, og vi fikk pustet litt ut. Men jeg hadde en følelse av at utfordringene ikke helt var over, og jeg hadde rett.
Da vi ankom Bangkok stod immigrasjonsmyndighetene å plukket ut folk som kom med flyet vårt, og vi var to av dem som ble plukket ut.
De undersøkte alle papirene våre, og at hun hadde 500 dollar og returbillett, noe vi da heldigvis hadde. Men de fant ut en ting som de stilte spørsmålstegn ved. De sa Siden vi var kjærester, hvorfor hadde vi ikke oppgitt samme adresse på ankomstkortene våre? Jeg prøvde å forklare så godt jeg kunne, men de holdt oss der ganske lenge på grunn av dette, før offiseren spurte en senior offiser, og til slutt sa de: Det er greit, dere kan gå. Endelig kunne vi puste lettet ut.
Nå er hun endelig helt lovlig her i Thailand, og vi kan dra hvor vi vil.
Etter tre måneder må vi tilbake igjen til Yangon, men det vil bli lettere denne gangen, og hun vil få en annen type visum. Når vi får alle ekteskapspapirer i orden vil hun også komme under mitt visum.
Nå er det dette som er utfordringen, for det viser seg å være litt mer komplisert enn det vi trodde.
Be virkelig med oss i dette! Ser ut som et stort fjell akkurat nå, men vi vet at Gud kan gjøre de høye fjell til en slette.

De siste to månedene har både vært preget av glede, utfordringer, oppturer og noen nedturer.
Jeg vet kanskje ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, men jeg vet at Gud er med oss og har ledet oss! Det har vi sett gang etter gang!

Den 16. januar gifter vi oss

Vi har satt bryllupsdatoen til lørdagen den 16. januar 2016. Vi vil gifte oss i en hage på et gjestehus i landsbyen jeg bor i.
Vi er begge veldig spente, og ser frem imot dette!

Skulle du ønske å gi en gave til bryllupet kan du bruke min fars kontonummer.
Merk det med bryllupet til Måkkham og Tore.
Åge Johannessen kontnr.
3000 25 81791

Hva jeg gjør nå
Mye av tiden min akkurat nå går ut på å forberede bryllupet og papirer (ekteskaps papirer og visum), men jeg har også undervist litt på en bibelskole forrige uke (Shan DTS) og hun har også vært litt engasjert i juleforbredelser i  hennes egen burmesiske menighet her i Fang. 
I tillegg prøver jeg å lære henne litt mer engelsk.

Fremtiden og økonomi
Min tilkommende kone, Måkkham, og meg har mye av det samme kallet. Vi ønsker begge å se at shanfolket får høre de gode nyhetene om Guds kjærlighet, og at de blir nådd med evangeliet!
Måkkham er glad i å dele Ordet og undervise om Guds nåde og kjærlighet, pluss at hun har et hjerte for barn. 
Hun er også glad i å synge, spesielt lovsanger, og har en bra sangstemme.

Vi ønsker å tjene shanfolket sammen, men for å kunne gjøre dette trenger vi også økonomisk støtte.
Jeg ser at vi trenger mer fast støtte nå som vi vil stifte familie (hun har to barn), så jeg ønsker å komme med en dirkete utfordring til deg om du skulle ønske å støtte oss økonomisk med et fast beløp i måneden?
Gi meg gjerne beskjed på e-post, eller marker det på giroen, eller du kan også bruke Facebook messenger.

Rundturen i Norge

Jeg hadde en fin tid i Norge i sommer og høst, og fikk besøkt mange menigheter innen for Den Frie Evangeliske Forsamling.
Jeg ble godt mottatt i menighetene, og jeg følte det var lett og godt å dele der.

Jeg tok opp på video og mp3 møteserien i Volda (fem møter), og et møte i Kristiandsand.

Du kan se dem på denne siden:
 http://www.bibelundervisning.com/video/546-moteserier.html

 

Litt nytt fra arbeidet (SOC) i Fang.

Skolen i Fang er 10 år.
Jeg var også med på feiringen av 10 års jubileet for skolen vår i Fang i november. Vi, Shan Outreach Center, har faktisk holdt på i over ti år, og mange barn har fått oppleve å se noe av Guds kjærlighet gjennom den. Jeg vet den har betydd en stor forskjell for mange, og jeg er takknemlig for å ha vært med på dette og en del av det!
Se en jubileumsvideo på denne siden:
https://vimeo.com/145883118
Eller se den under:


Økonomisk

Som nevnt i tidligere nyhetsmail så har jeg ikke hatt så mange faste givere, og inntektene mine har gått litt ned de siste to-tre årene, mens jeg får mindre for den norske kronen, men i det siste har inntektene  gått litt opp igjen (noen av de faste giverne mine har gitt meg litt mer), og jeg er oppe i ca 10 000 kr måneden.
Dette går greit for meg akkurat nå, når jeg er alene, men trenger nok sannsynligvis mer i fremtiden.
Jeg er også på utkikk etter en menighet som kan stå bak meg, så be gjerne for meg i dette når jeg nå er litt rundt i Norge.

Gi en gave til meg personlig?

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig kan du  bruke dette kontonummer:  9710 27 46787
Tore Johannessen. 
Grimerudvn 81, 2312 Ottestad


 Bønneemner

  • Be for vårt bryllup den 16. januar!
  • Be for shanfolket at mange under julen skal få høre de gode nyhetene!
  • Be for papirene til Måkkham og meg, spesielt i det å få registrert ekteskapet vårt hos thailanske, burmesiske og norske myndigheter!
  • Be for beskyttelse og god helse for oss.
  • Be at vi skal få inn alle økonomiske middler som vi trenger!

 

Jubileumsvideo


Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet i 2009 teller i dag over 900 påmeldte og det er i gjennomsnitt 200 personer innom hver dag på sidene mine www.bibelundervisning.com, og mellom 100 til 200 personer lytter på mine ukentlige podcaster.

Støtte meg personlig

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ).

Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

Du kan også gå til denne side!

 


 

Gud velsigne deg!

Tore Johannessen

Visjonen bak denne siden

1. Oppmuntre deg til å vokse i kristenlivet og en dypere forståelse av hvem Gud er og hans kjærlighet!
2. Hjelpe deg til å stå imot vår fiende, djevelen, slik at du kan få oppleve å leve et seirende kristenliv! Jak 4:7
3. Inspirere deg til å undervise andre!
4. Utruste og inspirere deg slik at du kan gå ut og fortelle andre om de gode nyhetene!