Slide 4

Previous Next

I Norge og en ny livshendelse

Opprettet torsdag 20. august 2015 00:00 Publisert Treff: 1418

Overordnet kategori: Nyhetsbrev fra Tore og Måkkham - Kategori: Nyhetsbrev 2015

Nyhetsbrev fra Tore, august 2015
Siden siste nyhetsbrev i juni har det skjedd en ny livshendelse i livet mitt: Jeg har fått meg en kjæreste! Hennes navn er Måkkham (Mawkkham) og hun er shan. 
Vi ble sammen rundt 14 dager før jeg dro til Norge.
Jeg har vært i Norge nå i snart to måneder, savner henne og å komme ned til Thailand igjen.
Dette nyhetsbrevet vil handle litt om dette, om mitt Norges opphold  (med en oppdatert reiseliste) og litt nytt fra SOC sitt arbeid i byen Fang i Nord-Thailand.


 
Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under,
dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under.
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).


Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her!
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)


Min kjæreste og vår historie.
Min kjæreste, Måkkham, og jeg har noen felles venner gjennom staben vår, og vi traff hverandre for første gang i slutten av februar. Vi ble litt interessert i hverandre da, men hun trodde jeg allerede hadde en kjæreste eller var gift.
Vi traff hverandre igjen under vannfestivalen i Thailand i april, og vi begynte å bli litt kjent. Hun forstod da at jeg var singel. Jeg skjønte også da at hun var en kristen. Hun bodde i en burmesisk menighet, og hadde ganske nylig kommet over til Thailand fra Myanmar (Burma).

Vi traff hverandre noen ganger i mai, og jeg fikk også litt mer informasjon om henne gjennom andre, blant annet en informasjon om at hun hadde to barn. To jenter på 3 og 6 år.
På grunn av dette tenkte jeg meg nøye om, men ønsket allikevel å høre hennes historie.
En dag i slutten av mai besøkte jeg henne i den burmesiske menigheten, og jeg fikk høre historien hennes:
 
Hun hadde vært kristen hele livet, for moren er halvt karen (karen er en kristen folkegruppe), og tok henne med til søndgasskolen hver søndag.
Under en kort bibelskole/seminar i Rangoon traff hun en mann, og de giftet seg på under en måned.
Mannen hennes behandlet ikke familien sin så bra, og for rundt fire år siden, da Måkkham var gravid med sitt andre barn, ble mannen hennes tatt av politiet for å stjele mobiltelefoner. Han ble dømt til to års fengsel, men kom ut etter 6 måneder.
Etter dette dro de tilbake til hjembyen hans for å se om familien kunne hjelpe han til å komme på rett kjøl igjen. Men han ble ikke noe bedre og mistet all interesse for sin kone og to barn.  
Han fant en ny kjæreste/kone og har et nytt barn med henne. Han ønsket ikke å forsørge Måkkham og barna, brøt all kontakt med dem, og flyttet til en annen by.
Måkkham kommer fra en liten landsby og fra en fattig familie. Etter rundt to år klarte hun ikke forsørge barna sine ved å bo i landsbyen sin(i Burma), så hun ble sendt av moren sin til Thailand for å jobbe og for å få inn penger som hun kunne sende tilbake til Burma å forsørge barna og moren hennes med.

Måkkham jobber nå på en buffet (mokata) thairestaurant i Fang, der hun jobber 8-9 timer om dagen, 7 dager i uken.
Hun har heller ikke thai papirer for øyeblikket, så hjelp oss gjerne med å be om at hun skal få dette veldig snart!

Etter å ha hørt historien hennes var jeg fremdeles litt usikker på om jeg ønsket å utvikle dette noe mer, men var positiv. Jeg skulle være borte i ti dager, så jeg tenkte jeg har litt tid til å tenke over det, og jeg planla at jeg skulle ta kontakt med henne igjen da jeg kom tilbake. Men jeg tenkte dagen etter: Skulle ønske hun kunne ringe meg. Fem minutter etterpå ringte hun meg og vi utvekslet noe ord.
Hun gjorde dette flere ganger de neste dagene.
Jeg kjente at interessen økte, og jeg besøkte henne der hun jobbet da jeg kom tilbake til Fang igjen.
Vi snakket sammen hver dag de neste par dagen. En dag, som jeg hadde bedt henne ut på lunsj, røpet hun at hun hadde følelser for meg, og jeg spurte om vi skulle være kjærester.

Da svarte hun: «Jeg er ikke helt klar for det nå.» Og jeg visste heller ikke om jeg var det. Men vi ba over det noen dager, og Gud gav oss noen skriftsteder. Vi følte at Gud bekreftet at det var han som hadde ledet oss sammen, og etter noen dager ble vi kjærester.

Fjorten dager senere dro jeg til Norge, og det var tøft for oss, kanskje spesielt for henne, og tiden etterpå har ikke alltid vært like lett heller, når det er stor avstand, og ikke de beste kommunikasjonsmuligheter(hun har ikke den beste telefonen og ikke så mye wifi), men jeg har fått til å ringe stort sett hver dag siden jeg dro (takk til Talkmore og Skype out), og vi har fått pratet mye sammen allikevel.
Vi har vært sammen i over to måneder nå, og vi er ganske seriøse på at vi ønsker å gifte oss, så sannsynligvis blir det et bryllup på nyåret.

Litt forkortet norgesopphold
Jeg hadde først planlagt å være i Norge i seks måneder, men siden jeg fikk en kjæreste og jeg ikke hadde fått noe oppdrag etter 2. november, bestemte jeg meg for å korte oppholdet ned med to måneder.
Jeg hadde også to helger og nesten tre uker i september som jeg ikke hadde fylt opp, så en foreslo for meg at jeg kanskje skulle besøke Thailand. Jeg tenkte litt på det, og det var en oppmuntrende tanke. Så jeg ba til Gud: Hvis noen gir meg 5 000 kroner, så vil jeg dra. Dagen etter kom en person (som ikke visste noe om dette) med en konvolutt til meg, og i den lå det 
5 000 kroner!
Gud svarte kjapt, så jeg har bestilt en tur til Thailand i midten av september. Jeg vil komme tilbake igjen i oktober og vil ha en del møter da, også drar jeg tilbake igjen til Thailand i november.

Oppdatert reiseliste.
Her er en oppdatert reiseliste over møter jeg skal ha denne høsten. Rundreisen begynner nå til helgen på sørlandet.
 

 • Misjonsmøte i Vigeland (DFEF) - Søndag 23. august kl. 11:00
 • Betania Kristiansand (DFEF) - Søndag 23. august, kl. 17:00
 • Evangeliehuset Stavanger (DFEF) - Bibeltime torsdag 27. august, kl. 19:00
 • Evangeliehuset Stavanger (DFEF) - Søndag 30. august, kl. 19:00
 • Mosterhavn (DFEF) fra 3. til 6. september (torsdag: bønn og misjonsmøte, fredag: junior og ungdomsmøte, søndag: møte kl 11:00 eller 19:00)
 • Kristi Menighet Fredrikstad - Søndag 13. september kl. 11:00
 • Oasen menighet Solvoll (DFEF) - Søndag 13. september kl. 16:00
 • Fløenkirken (DFEF) Bergen - Søndag 4. oktober kl. 11:00 (eller 17:00)
 • Volda, Ørstad og Hareid. Fra den 11. til den 25 oktober. Jeg har ikke hele programmet nå, men skal ha en bibeltime på to ganger 45 minutter i Ørstad den 14 oktober Kl 19:00. 
Ta gjerne kontakt hvis du er i området og ønsker å komme på et møte eller treffe meg.
 • Mjøndalen (DFEF) - Søndag 1. november, kl. 11:00
 • Knoffen (DFEF) Drammen - Søndag 1. november kl.17:00


Jeg ser fortsatt på muligheten til å ha et eller to seminarer. Mulig et i Oslo første eller siste helgen i oktober.
Jeg har også fått noen få forespørsler fra Bergen fra enkeltpersoner (fra noen som har vært innom nettsidene mine), og det er kanskje en mulighet lørdag den 3. oktober, men trenger muligens å ha litt hjelp til å sette det opp her, og å få noe mer respons på om det er noen som ønsker å komme?

Litt nytt fra arbeidet (SOC) i Fang.
En historie om en av våre tidligere elever.
Utdrag fra Shan Outreach Center sitt nyhetsbrev for august
—-
Vi nevnte Nhong Kham i et tidligere (SOC) nyhetsbrev og hvordan hun var med å velsigne skolen i Fang med mat. Nå har hun gjort det igjen!
Hun var en tidligere student på skolen. Hun er nå 17 år, og for ikke så lenge siden var det ikke nok penger igjen til lunsj for barna på skolen. Overraskende kom hun igjen med en stor sekk med ris, grønnsaker, egg og ekstra snacks for barna.
Jeg blir minnet om det som står i 1.kor.13, som for mange av oss er kjent som kjærlighets kapitlet. 
Jeg liker King James oversettelsen, den sier veldedighet i stedet for kjærlighet. Det betyr en generøs handling for å hjelpe de fattige og hjelpeløse. Dette beskriver virkelig livet til denne unge kvinnen. Takk Jesus for at du har forvandlet livet hennes.
—-
Les hele Shan Outreach Center sitt nyhetsbrev på denne siden, og gi gjerne en gave til SOC.


Hvis du skulle ønske å gi en gave til Shan arbeidet, kan du bruke dette kontonr:
Shan Arbeidet 1638 19 72309
Se også denne siden: http://www.shanoc.com/hjelpe.html


Økonomisk

Som nevnt i tidligere nyhetsmail så har jeg ikke hatt så mange faste givere, og inntektene mine har gått litt ned de siste to-tre årene, mens jeg får mindre for den norske kronen, men i det siste har inntektene  gått litt opp igjen (noen av de faste giverne mine har gitt meg litt mer), og jeg er oppe i ca 10 000 kr måneden.
Dette går greit for meg akkurat nå, når jeg er alene, men trenger nok sannsynligvis mer i fremtiden.
Jeg er også på utkikk etter en menighet som kan stå bak meg, så be gjerne for meg i dette når jeg nå er litt rundt i Norge.

Gi en gave til meg personlig?

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig kan du  bruke dette kontonummer:  9710 27 46787
Tore Johannessen. 
Grimerudvn 81, 2312 Ottestad


 

Bønneemner

 • Be for Måkkham at hun skal få id papirer i Thailand!!!
 • Be for Måkkham og meg, for vår tid fra hverandre og for vår framtid sammen.
 • Be for Måkkham sine to døtre og mor som er i Burma.
 • Be for SOC arbeid i Nord-Thailand
 • Be for fred over Thailand og for det som har skjedd der nå denne uken

 


 

Ny presentasjonsvideo


Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet i 2009 teller i dag over 900 påmeldte og det er i gjennomsnitt 200 personer innom hver dag på sidene mine www.bibelundervisning.com, og mellom 100 til 200 personer lytter på mine ukentlige podcaster.

Støtte meg personlig

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ).

Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

Du kan også gå til denne side!


 

Våre nettsider (Shan Outreach Center)

Ta deg gjerne en titt på nettsidene til tjenesten vår! Der kan du se videoer, lese våre nyhetsbrev, lese informasjon om shanfolket, finne ut hvordan du kan støtte arbeidet m.m.


 

Gud velsigne deg!

Tore Johannessen

Visjonen bak denne siden

1. Oppmuntre deg til å vokse i kristenlivet og en dypere forståelse av hvem Gud er og hans kjærlighet!
2. Hjelpe deg til å stå imot vår fiende, djevelen, slik at du kan få oppleve å leve et seirende kristenliv! Jak 4:7
3. Inspirere deg til å undervise andre!
4. Utruste og inspirere deg slik at du kan gå ut og fortelle andre om de gode nyhetene!