Det jeg vil dele med deg i denne undervisningen er:

Mange kristne frykter at et feil valg kan føre dem bort fra Guds vilje og gjøre Gud sint på dem. Men jeg tror ikke dette er tilfelle.

Gud har en god og perfekt plan for våre liv, og selv om vi roter det til, har Gud alltid en alternativ plan og kan vende feil valg til noe godt.

Valg av ektefelle er et viktig punkt hvor mange er redde for å gjøre feil. Jeg tror at selv om et ekteskap går galt, kan Gud gjenopprette situasjonen og hjelpe til med å snu det til det beste.

Gud ønsker å gjenopprettelse og nåde, ikke fordømmelse.
Selv om mennesker kan dømme, er Guds nåde stor nok til å korrigere og lede oss på en ny vei som kan være enda bedre enn den opprinnelige planen.

Gud vil alltid det beste for oss! Om vi gjør feil valg, er Guds nåde stor nok til å korrigere oss og lede oss tilbake til hans vei eller en ny vei som kan være mye bedre enn den opprinnelige.

Få også med deg hele teksten under, der jeg også tar med min kones vitnesbyrd.


Gave: Vipps 900 90 354

Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Mange kristne er redde for at hvis de tar et feil valg, er løpet kjørt og de er ute av Guds vilje.
De frykter også at Gud er sint på dem fordi de tok et feil eller dumt valg. Men er det virkelig slik? Forventer Gud at vi skal følge hans perfekte vilje og plan for våre liv hundre prosent, og at han ikke vil hjelpe eller lede oss hvis vi bommer? Jeg tror ikke det!

Jeg tror absolutt at Gud har en god og perfekt plan for våre liv, men det betyr ikke at vi er uten håp hvis vi roter det til. Gud har alltid den beste planen for oss, selv om vi har gjort feil. Han kan til og med gjøre et dårlig valg om til noe godt.

Et av de viktigste valgene vi kan ta, etter å bli kristen, er hvem vi gifter oss med. Mange har brent seg på dette og er redde. Jeg tror at Gud kan gjenopprette og hjelpe alle, selv om de i utgangspunktet tok et dårlig valg. Gud kan snu selv det verste ekteskap til noe godt, og til og med til det aller beste for oss!

Jeg tror fullt og fast på at Guds vilje for ekteskapet er at mann og kone skal leve sammen livet ut. Men av og til går ting i stykker, og Guds nåde og gjenopprettelse er for oss også i slike situasjoner. Ikke misforstå meg, ekteskapet er veldig viktig og skal ikke tas lett på. Jeg er imot enkle løsninger og tror ikke det er Guds vilje på noen måte.

Min kones vitnesbyrd (og litt om hvordan Gud ledet oss)

La meg dele en historie med dere.
Min kone, som er fra Myanmar, tok et ikke så godt valg med sin første mann. Han igjen tok mange dårlige valg som hadde alvorlige konsekvenser, og kanskje ligger skylden mer på ham enn på min kone. Han viste seg å være en tyv, løgner og utro.
Han forlot min kone og deres to barn for en ny elsker.

Min kone opplevde en veldig vanskelig tid etter dette. Hun følte at alle hennes drømmer og planer falt i grus. Hun har alltid vært kristen, men kommer fra en konservativ bakgrunn og følte mye på skam. Hun følte at hun hadde bommet fullstendig på Guds vilje og hans plan. Hun hadde alltid hatt et hjerte for å tjene Gud og dele evangeliet, men følte dette var håpløst etter det som hadde skjedd. Hun visste ikke hvordan hun skulle fø sine to barn alene i Myanmar. Men hun ga ikke opp, for Gud og hennes to barn var det eneste hun hadde igjen.

Etter hvert fikk hun en jobb i nabolandet Thailand, og mens hun jobbet der, opplevde hun at Gud møtte henne. Hun så Guds kjærlighet og nåde på en helt ny måte. Da hun var på vei til jobb og mens hun jobbet, sang hun lovsanger og ba, og hun strålte av Guds glede. Andre kunne ikke se den byrden hun bar på.
Sjefen hennes så også at hun gjorde en god jobb. Etter bare en måned ble hun forfremmet fra oppvaskjobb til å servere mat på restauranten hvor hun jobbet. Det var her jeg traff henne for første gang. Hun var venn med en kvinne som var kona til en av mine ansatte.

Da jeg møtte min kone, virket hun ikke desperat etter en «rik» mann (selv en som ville være fattig i Norge, er rik i Myanmar). Hun hadde ingen planer om å gifte seg på nytt. Både på grunn av sin konservative bakgrunn, som så på det å gifte seg på nytt som en stor synd, og på grunn av sin negative erfaring. Men Gud virket både i henne og i meg.

Da jeg spurte min kone, Måkkham, sommeren 2015, om vi skulle bli sammen, sa hun ikke ja med en gang. Vi hadde mange og lange samtaler først. Hun ville ikke ta et feil valg igjen og ønsket å forsikre seg om at jeg kunne være en god far for hennes to barn.

I dag er vi en familie på fem og føler oss veldig velsignet. Gud har virkelig snudd et dårlig valg til noe positivt. Hennes to barn, som nå er våre barn, er en stor velsignelse, og vi har også fått en velsignelse sammen.

Vi har også en tjeneste som vi gjør sammen, og jeg vil si at hun har en sterkere tjeneste enn meg. På grunn av det hun har vært igjennom, har hun et sterkt vitnesbyrd som når ut til mange, spesielt her i Sørøst-Asia. Hun opplever også at når hun ber for mennesker, blir mange helbredet, og hun er en effektiv evangelist.

I løpet av de siste tre årene, når jeg skriver dette, har vi hatt over femti dåp, og vi er en menighet på rundt femti. Mye av dette har skjedd på grunn av min kones tjeneste. Jeg vet det er Gud som har ført til vekst, men Gud bruker oss som sine redskaper. Jeg sier dette ikke for å opphøye min kone, men for å vise at Gud kan snu alt til det gode.

Jeg tror Guds plan for min kones liv alltid har vært den tjenesten hun har nå – å dele de gode nyhetene, disippelgjøre, oppmuntre og be for mennesker. Selv om hun tok et dårlig valg, har Gud snudd det til noe som er enda bedre enn hun kunne ha tenkt seg som tenåring.

I utgangspunktet var muligens min kones første valg ikke Guds vilje, men Gud har snudd det til det beste likevel. Dette fordi Gud er en god Gud og en god far!

Da vi giftet oss, møtte vi mye motstand, spesielt fordi min kone hadde vært gift før. Jeg mistet flere sponsorer og vi mistet begge venner. Mange mente (og kanskje mener?) at siden min kone tok et dårlig valg, var hun ute av Guds vilje, og hun måtte leve alene med konsekvensene. De trodde det ikke kunne bli en gjenopprettelse i dette livet, og at å gifte seg på nytt var en utilgivelig synd. De sa ikke dette konkret til oss, men vi visste at mange mente det.

Valgene vi tar kan ha livslange konsekvenser, men hvorfor skal vi bære byrden av andres gale valg resten av livet? Jeg tror ikke det er Guds vilje!

Jeg vet at Gud ikke er slik. Han er alltid for gjenopprettelse på en eller annen måte! Jeg vet ikke hvor min kone og hennes to eldste barn hadde vært i dag hvis hun ikke hadde truffet meg. Og en annen ting: Se på fruktene av vår tjeneste! Hvis Gud hadde vært imot oss, ville vi ikke ha sett dette.

Min konklusjon er dette:
Ja, Gud har en god plan for oss, men om vi skulle bomme og ta feil valg, er Guds nåde stor nok til å korrigere og lede oss tilbake på hans vei, eller en ny vei – en plan B som til og med kan være bedre enn plan A.


Forbønn


Total Page Visits: 649 - Today Page Visits: 4

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.