Gi en gave/støtte

Seminar

Meld deg på seminar og oppdatering

    Mer informasjon!

* må fylles ut
 

Du kan stole på Gud!

Opprettet søndag 08. august 2010 10:31 Publisert Treff: 11221

Kategori: Les undervisningen

Brukervurdering:  / 5
DårligBest 

En undervisning om å stole på Gud

Share

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men denne verden er veldig ustabil? Alt fra jordskjelv, vulkaner, store flommer (som i Asia)  uroligheter og opptøyer i mage land, til forhold og kanskje nære venner som svikter deg. Det er ofte vanskelig å vite hva man kan sette sin lit til. For det man kan sette sin lit til i dag, kan fort forandre seg i morgen.

 Jeg har funnet ut at det er kun en ting som aldri forandrer seg og som er sikrere enn noe annet, og det er Gud og hans kjærlighet til oss. Dette er noe som aldri vil forandre seg!
Du kan stole på og ha tillit til Gud! Han er den eneste som står fast når alt annet skjelver.


Du kan last ned hele teksten på et pdf. dokument her! (Anbefales hvis du vil printe det ut!)

 


 

Det er ofte vanskelig å vite hva man kan sette sin lit til. For det man kan sette sin lit til i dag, kan fort forandre seg i morgen.

I Europa har vi hatt en vulkan som truet flytrafikken (vår 2010) og en økonomi som skjelver, store flommer i Asia (sommer 2010), jeg tror det har vært flere jordskjelv i år enn tidligere og vi hadde en stor oljelekkasje som man ikke visste omfanget av, og vi vet det vel ikke ennå. Vi kan se at vi har en jord som er i ubalanse og det er ingen ting som er sikkert.

Jeg har funnet ut at det er i grunnen ingen ting som er sikkert. Vi vet ikke om vi kan fly i morgen, vi vet ikke hvordan økonomien vil se ut om en måned eller et år. Vi vet ikke hva den jorden vi bor på vil bringe av naturkatastrofer neste gang? Eller hva regjeringer og myndigheter vil finne på.

Jeg har funnet ut at det er kun en ting som aldri forandrer seg og som er sikrere enn noe annet, og det er Gud og hans kjærlighet til oss. Dette er noe som aldri vil forandre seg!

Du kan stole på og ha tillit til Gud! Han er den eneste som står fast når alt annet skjelver. Bibelen kaller også Gud for klippen, det vil si noe som alltid er fast og solid.

5Mos 32:44
Klippen, fullkomment er Hans verk. For alle Hans veier er rettferd, en trofast Gud uten urett. Rettferdig og rettvis er Han. (BGO)

Jes 26:44
Stol på Herren for all tid, for i Herren, ja Herren, er evighetens klippe.

Denne undervisningen vil gå ut på hvordan du kan stole på Gud, selv når alt annet svikter. Jeg ønsker å oppmuntre deg til å sette din lit til Gud, og han og han alene kan du hundre prosent stole på, alt annet har et potensial til å forandre seg.

Utgangspunktet for denne undervisningen er hentet i fra Ordspråkene, og det er fem ting vi skal se på.

Ord 3:5-10
5 Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand!6 Kjenn ham på alle dine veier! Så skal han gjøre dine stier rette.
7 Vær ikke vis i egne øyne, frykt Herren og vik fra det onde!
8 Det skal være helsebot for din kropp og gi ny styrke til dine ben.
9 Vis Herren ære med gaver av ditt gods og med førstegrøden av hele din avling!
10 Så skal dine lagerhus fylles med overflod og dine pressekar flyte over av most.

  1. Det første er ikke å sette sin lit til sin forstand. Når vi ikke setter vår lit til vår forstand stoler vi på Gud.
  2. Det andre er å kjenne ham. Når du blir kjent med Gud og hans kjærlighet til deg, vil du begynne å stole mer og mer på Ham.
  3. Det tredje er at han skal gjøre våre stier rette, det vil si at Gud vil lede oss til å gjøre det som er hans vilje. Når vi stoler på ham, vil han lede oss!
  4. Det fjerde er at når vi stoler på ham, det vil si når vi ikke er vis i egne øyne og holder oss borte fra det som er ondt, så vil det være til legedom for oss.Vi kan også stole på Gud når det kommer til vår helse!
  5. Det femte er at når vi stoler på Gud med våre penger og eiendeler, vil Gud forsørge oss med alt det vi trenger. Vi kan stole på at han er vår forsørger!

 

Sette ikke din lit til din egen forståelse.

Ordsp 3:5
5 Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din egen forstand!

  • Når vi ikke setter vår lit til vår forstand stoler vi på Gud.

Jeg liker her den engelske Aplified Bibelen. Det utdyper ting litt mer. Der står det:

Pro 3:5
Lean on, trust in, and be confident in the Lord with all your heart and mind and do not rely on your own insight or understanding.

Len deg til, stol på og ha frimodig for/i Gud av hele ditt hjerte og forstand, stol ikke/sett ikke lit til hvordan du ser på ting(innsikt) eller din forståelse.

Du har sikkert gjort som meg når et problem oppstår. Vi tenker: Hvordan skal jeg løse dette? Kanskje vi ligger søvnløse for flere netter og tenker på hvordan jeg skal løse dette problemet.

Jeg husker en av mine første turer som teamleder for et team fra en bibelskole der vi dro på praksistur til utlandet (Ungdom i Oppdrags DTS) på midten av 90 tallet, der jeg virkelig måtte sette min lit til Gud, og ikke til min egen forståelse. Vi skulle dra til Hviterussland, men vi hadde ikke fått visum til landet. Vi hadde både en amerikaner og en afrikaner med oss, noe som ikke gjorde situasjonen lettere.

Vi dro til et hvitrussisk konsulat i en grenseby med de papirer vi hadde. Dagen før vi dro til konsulatet møtte en lokal kristen oss som skulle hjelpe oss med visumet, og han sa: Dette går nok ikke. Vi hadde en gruppe her for noen uker siden, og de fikk ikke visum. Det dere kanskje kan håpe på er at de vil gi dere 14 dager.
Men vi visste at Gud hadde kalt oss til Hviterussland, og til å være der i sju uker, så vi satte oss ned og ba.
Dagen etter dro vi til konsulatet. Der ble vi møtte av en veldig negativ konsulat, siden vi hadde med oss en amerikaner (husk at dette ikke var så lenge etter den kalde krigen) sa han: Hva har dere spioner tenkt å gjøre i Hviterussland? Akkurat da følte jeg at det så mørkt ut, men vi fortsatte med å be inni oss. Det var da vi kom på at vi var studenter, og vi sa: Vi er studenter og ønsker å vite mer om Hviterusland og oppmuntre folk i landet. Vi kunne ikke si at vi var kristne. Har dere noe bevis? Spurte konsulen. Vi hadde tilfeldigvis med oss noen hjemmelagde bevis på at vi var studenter, og vi viste dem. Han tok dem med seg inn på kontoret sitt og en time senere fikk vi visumene våre.

Problemene var faktisk ikke over etter dette, vi trengte også komme oss over grensen og inn i Hviterussland før det ble for sent på kvelden. Husk at dette også var på 90 tallet, hvor mobiltelefoner var noe helt nytt. Vi hadde også kun et dårlig kart med oss, og et tegnet kart som noen sendte til oss da vi var på konsulatet. Jeg kunne heller ikke russisk og alle skilt var på russisk, så vi måtte stoppe ved hvert enkelt å prøve å tyde dem og sammenligne dem med beskrivelsen vi hadde fått. Da det ble mørkt reflekterte skiltene dårlig også, og det ble enda vanskeligere å lese skiltene. Veiene vi kjørte på var heller ikke de beste, men til slutt kom vi frem til bestemmelsesstedet og til en kirken der noen norske misjonærer møtte oss. På toppen av det hele hadde vi en bil der bakdøren ikke lot seg låse, noe som heller ikke er det beste i et land som Hviterussland på 90 tallet.

Hvis jeg skulle ha satt min lit til min forstand eller min egen forståelse på denne turen, hadde vi for det første aldri dratt, men om vi hadde dratt tror jeg vi aldri ville ha fått visum eller kommet frem. Denne opplevelsen lærte meg mye om det å sette min lit til Gud, og ikke min egen forstand, innsikt eller forståelse.

Ikke kast fra deg din forstand!

Før jeg går videre, la meg også bare si at Gud ber deg ikke om å kaste fra deg din forstand. Jeg har møtt kristne som har gjort dette, og som har missforstått dette verset. De har handlet og sagt mye dumt som har forårsaket mer skade for oss kristne enn det som trengs. Ja verden vil se på oss som dårer, trangsynte eller naive for det vi tror på, men vi trenger ikke å gi dem andre grunner for det!

Vi behøver innsikt og forståelse i mange ting, men vi trenger også først og fremst å sette vår lit til Gud. Og det er det dette skriftstedet mener.

Hvis vi setter vår litt til vår egen forståelse vil dette i de fleste tilfeller fører til frustrasjon, bekymring, søvnløse netter, depresjoner, konflikter også videre. Men når vi setter vår lit til Gud, vil vi ha fred og glede uansett hva som kommer vår vei. For vi vet at Gud elsker oss og at han har en plan. Jeg sier ikke at dette er lett og at jeg er perfekt i dette, langt der i fra, men jeg har sett at det fungerer, som i historien over.

To prinsipper

Det er spesielt to prinsipper som jeg ønsker å ta med i denne undervisningen, det ene er å vite at Gud er kjærlighet og at han er for deg. Det andre er å vite hva som er Guds vilje og handle på den. Jeg tror at hvis vi hadde tenkt i historien over at det kanskje hadde vært Guds vilje at vi skulle dra til Hviterussland, hadde vi aldri kommet inn. Jeg tror en nøkkel var at vi visste at dette var Guds vilje. Jeg skal komme mer tilbake om dette.

Men det grunnleggende vi trenger å vite for å stole på Gud er å ha kunnskap om at Gud er kjærlighet!

 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?