Seminar

Meld deg på seminar og oppdatering

    Mer informasjon!

* må fylles ut
 

La deg ikke lure (forføre)

Opprettet tirsdag 22. august 2017 08:40 Publisert Treff: 950

Kategori: Les undervisningen

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 


 

Gud ønsker at du skal oppleve et liv i frihet, og han ønsker at du skal være glad, men ofte er det løgner vi kan tro på som hindrer oss i å leve i det.

En ting som alle mennesker er på jakt etter, enten man er rike eller fattig, er å bli akseptert og elsket.
Mange mennesker har blitt lurt eller forført til å tro galt om hvem Gud i sannhet er.
Mange er usikker på om Gud er fornøyd med dem, kanskje han vil avvise dem og vil ikke gi dem bønnesvar, hvis de ikke har bedt på en stund eller gjort noen synder, og kanskje spesielt synder de ikke har bedt om tilgivelse for eller ikke husker. Eller det kan være at du ikke har brukt tid på Gud eller ikke gitt tienden. Noen tror at du er under forbannelse hvis du ikke gir tienden, men da tror du at du fremdeles lever under loven.
Eller mange tenker at de ikke har tro nok, og hvis jeg bare klarer å prestere tro nok, da vil Gud hjelpe meg og gi meg bønnesvar. De tror at Guds godhet og kjærlighet har betingelser.

Vrangforestillinger
Mange mennesker har vrangforestillinger om hvem Gud er. De ser han ofte litt som en sint Gud, og de ser ham gjennom den gamle pakt og loven, men for å får det rette bildet trenger vi å se Ham gjennom Jesus. For slik Jesus er, slik er også Gud, og Jesus kom for å sette de undertrykte fri!
Så ikke la deg lure av disse tankene som bare vil deprimere og frustrere deg, for Gud ønsker å hjelpe deg! Han er ikke langt borte fra deg, han ønsker å helbrede deg, han ønsker å sette deg fri, han har ikke avvist deg!

Det som vil lege menneskers hjerte er å vite at Gud er god, men det bilde mange mennesker har av Gud er at han dømmer oss. Det er viktig å minne oss om at Jesus komme ikke til denne verden for å dømme denne verden, men for å frelse og lege den!

Prøve så godt man kan
Mange mennesker de tenker at hvis jeg bare prøver godt nok, så vi Gud akseptere mine bønner og akseptere og hjelpe meg, men det de da gjør er å sette sin lit til seg selv og sine egne gjerninger, og på hva de kan gjøre, ikke på hva Jesus allerede har gjort.
Dette er også å legge seg under loven.

Mange tenker at bergprekenen er en god oppskrift på hvordan vi bør leve, men kan jeg fortelle deg en sannhet: Du vil aldri noen gang klare å leve ut bergprekenen, og hvis du tror det, setter du din lit til ditt eget strev, prestasjoner og rettferdighet, og du er forført.
Jesus kom til de som trengte legedom, han kom til de som så at de ikke klarte å leve det rettferdige livet selv. Du trenger å se at du trenger en frelser, du trenger Jesus!

Jeg har hørt noen si dette: Bergprekenen er en god oppskrift på hvordan vi bør leve, men vi vet at vi ikke helt får den til, men vi må prøve å være så perfekte som vi kan. Og der vi ikke strekker til kommer nåden inn. Dette er en god miks av lov og nåden, og du kan ikke blande de to. Hvis du har litt lov, så er det fremdeles lov, ikke nåde.
Det er dette som fører så mange mennesker inn i strev, og som gjør at mange mennesker forlater menigheter, og til og med troen, fordi de har et vrangbilde av Gud, og de ser på kristenlivet som et konstant strev om å «få det til».

La deg ikke forføre!
Dette er skriftstedet er det jeg ønsker å dele med deg i dag:
Jak 1:16-17
La dere ikke forføre, mine kjære søsken!
All god gave og all fullkommen gave er ovenfra, og den kommer ned fra lysenes Far. Hos Ham er det ingen forandring eller skiftende skygge.

Først og fremst så står det: La dere ikke forføre, eller la dere ikke lure.
Jakob oppfordrer oss til ikke bli forført eller lurt til å tro galt om hvem Gud egentlig er.

Jeg har en enkel teologi: Gud er god. Gode ting kommer fra Gud, onde ting kommer fra djevelen og han er ond.

Bibelen sier at i det siste tider vil menneske kalle ondt for godt, og godt for ondt. Og noen tenker med en gang at dette handler om at man tar lett på synd og misbruker nåden, men det handler vell så mye om at vi sier at ting som for eksempel sykdom og problemer er godt, når det er ondt. De kaller det gode og de velsignelser Gud har for oss, ondt, når det er godt.

Gud sender ikke sykdom
La meg si det slik: Gud har ingen skulte sider, og han bruker ikke onde ting for å lære deg noe. Han ønsker at du skal være helbredet, han har ingen skulte hensikter med din sykdom, eller vanskeligheter. Problemer og sykdommer kommer fordi vi lever i en fallen verden, men de er ikke gode gaver fra Gud! Så ta ikke feil, la deg ikke lure eller forføre! All god og fullkomne gave kommer fra Gud! Sykdom er ikke en god gave, og det kommer ikke fra Gud.

Det er mange mennesker i dag som sliter med psykiske sykdommer også, og dette er heller ikke fra Gud.
Jeg ønsker også å være med på å hjelpe disse som sliter psykisk, og det aller viktigste er at vi ikke lar oss lure til å tro at onde ting kommer fra Gud eller at Gud ikke er helt god, og at han er den som fordømmer oss mest. Hvis vi tror dette, vil vi fremdeles sitter fast i løgner som hindrer vår frihet.

Gud forandrer ikke mening, han er konstant den samme
Det står også at hos Gud er det ingen skiftende skygge. Det vi si han er konstant den samme. Mennesker kan forandre meninger og omstendigheter kan skifte, men Gud er konstant den samme. Han er i går og i dag, ja til evig tid den samme!
Det er kun en vi hundre prosent kan sette vår lit til og stole på, og det er Gud. Hans kjærlighet og godhet er konstant, mens menneskers kjærlighet kan skifte.

Mennesker kan skuffe og såre
Sår vi har fått i livet vårt kommer ofte av at vi har satt vår lit til mennesker som har skuffet eller såret oss, alt fra kjærester, mann eller kone, venner, til foreldre, lærere og ledere.

Det er lett å tenke at siden mennesker har skuffet oss og avvist oss, så vil Gud gjøre det samme. Det kan være at ditt ekteskap gikk i stykker og du tenker at Gud ikke er for deg lenger, at han er sint på deg, forlatt deg, avvist deg ikke er fornøyd med deg eller fordømmer deg på grunn av det.
De tanker som kommer av fordømmelse de kommer ikke fra Gud, de har et annet opphav.

Vi har kanskje hørt: Om alle andre skuffer deg så vil Gud aldri gjøre det. Ofte kan det oppleves som en klisje, for er det ofte ikke slik du føler det, og du kan være redd for at det ikke helt er sant. Men det er sant: Gud vil aldri skuffe deg eller forlate deg! Han er alltid god! La deg ikke lure!

Husk: Gud gjennom sin sønn Jesus, vet hva frykt er, han vet hva dyp angst er og han er ikke ute etter å gjøre ting vanskeligere for deg eller fordømme deg. Han gikk igjennom de vanskelige tingene slik at du ikke trenger å bære på de tunge byrdene.

  • La deg ikke forføre og tenke at Gud ikke er helt god!


Er min synd tilgitt?
Mange er redd for at de har gjort synder som ikke kan bli tilgitt, eller de er redd for at hvis de ikke har fått bekjent alle sine synder siden de var fire år gamle, så har Gud ikke tilgitt dem.

Dette er fremdeles frykt, og i min Bibel så står det at Gud er kjærlighet, og den fullkomne kjærlighet, som er Gud, driver all frykt ut.
Gud har tilgitt deg alle dine synder allerede, du trenger ikke å grave i «glemselens hav»!
La deg ikke bli forført til å tenke at Gud ikke har tilgitt deg!

Salme 103:10-12
Han gjør ikke med oss etter våre synder, og gjengjelder oss ikke etter våre misgjerninger.
For så høyt som himlene er over jorden, så stor er Hans nåde mot dem som frykter Ham.
Så langt som øst er fra vest, har Han tatt våre overtredelser bort fra oss.

Stå det onde imot, fast i troen!
Når tanker kommer som reise seg mot kunnskapen om at Gud ikke er god, og omstendigheter virker vanskelige, bestem deg for å stå de negative tankene imot. Fortsett med å bekjenn, hold ut i troens kamp og stol på at Gud virkelig er god.

Min kone har et sterkt vitnesbyrd på dette. Hun opplevde blant annet at hennes tidligere mann ble satt i fengsel for stjeling av mobiltelefoner. Da han kom ut, fant han seg etterhvert en ny kone, og forlot henne og hennes to barn. På den tiden var den yngste bare rundt 1 år gammel.
Da hun kom tilbake til sin landsby og familien, der mange er kristne, ble hun sett ned på og dømt, fordi hennes ekteskap hadde gått i stykker. Hun følte seg avvist av dem også, i tillegg hadde hun lite penger og to små barn å forsørge.  
Men en dag tok hun en bestemmelse, og sa til Gud: Jeg velger å sette min lit til deg at du er god, og har en god fremtid for meg og mine to døtre. Hun bestemte seg for å begynne å takk å prise Gud på tross av omstendighetene.
Ting skjedde ikke over natten, men etterhvert begynte det hun bekjente og trodde på, å bli virkelighet.
En av de tingene var at hun traff meg, og hun hadde aldri tenkt eller drømt om å gifte seg med en utlending, hun kunne ikke engang engelsk.

Min kone er også et stort bønnesvar for meg, og jeg selv også har vært igjennom mye avvisning. I tider der jeg opplevde dette så bekjente jeg: Gud, jeg vet du har en fantastisk kone for meg, for du er god og du har en god gave for meg! Og Gud har virkelig gitt meg det!
Siden jeg var i tenårene har jeg bekjent og bedt ut dette skriftstedet:
«Den som har funnet en hustru, har funnet lykke, og har fått en god gave fra Herren.»
Ords 18:22 NB

Vi har begge fått erfart Guds godhet og vi vet at om alle andre snur oss ryggen så er fremdeles Gud god!

La deg ikke lure, Guds godhet er bedre enn du tror!
Jeg har kanskje ennå ikke sette dybden i hans godhet, og jeg vet det er mer å oppdage om hans kjærlighet, men jeg vet at Gud er god til og med bedre enn jeg til nå har sett, og jeg, og vi, ønsker ikke å la oss lure eller forføre av løgner om hvem han i sannhet er! Jeg håper du ønsker det samme!
La deg ikke lure, for Guds godhet er bedre enn du tenker og tror! 

 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?