Gi en gave/støtte

Seminar

Meld deg på seminar og oppdatering

    Mer informasjon!

* må fylles ut
 

Avvisning

Opprettet onsdag 06. februar 2013 00:00 Publisert Treff: 3433

Kategori: Les undervisningen

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 

Share


 


 Avvisning

Jeg tror at avvisning er muligens den verste følelsen man kan ha som et menneske. Det kan ofte være mer smertefullt enn noen fysiske sår.

Personlige er kanskje frykten for å bi avvist den tingen jeg har kjempet mest med i mitt liv, og jeg har erfart at veldig mange nordmenn sliter med akkurat det samme. Det er kanskje ikke alltid vi gjenkjenner det, for det kan ofte komme i form av fordømmelse eller følelsen av og ikke strekke til.

En annen ting som vi kanskje ikke er alltid er bevisst, er hvor mye innflytelse Janteloven har over oss, og Janteloven er nettopp bygd på avvisning. Den sier blant annet: Hvem tror du at du er? Den de-valuerer deg.

En ting til som vi kanskje ikke er helt klar over er at loviskhet er bygd på avvisning.
Loviskhet vil føre til fordømmelse og skyldfølelse, som igjen er bygd på avvisning. 
Loviskhet vil sette en standard som du burde følge, og hvis du ikke følger den blir du ikke akseptert, enten det er hos andre mennesker eller hos Gud.
Hvis du har hatt en streng og lovisk oppdragelse der du alltid opplevde avvisning og straff da du ikke gjorde som dine foreldre sa, er det en stor sannsynlighet for at du enten vil avvise og dømme andre, eller at du ofte føler deg avvist og fordømt.

Mange kristne i dag tror at vi fremdeles lever under loven, som vil fordømme oss når vi gjør noe galt, men loven har så høye krav at vi vil aldri kunne helt nå opptil den. Så loven førte alltid til at man hadde en følelse av at man alltid kom til kort man ble fordømt. De følte at Gud aldri helt var fornøyd med dem, det var alltid noe mer de måtte gjøre.
Men da Jesus kom, satte han oss fri fra lovens forbannelse(Les Gal 3:10-14), så nå er vi ikke lenger under loven, men under nåden(Rom 6:14).
Det er mye jeg kunne ha sagt om dette her, men det jeg vil understreke er at en lovisk tankegang er ofte årsaken til følelsen av avvisning.

To virkeligheter
Før vi går videre i denne undervisningen ønsker jeg å nevne at de finnes to virkeligheter, den fysiske og den åndelige. Som en kristen så tror jeg på at det finnes en åndelig virkelighet, og denne virkeligheten vil påvirke meg på godt og ondt. Den åndelige virkeligheten har også to sider: Den onde. Representert ved djevelen og hans demoner (onde ånder), og på den andre siden: Gud, Jesus, Den Hellige Ånd og engler.
Denne virkeligheten vil også påvirke og tale til deg. Det er viktig å være klar over at ikke alle tanker som kommer inn i dine tanker er dine tanker, de kan til og med komme fra den onde siden, mørkets rike.
Jeg tror alle tanker som innebærer en eller annen form for avvisning er representerte av mørkets rike. Og disse tankene kan enten være en programmering fra mørkets rike eller de kan komme direkte fra mørkets rike.

Programmering kan være ting du har blitt indirekte opplært i, som at du må passe på alltid å blidgjøre andre mennesker for på den måten unngå avvisning.

En tanke som kan komme direkte fra mørkets rike er: Den personen liker deg ikke, eller du er dum, du gjør alltid dette, du er stygg, hvis bare du for en gang skyld kan gjøre noe riktig etc.
Så ha dette i tankene gjennom resten av denne undervisningen.

Jeg bruker noe uttrykket avvisningens ånd i denne undervisningen, for jeg tror virkelig at det er en ånd bak alle de gale løgnene vi tror om oss selv(og mange ganger om andre).

Du er en unik skapning
En av de tingene mørkets rike ikke vil at du skal se er at du er en unik skapning. Gud skapte deg med en personlighet som er helt unik. Det er ingen som er akkurat som deg!

Nå er det mange mennesker som ikke liker seg selv, de til og med avviser og forakter seg selv. De tror ofte at det man gjør definerer hvem de virkelig er, så fordi de gjør visse gale ting så tenker man at dette er hvem de virkelig er.
Kanskje du er slik jeg var: Sjenert, snakker lavt, kunne ikke se mennesker inn i øynene når jeg prater med dem. Eller du må alltid prøve å prate og få oppmerksomhet slik at du kan få andres anerkjennelse. Eller kanskje det er at du ofte blir sint eller faller inn i synder på det seksuelle området eller i alkohol.
Fordi man gjør eller har problemer med disse tingene, begynner man å tenke at jeg er en sjenert person, jeg er en person ingen vil like hvis jeg slutter å prate, jeg er en sint person eller jeg er en person som er avhengig, jeg er en alkoholiker også videre.

Kan jeg fortelle deg en veldig god sannhet: Dette er ikke den du egentlige er fra skapelsen av! Du er ikke en taper, du er ikke en alkoholiker eller en pervo. Dette er ikke den du egentlig er. Du har bare blitt feil-programert, det har kommet virus inn i det originale programmet.  

Du trenger bare å finne tilbake igjen til hvem du er, og rive ned løgner om hvem du ikke er.

For å kunne bli omprogrammert er det faktisk veldig viktig å gå til ham som originalt har programmet (skapt) deg. For han vet hvordan du egentlig er blitt programmert (skapt), og han vet hvordan du best kan fungere.
Uten å kjenne Han om har skapt deg, vil du ha store problemer med å finne tilbake til originalversjonen.

Det er også et stort mirakel som skjer når vi blir kristne, vi blir født på nytt, vi blir nye skapninger! Det er ikke bare software(program) som nå har mulighet til å kommer tilbake til sin opprinnelige konfigurasjon (versjon). Vi får en helt ny hardware (ny maskin) også, med en Hellig Ånds prosessor og et guddommelig minne, og denne vil hjelpe deg til å bli kvitt alle virus som har feil-programert deg. Du kan si at du har fått en ny intelligens på innsiden, som er smartere enn alle virus og lager antivirus program. Jeg vet at denne sammenligningen ikke helt henger sammen, men jeg håper du ser bildet.

Denne nye skapningen vil hjelpe deg til å finne din rette identitet og denne nye skapningen vil hjelpe deg til å bli omprogrammert, for du har fått ny kraft til å kunne gjøre dette. Den Hellige Ånd bor nemlig også i din nye skapning, og han har kraft og vil hjelpe deg til å skalle av hva som ikke egentlig er deg.

Da du ble kristen fikk du også en ny identitet: Du var før en synder, men du er nå rettferdig. Før var du død i dine synder, de vil si at du satt fast i alle dine negative sider (synder), men nå er du blitt levende og du har blitt hellig. Det gjør at du nå kan vinne seier over avhengighet og tilbøyelighet til å gjøre gale ting.
Hvis du ikke er en kristen vil du fremdeles være bundet til synd og dens makt, når du blir en ny skapning, døde din gamle natur og dens tilbøyelighen til å synde, og du fikk en ny natur som ikke kan synde, du har nå muligheten til å leve et liv i frihet. Du kan fremdeles ha de samme tankene og følelsene som før du ble en kristen, og du kan selvfølgelig fremdeles velge å følge din gamle programmering, kalt kjødet, men sannheten er at du har blitt en ny skapning.

Det er igjen mye jeg kunne ha sagt her, men se en undervisning som jeg har kalt: Dr. Jekyll og herr Hyde kristen?

Hvorfor ser vi så lite av Guds kraft?
Har du noen gang spurt Gud hvorfor så lite skjer i ditt liv, hvorfor du ikke ser så mye av hans kraft?
Du vet at  du vet at Gud finnes, du tviler egentlig ikke så mye på det, men allikevel ser du ikke at mennesker og deg selv blir fri eller opplever så mye av Guds kraft.
Du tenker at: jo Gud kan helbrede og sette meg fri i dag, og jeg kan se at han bruker andre til dette, men du føler egentlig at Gud ikke kan bruke deg.
Når du skal be for noen så føler du at tvil kommer, og du er usikker på om noe vil skje.

Hva er dette? Jeg er overbevist om at dette er avvisningens ånd som hindrer oss. Den vil ofte peke på svakheter i våre liv, og si at Gud kan kanskje bruke andre, men ikke deg, det vil ikke skje for deg fordi… også gir han deg alle grunnene til hvorfor Gud ikke kan bruke deg. Den minner deg på synden du gjorde i går, den minner deg på at du burde være helligere, at du burde ha bedt mer, at du burde at du burde.

Hvis du har tanker som burde, skulle, hvis jeg bare osv., så er disse tankene fra avvisningens ånd. Den vil alltid kreve noe mer av deg, den er aldri fornøyd.
Du kan aldri tilfredsstille en avvisningens ånd, og så lenge den får drive og styre deg, så vil du heller aldri helt bli tilfreds, uansett hvor mye bra som skjer med deg.
Avvisningen ånd vil drive og styre deg slik at du blir utbrent og utslitt.

Hvis du føler at det er noe som alltid driver og styre deg, at du alltid må gjøre noe bedre. Du føler hele tiden at alt må være perfekt. Er du det vi kaller perfeksjonist? Det du skal vite at det ofte er avvisningens ånd som driver deg? Alt dette som jeg har nevnt her er det avvisningens ånd som står bak.
Avvisning vil aldri bli tilfreds
Avvisning vil føre til vantro, eller den er en form for vantro.
Avvisning vil fører til at du blir tvesinnet. Tvesinnet er på en måte at du har to sinn, og du har vanskeligheter med å gjøre deg opp en mening. Du er som en bølge på havet som kastes hit og dit av en hver vind som kommer. Det vil si du blir lett styrt av omstendigheter og følelser, og du er redd for å ta et galt, eller et ikke perfekt valg.

Hvis du har vært kristen en stund vet du sannsynligvis hva som er sannheten, men avvisningen vil sette spørsmålstegn ved om Gud vil gjøre det for deg.

Avvisning er en tyv som vil stjele livet sakte fra deg.
Avvisningen setter deg også opp til å bli avvist.
Avvisning vil alltid vise deg en fremtid der du blir avvist og der du ikke vil oppleve å bli tilfreds.
Den vil også fortelle deg løgner om din identitet og hva du vil komme til å bli en dag.

Avvisning vil også gjøre at du søker kjærlighet på de feil stedene, eller du ønsker alltid at andre skal legge merke til deg og anerkjenne deg.

Hvis du hele tiden ønsker anerkjennelse fra det motsatte kjønn, at du søker etter det hele tiden. Det kan være at du konstant vil ha øyekontakt eller flørte med det motsatte kjønn, kanskje det til og med etter at du er blitt gift, da er det en avvisningens ånd som er årsaken til det.
Nå er det vanlig at vi kan ha øyekontakt og flørte med det andre kjønn, men jeg snakker om å gjøre dette overdrevet. Så ikke misforstå meg her og tro at jeg sier at du ikke kan få øyekontakt med en kvinne eller en mann eller flørte, men hvis det er noe som hele tiden driver deg, du søker det hele tiden og der aldri helt blir tilfreds, selv når du er gift, er dette et tegn på at du trenger å gjøre noe med avvisning.

Ønsket om å bli elsket av andre mennesker, gir avvisning mer brennstoff når du ikke opplever at dine forventninger om å bli elsket av dem blir oppfylt.


Avvisning skaper brudd på tre plan
Avvisning vil føre til separasjon fra Gud, deg selv og andre.
Avvisningens ånd vil skape et brudd på alle forholdene.

Hvis du har opplevd avvisning, kan du fort også føle at Gud har avvist deg, og trekker deg vekk litt fra Gud. Eller du er konstant redd for at han vil avvise deg, som er nettopp hva fordømmelse er. Fordømmelse er en frykt for avvisning, jeg vet ikke om du har tenkt over det? Hvis du sliter mye med skyldfølelse og fordømmelse, så har dette sin rot i frykt for avvisning.

Når du har avvisning kan du lett avvise deg selv også, ved blant annet bli sint på deg selv fordømme deg selv for synd du har gjort og anklage deg selv.

Når du har avvisning vil du også avvise andre mennesker. Du vil faktisk avvise kjærlighet både fra Gud og andre mennesker. Avvisning gjør at du drar deg bort fra andre mennesker.

Djevelen vil at du skal opplev og ha avvisning, for det er hovedtingen som vil skille deg fra kjærligheten, både fra Gud og fra andre, og til også å kunne akseptere og elske deg selv (når jeg sier; elske deg selv, betyr dette ikke digge seg selv eller være selvopptatt).

Djevlene er livredd for at du skal oppdage hvor høyt Gud egentlig elsker deg, for det vil gjøre stor skade på hans rike. Derfor vil du også møte motstand når du har bestemt deg for å gå etter denne kjærligheten.
De som jeg får mest motstand fra, og som står meg ofte imot når jeg underviser om Guds kjærlighet og nåde, er de som er religiøse eller loviske, for det er en sterk avvisningens ånd (og Antikristi ånd) i religiøsitet, som ikke vil at du skal oppdage Guds kjærlighet!


Hvordan avvisningens ånd kan ha fått fotfeste i våre liv:

Avvisning i din generasjon (en genererasjonsforbannelse)
Du var et resultat av et ikke ønsket svangerskap.
Foreldrene dine ønsket en gutt og ikke en jente.
Du var adoptert.
En eller begge av dine foreldre døde da du var barn.
Ofte opplever de som er den andre barnet i en familie, mer avvisning en andre, spesielt hvis det er tre eller flere barn i en familie.
Du ble unnfanget i ren lyst, ikke i kjærlighet.
Foreldrene  dine skilte seg.
Fravær av forelder, spesielt av en far.
Ikke blitt elsket sik du burde av dine forelder, spesielt fra din far.
Blitt misbrukt.
Avvist av det motsatte kjønn, spesielt i tenårene.
Ikke være gift, ensomhet.
Langvarig sykdom (man kan lett føle seg avvist både av Gud og mennesker når man har en sykdom).
Skilsmisse.
Lovisk og religiøs forkynnelse.
Et knust hjerte. (for eksempel en kjæreste som slo opp eller fra skilsmisse)
Mistet en som sto deg nær (kan være barn, mann, hustru, mor, far, en god venn eller til og med en hund).
Generelt avvist av andre.
Med mer..

Frukter av avvisning:
Du trekker deg unna andre
Du trekker deg unna Gud.
Du søker etter kjærlighet på feil steder (pornografi, sexfantasier, utenomekteskapelige forhold m.m.)
Negative og perverse lyster
Fordømmelse
Skyldfølelse
At du dømmer andre/fariseisme
Lovsikhet
Vantro/ ikke stole på Gud
Bekymring
Utilfredshet
Perfeksjonisme
Ikke villig til å være åpne, bekjenne synd.
Frykt for avvisning
Selv hat
Skylde på eller fordømme seg selv
Være tvesinnet (dobble minded)
Depresjon
Håpløshet (avmakts ånd, Jer 61:3)
Motløshet
Angst
Menneskefrykt
Ikke stole på Gud, deg selv eller andre
Anklager mot Gud, deg selv eller andre
Ensomhet/isolasjon
At du lyver
Selvmedlidenhet
Sjalusi og misunnelse
Usikkerhet
Lavt selvbilde
Frykt for å gjøre feil
Frykt for å bli forlatt
Noe som hele tiden driver deg
Stahet
Avgudsdyrkelse
Opprør
Kontroll over andre
Utakknemlighet
Med mer….


Hvordan bekjempe og vinne seier over avvisning?

Det er egentlig bare et svar på dette: Se at du er akseptert av din Far i himmelen, og at du er elsket ubetinget! Du trenge også å se at du er unik og verdifull.

Avvisning er egentlig en følelse av og ikke være ønsket eller elsket. Det er også slik at når du mottar kjærlighet, så vil avvisningen i deg avvise den. Du avviser faktisk det du trenger mest.
Men du trenger å rive ned de gale tankebygningene som avvisningen har fått bygd i dine tanker, du trenger å tro og se at Gud elsker deg ubetinget og at du er akseptert av Ham!

Noen viktige sannheter!
Fordi Gud er kjærlighet, kan Han ikke slutte å elske deg!
Hvis Gud er kjærlighet trenger Han noen å elske.
Bare det Gud sier om deg er sant, ikke hva du tenker og føler, og hva andre har sagt og sier om deg!

Hvis avvisning ikke var i deg, hva ville du da føle? Jo du ville føle deg elsket, akseptert og tilfreds. Og det er slik Gud vil at du skal føle!

To viktige bibelavsnittEt av de beste skriftstedene mot avvisning er disse versene fra Romerbrevet, tenk virkelig igjennom hva Paulus sier her. Husk han skriver dette til kristne som opplevde mye forfølgelse og avvisning fordi de var kristen, og det handle også om at vi ikke lenger er under loven og under fordømmelse.
Rom 8:31-39
31 Hva skal vi da si til dette? Hvis Gud er for oss, hvem kan da være imot oss?
32 Han som ikke sparte Sin egen Sønn, men gav Ham for oss alle, hvordan skal Han kunne annet enn å gi oss alle ting med Ham?
33 Hvem vil komme med anklage mot Guds utvalgte? Det er Gud som rettferdig- gjør.
34 Hvem er den som fordømmer? Det er Kristus som døde, ja, mer enn det, som også er oppstått, som også sitter ved Guds høyre hånd, og som også går i forbønn for oss.
35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Trengsel, angst, forfølgelse, hungersnød, nakenhet, fare eller sverd?
36 Som det står skrevet: For Din skyld blir vi drept hele dagen lang. Vi blir regnet som slaktesauer.
37 Men i alt dette skal vi mer enn seire ved Ham som elsket oss.
38 For jeg er overbevist om at verken død eller liv, verken engler eller myndigheter eller makter, verken det som er nå eller det som skal komme,
39 verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal være i stand til å skille oss fra Guds kjærlighet, den som er i Kristus Jesus, vår Herre.

Dette skriftsteder fra David er også veldig viktig, og hvis du virkelig forstår hvor verdifull du er og hvor fantastisk du er skapt, hvem kan da avvise deg?

Salme 139:1-18
1 Herre, du har ransaket meg og kjenner meg.
2 Hvor jeg sitter eller står, så vet Du det. Langt borte fra kjenner Du min tanke.
3 Min sti og mitt leie blir gransket av Deg, Du kjenner nøye alle mine veier.
4 Ikke et ord er på min tunge, se, Herre, uten at Du kjenner det helt og fullt allerede.
5 Bakfra og forfra omgir Du meg, og Du har lagt Din hånd på meg.
6 Å forstå dette er for underfullt for meg, det er for høyt, jeg kan ikke fatte det.
7 Hvor kan jeg gå bort fra Din Ånd? Eller hvor kan jeg flykte fra Ditt åsyn?
8 For jeg opp til himmelen, er Du der. Redde jeg leie i dødsriket, se, da er Du der.
9 Spenner jeg morgenrødens vinger, setter jeg bo ved havets ytterste grense,
10 selv der skal Din hånd lede meg, og Din høyre hånd skal holde meg fast.
11 Om jeg skulle si: “Sannelig, mørket skal falle over *meg,” så skal likevel natten være lys rundt meg.
12 Sannelig, selv mørket er ikke mørkt for Deg, men natten lyser som dagen. Mørke eller lys gjør ingen forskjell.
13 For det er Du som hadde mine nyrer i eie. Du vevde meg sammen i min mors liv.
14 Jeg vil prise Deg, for ved fryktinn- gytende gjerninger er jeg blitt et underverk. Underfulle er Dine gjerninger, og min sjel vet det så vel.
15 Mine bein var ikke gjemt for Deg, da jeg ble dannet i det skjulte, og kunstferdig knyttet sammen i mors liv *.
16 Som foster så Dine øyne meg. Og i Din bok var de alle skrevet ned, de dager som var fastlagt for meg, før en eneste av dem var kommet.
17 Hvor uutgrunnelige Dine tanker er for meg, å, Gud! Hvor veldig er summen av dem!
18 Skulle jeg telle dem, er de mer tallrike enn sand. Når jeg våkner, er jeg fortsatt hos Deg.


Husk! Hvis Gud elsker og aksepterer deg, hvem kan da avvise deg? Hvis Gud er for deg, og det er han, hvem kan da være imot deg?


Hvis ikke annet er oppgitt er det Bibelen Guds Ord* (Den norske King James sin versjon av Bibelen) jeg har brukt. 
*BGO  
Copyright © 1997: Bibelforlaget, 3540 Nesbyen, 1997.


 


 

Skriftsteder er hente fra Bibelen Guds Ord.

Copyright © 1997: Bibelforlaget, 3540 Nesbyen, 1997.


 

Få oppdateringer om ny undervisning

Meld deg på oppdatering og seminar

* indicates required
 

Visjonen bak denne siden

Helbredelse og gjenoppretting av mennesket og menneskers liv er en oppdagelse av to viktige sannheter: Hvem Gud er, og hvem du i sannhet er!
1. Oppdage at Gud er kjærlighet.
2. Oppdage hva det vil si at du er skapt i Guds bilde og din verdi.
Se: Kjernen i det jeg underviser, Visjonen og Hvem er Bibelundervisning?