Våre tanker påvirker hva vi føler. Mange tenker at vi kan ikke noe for hva vi føler, og vi kan ikke ta kontroll over følelsene.
Det er faktisk slik at hvis du kontrollerer dine tanker, det vil si: tar tanker til fange, så kan du også kontrollere hva du føler.

Det betyr ikke at negative følelser aldri vil komme din vei, men du trenger ikke å la de negative følelsene få kontrollere deg.


Dette er 7 delen i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Se også serien: Gud og følelser

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Når en av djevelens løgntanker får festet seg til våre følelser blir ting enda vanskeligere å motstå og kjempe imot. Når du er deprimert, selvmedlidende og motløs er du mye lettere utsatt for fiendes løgner. For vår følelser kan ofte bekrefter hans løgner. Ordspråkene sier følgende:
Ords 24:10
10 Hvis du mister motet på trengselens dag, da har du liten styrke.

Hvis du har prøvd på en ting flere ganger, og du misslykkes hver gang, kommer ofte tanken: ”Du vil aldri få det til!” Det kan være en synd du har prøvd å kjempe imot, men igjen faller du, og du tenker: ”Det nytter ikke, jeg får bare gi etter, jeg er tross alt bare en synder.”

Eller du kan falle inn i fordømmelse, og tenke at nå er ikke Gud fornøyd eller glad i meg lenger.
Det kan være at noen har såret deg, og du blir veldig deprimert. For å trøste deg selv, går du ut og kjøper og spiser en kilo sjokolade som du ikke burde ha spist, eller du tyr til «flasken» eller du faller inn andre fristelser og synder, for det er en stemme som sier: ”Du fortjener det nå, og Gud er ikke nær deg eller for deg, han bryr seg ikke om deg nå, for du har gjort for mye galt”

Du er mer utsatt på den onde dag, og den dagen du er motløs, for løgnens piler i fra fienden, og det er på den onde dag Bibelen oppfordrer oss til å ta opp rustningen. Hvis du ønsker å stå på det onde dag, ta opp kampen mot løgnen!

En sannhet jeg ofte proklamerer for meg selv når jeg har falt i en synd, eller føler meg deprimert og motløs er: Jeg er Tore den rettferdige, Guds elskede barn.
I en periode sang jeg en gammel Jan Honningdal sang: Jesus (x3) Ja jeg vet at du elsker meg. Jesus (x3) jeg fryder meg i din nærhet og jeg vet at du elsker meg.
Hvis du vet, at du vet at Gud elsker deg, vil ingen av løgnens piler fra fienden nå deg.

Det er også ofte vanskelig å se sannheten når våre følelser tar over. 
Selv om vi logisk og med vårt sinn vet at det ikke er riktig å gjøre det, gjør vi det likevel. Derfor er det viktig at vi er forberedt på at onde dager kan komme.

Frykt og kjærlighet
Når vi er inne på dette med følelser, så vil jeg også gjerne ta med en ting her:
Ofte forfører djevelen oss, og sier at Gud har sendt denne depresjonen, bekymringen, frykten eller fordømmelsen, eller til og med sykdommen, og han sendte dem for å lære oss noe. Eller at det er Guds vilje på en eller annen måte, men dette er igjen en av de måtene djevelen forfører oss på og gjøre oss deprimert.

Gud vil aldri, jeg vil gjenta: Aldri! Bruke frykt i mot deg! Ikke en gang for å lære deg noe!
For i 1Joh 4:18 står det at den fullkomne kjærligheten driver all frykt ut! Gud er kjærlighet, og han har ikke frykt i seg eller bruker den! Frykt er faktisk en ånd, og det er ikke Guds ånd!
Alt som har frykt i seg er ikke fra Gud!

De to grunnleggende følelsen vi har er frykt og kjærlighet.
Alt som er grunnlagt på frykt er fra djevelen, alt som er grunnlagt på kjærlighet er fra Gud.
Du kan ved dette finne ut hvordan Gud vil du skal føle, og hvordan djevelen vil du skal føle.

Jeg kan ta noen konkrete eksempler på hva slags følelser som springer ut av kjærligheten, og det er slik Gud ønsker at du skal føle: Glede, fred, lykkelig, tålmodig, vennlig, medlidende, forventningsfulle, håpefulle, selv-kontroll, tillitsfull, tilfredsstilt, etc.

Frykt er en følelse og en ånd som djevlene ønsker å bruke mot deg. Av frykt springer disse følelsen ut, og det er slik han ønsker at du skal føle: bekymret, håpløs, hat, sinne, irritasjon, frustrasjon, bitterhet, utgivelse, selvmedlidenhet, sjalusi, misunnelse, menneskefrykt, kynisme, utilfredshet etc.
Hvis du har mange negative følelser, spør deg selv hva slags løgner fra djevelen du tror på?

Husk at synd også fører negative følelser med seg.
Synd er også veldig forførende, fordi når vi synder kan det føles godt i øyeblikket før vi gjør det og litt i etterkant. Det kan til og med føles rett og gjøre det, men synd vil før eller siden ha negative konsekvenser og følelser med seg.
Den kan til og med være grunnen til din bitterhet, irritasjon, frustrasjon og sinne.

Få med neste del der jeg vil snakke om: Djevelen bruker religiøsitet og religion. Følg med på neste del!

Se også serien: Gud og følelser


Forbønn


Total Page Visits: 801 - Today Page Visits: 1