Gi en gave/støtte

Seminar

Meld deg på seminar og oppdatering

    Mer informasjon!

* må fylles ut
 

Loven ødelegger forhold

Opprettet søndag 23. februar 2014 14:20 Publisert Treff: 3826

Kategori: Les undervisningen

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 

  


 


 

 


Loven ødelegger forhold!

Det er mange kristne som tror at Gud forholder seg til dem basert på lov. Jeg var en av dem i mange år. De fleste evangeliske kristne vet at de ble frelst av nåde og at vi ikke er under loven, for Pauls sier jo det, men allikevel tror vi at Gud baserer sitt forhold til oss på hvor hellige vi har klart å leve. Vi tenker at hvis jeg ikke synder, husker på å ha tid med Gud en gang om dagen, ber, engasjerer meg i kristne aktiviteter, evangeliserer også videre, da er Gud fornøyd med meg og vil også ha fellesskap med meg. Men når jeg synder, eller har bedt og lest i bibelen lite, har kanskje glemt å evangelisere eller ikke vært i menigheten på en stund, da er det et skille mellom Gud og meg, og Gud er fjern og vil ikke ha fellesskap med meg før jeg har omvendt meg og vist bot og bedring.

Kan jeg fortelle deg en sannhet, Gud er ikke slik! Du har blitt lurt! Du tror at Gud baserer sitt forhold til deg etter loven, og det er ikke sant lenger. Gud baserer sitt forhold til deg i henhold til kjærlighet ikke på lov. For mange av dere er dette nesten en litt skremmende tankegang. Du tenker kanskje: Men hva hvis jeg synder, og jeg ikke vet at det er en synd, eller betyr dette at synd bare kan ha fritt spillerom? Hvis du tenker dette vet du i sannhet ikke hva Guds kjærlighet er. Guds kjærlighet vi få deg til å synde mindre, ikke mer. Mens loven, vil faktisk bare gjøre synd mer levende.

Mange er fokusert på synd. Hvordan du skal overvinne den, eller hvor langt du kan gå med synd uten å falle fra eller miste frelsen. Mange er veldig syndebevisst og ransaker seg selv mange ganger om dagen for å finne ut om de gjør noe synder.
Vet du hva? Dette er basert på frykt og en syndebevissthet, og det er ikke der Gud ønsker at du skal leve.
Hvis du hele tiden prøver å være syndebevisst, det vil si hele tide fokusere på hva som er synd og om du gjør eller har gjort synd, tror du på denne løgnen om at Gud baserer sitt forhold til deg i henhold til hvor bra du har klart å leve opp til loven, men Gud forholder seg til deg ved kjærlighet og nåde, ikke ved lov.

Hvis du er gift, hvordan forholder du deg til din kone/mann eller barn. Hvis du satte mange lover til din kone den dagen dere giftet dere, hva ville det gjort med ditt forhold? Hvis jeg sa: Hvis du ikke viser meg respekt, kjærlighet og omsorg perfekt, så skiller jeg meg fra deg. Ville det har styrket mitt forhold? Mitt forhold ville faktisk da vært bygd på frykt ikke kjærlighet, og det ville ikke ha styrket vårt forhold.
Det triste er at mange kristne tror at Gud er i et slik forhold med oss, at han skiller seg fra oss hver gang vi ikke har oppført oss bra.

For ikke lenge siden var jeg på ferie med mine foreldre på en øy i Thailand. På hotellet vi bodde var det mange russere. Jeg jobber selv i Thailand, og jeg kan med sikkerhet si at thai og russere virkelig kommer fra to vidt forskjellige kulturer.

På meg virker det litt som hvis russere ikke har en lov å forholde seg til, så blir de enten litt forvirret eller de tar seg litt til rette som de selv vil. Jeg har aldri sett så mange «ikke gjør» skilt som på hoteller der det er mange russere.
Jeg  ønsker ikke å være dømmende mot russere, for det er viktig å se at vi kommer fra forskjellige kulturer, og vi alle har blitt oppdratt forskjellig. Noen kulturer kan være veldig lov basert (blant annet norsk kultur også), mens andre kulturer er det veldig basert på vennskap, og noen ganger en god blanding.
Jeg vil kanskje si at russere er høyt på den loviske siden, mens thai er mer på den andre siden, der alt er basert på vennskap. I Thailand er det faktisk ikke så nøye hvor kvalifisert du er til en jobb, det handler mer om hvem du har vennskap med. Dette er noe som for eksempel har frustrert meg når jeg skal kjøpe en ting eller reparere bilen min her i Thailand. For en mekaniker, for eksempel, kan ofte være litt inkompetente, det er godt mulig mekanikeren som reparerte bilen min ikke en gang hadde utdannelse som mekaniker, han bare kjente eieren av verkstedet og fikk jobben på grunn av det. Når alt er basert på vennskap, og man mangler kjærlighet, så gir dette også grobunn for mange negative ting, som korrupsjon, som du finner mye av i Thailand og i Asia. Her er det slik at hvis du har de rette kontaktene, forholdene og penger kan du nesten gjøre hva som helst her.
Det jeg vil frem til er at alle kulturer har sine positive og negative sider, så jeg er ikke ute etter å rakke ned på en kultur, jeg ønsker bare å få frem et poeng, og som nordmenn har vi nok litt å slite med vi også.
Så tilbake til min historie: På hotellet der jeg og mine foreldre var, var det ganske fult og det var vanskelig å få en solseng på morgenen. Vi så at folk la håndklene sine på solsengene ganske tidlig for å reservere dem, så vi tenkte at vi må passe på å være tidlig ute, slik at vi kan få en god solseng.

En morgen var min far tidlig nede for å legge på håndkler, men da vi kom tilbake for å sette oss etter frokost, var stolene våre okkupert av en russisk familie. Min far og jeg ble litt opprørt over at de hadde tatt plassen våre, og vi prøvde å få dem til å flytte seg, men til ingen nytte. Da sa de at det var en «lov» som sa at man ikke kunne reservere solsenger, og at hvis en solseng ikke var i bruk i løpet av en time så var man fri til å fjerne det som lå der, og legge det på siden.
Jeg er ikke sikker på om de hadde stått med stoppeklokke og sett på sengene våre, men de hadde allikevel loven på sin side. Som en liten straff, kanskje, hadde de også levert inn håndklene våre, så at vi ikke hadde noen, men det sa faktisk ikke loven noe om. Tingen var den at vi viste ikke en gang at det var en lov om dette, vi så det litt senere da vi fikk øye på et skilt like ved stranden under en palmetre.

Jeg observerte denne familien, og jeg så at de var faktisk veldig lovlydige i motsetning til mange andre russere der. Mange russere kom veldig tidlig for å reserve sengene med håndkler, og de tok seg ikke bry med å fjerne håndklene sine etter at de var ferdige med å bruke sengene en gang, og de forlot dem kanskje rundt 12 tiden. Mens jeg tror denne familien til og med ryddet bort sine håndkler og ting når de gikk å spiste lunsj, for kanskje de brukte mer enn en time på å spise, og de kunne jo ikke være borte fra solsengene mer enn en time.
Vi traff sikkert på de mest lovlydige personene på hele stranda, men fikk vi noe godt forhold til dem?
Kanskje du forventer et åndelig svar fra meg, siden jeg er en misjonær, som at: Vi tilgav dem, inviterte dem på middag og fortalte dem om Jesus.
Jeg vet ikke hva slags reaksjon du ville ha hatt, men vi prøvde å unngå denne familien, vi hadde ikke engang lyst til å møte blikkene deres.

Hva gjorde denne loven med vårt forhold? Kaldt, ikke sant. Men hva om de hadde vist oss nåde og gitt oss tilbake sengene? Jeg tror vårt forhold ville ha vært veldig anderledes. Som nordmenn så ville vi kanskje ikke ha bedt dem på middag, men det er godt mulig vi ville ha hilst på hverandre når vi møttes.

Vi kan ha blitt lurt til å tro at Gud er som denne familien. Det kan være: Hvis du ikke har bedt til meg i dag eller brukt tid med meg ikke forvent at jeg skal hjelpe deg eller gi deg bønnesvar idag.

En av djevelens listige angrep og mest effektive våpen er å få deg inn i å ha et lovisk bilde av Gud. Loviskhet vi stjele og drepe ditt forhold til din himmelske far. Den vil fortelle deg at du ikke har fellesskap med din far lenger når du har syndet eller vært ulydig, som å ikke bruke tid med ham for eksempel.

Har du tenkt over hvorfor Jesus var så direkte og hard med fariseerne? Han sa blant annet de var hyklere, ormeyngel og sa at de hadde djevelen til sin far. Husk at det var fariseerne som fikk Jesus korsfestet også.  
Fariseerne gjorde alle de rette tingene, men de hadde mistet sitt forhold til sin himmelske far.

Det å være kristen handler ikke om bud og regler, og hva vi har gjort, men det kommer an på vårt forhold til vår himmelske far. Det vil være noen som på dommens dag vil si. Vi gjorde dette og dette i ditt navn, men Gud må si: Jeg kjenner dere ikke.

Bibelen er ikke en lovbok og en bok om hvor bra du burde oppføre deg, men den er en bok om en far som elsket sine barn og som gjorde hva som helst som å sende sin egen sønn, for å gjenopprette det forholde som ble brutt i Edens hage.

Gud er ikke ute etter å finne feil med deg og om du har synder eller ikke, som loven vil prøve på, men han vil gjerne ha et nært fellesskap med deg.

Nå er det kanskje noen som tenker at ja jeg må bruke mer tid på Gud, jeg skal prøve å be og lese Bibelen mer. Hvis du tenker slik har du ikke forstått hva jeg hans sagt her. Gud ber ikke om mer tid til han og mer av ditt liv, han vil bare at du skal forstå at han er ditt liv. Gud er ikke bare med deg og nær deg når du ber og leser Bibelen, han er der alltid. Du trenger bare å få øynene opp for det.

  • Gud er heller ikke opptatt av hva du skal gjøre for ham, men han er opptatt av at du skal oppdage hva han har gjort for deg!

 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?