Ofte har vi kanskje gjort profetier til noe vanskelig, eller vi tenker det er kun for noen helt spesielle personer. Før Jesus kom, var det slik, men ikke nå, etter at Jesus sende sin Hellige Ånd over alle mennesker.

Jeg tror profetier er for alle, og det er ofte enklere enn du tror.
Du har kanskje erfart det også hvis du for eksempel har opplevd dette: Du fikk en oppmuntring der noen skrev eller sa til deg at Gud er glad i deg, og har en fantastisk fremtid for deg, og det var noe du trengte å høre akkurat der og da. Det som du da opplevd var profetisk, og
Gud talte til deg gjennom en annen person.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Du har kanskje også opplevd at et skriftsted som du fikk av noen, eller som du leste selv, ble til en veldig oppmuntring for deg. Da har du også hørt Gud tale til deg.

Noen personlige eksempler.

Profeti for min kone
Jeg var singel lenge og jeg giftet meg ikke før jeg var 46 år. I mange år hadde jeg bedt om en kone. Jeg siterte og ba ofte et vers fra Ordspråkene: «Den som har funnet en hustru, har funnet lykke, og har fått en god gave fra Herren.» (Ords 18:22)

Rundt ni måneder før jeg traff min kone for første gang, var jeg på et bønnemøte der vi ba og profeterte over hverandre. En venn av meg, som på den tiden ikke kjente meg så godt, profeterte over meg: Gud har en god gave for deg, som du har ventet på lenge, men ikke riktig ennå.
Det første jeg visste var at han profeterte om en kone, men med en gang så ble jeg litt skuffet også. Jeg sa til Gud litt frustrert: Jeg vet at du ønsker å gi meg en kone, men hvorfor ber du meg vente ennå lenger, har jeg ikke ventet nok!

Jeg jobbet og jobber i Thailand, og jeg hadde planlagt en tur til Norge måneden etter dette bønnemøte, jeg hadde litt «planlagt» at Gud skulle sende meg en kone da.
Etterhvert skjønte jeg at Gud ville si til meg: Jeg har ikke en kone for deg i Norge, bare vent litt så vil det skje.

Jeg traff min kone i Thailand ni måneder etter dette, og vi ble sammen ett år etter denne profetien.

Året 2022
Første nyttårsdag 2022 var jeg på motorsykkelen min her ute i Thailand, og jeg ba for det nye året. Vanligvis gjør jeg dette hvert år, å be om et profetisk ord for det nye året.
Da jeg kjøret fikk jeg et veldig klart ord i tankene mine, som var: Gjenopprettelse, og jeg følte Gud sa til meg: Dette året vil jeg gjenopprette ting som du trodde ikke var mulig, og på flere måter.

Dette skjedde virkelig. En ting var at vi hadde store problemer med å få pass og statsborgerskap for vår yngste datter. Problemet er at min kone er fra Myanmar, og vi trengte papirer fra Myanmar for å få dette til, men både på grunn av covid-19 og militærkuppet i Myanmar i februar 2021, gjorde det umulig for oss å få disse papirene.
Jeg gjorde ett forsøk til med ambassaden, som vi hadde prøvd før, da vår datter var tre måneder, nå var hun tre år.

Denne gangen fikk jeg kontakt med en veldig hjelpsom å forståelsesfull ambassade ansatt. Hun prøvde å finne et svar for oss. Det tok rundt tre måneder, men til slutt kontaktet hun meg og presenterte en løsning. Vi dro på ambasaden, og fire måneder senere hadde vi passet i hånda og min datter var norsk statsborger, etter nesten fire år med svette og tårer.

Jeg fikk beskjed beskjed i mars 2022 at min søknad om forlengelse av medlemskap i folketrygden hadde blitt avslått, dette var et litt sjokk for meg, og jeg ble litt rådvill. En løsning var å finne en arbeidsgiver.
Jeg kontaktet noen menigheter og spurte om de kunne hjelpe meg, til slutt fikk jeg et positivt svar fra en menighet.
Jeg tro hjem til Norge og fikk ordnet et arbeidsforhold, og jeg skrev også en ny søknad om opptak i folketrygden. Like etter nyttår 2023 fikk jeg et positivt svar på dette, at jeg hadde kommet inn igjen, og det inkluderte min datter.
Gud gjenopprette to store ting dette året, men ikke bare det, jeg opplevde også at forhold til både enkeltpersoner, menigheter og organisasjoner jeg jobber og har jobbet med, ble forsterket eller gjenopprettet dette året på en spesiell måte, og jeg kunne sikkert skrevet en hel side til om dette.

Jeg har en hel egen undervisning om profetier så få gjerne med deg den på www.Bibelundervisning.com eller www.Nettbibelskolen.com


Følg med på neste ukes undervisning, der jeg vil fortsette å snakke om dette emnet. Jeg vil blant annet fortelle om hvordan Gud talte til meg om min kone.


Forbønn


Total Page Visits: 1086 - Today Page Visits: 1