Det forekommer at jeg er på besøk i et buddhistisk tempel her jeg jobber i Thailand, blant annet fordi jeg jobber med å nå ut til buddhister. Før var jeg redd for å gå dit, for jeg hadde hørt at hvis man ikke var helt forberedt i bønn, og hadde en eller annen uoppgjort synd, kunne de onde åndene der angripe deg. Da jeg før besøkte disse templene, kunne jeg meg føle meg uvel som et åndelig angrep, etter at jeg hadde vært der.
Jeg tror det er reelt ting, jeg har sett og opplevd det, men hva er det som gir næring til disse åndsmaktene? Jo, frykt! Og hva har jeg hvis jeg er redd for å bli angrepet av onde ånder hvis jeg gå til et buddhistisk tempel: Jo, frykt. Hva sier Bibelen om hvor frykt kommer fra? Og hvem er det som bor i oss?


Dette er 6 delen i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Når jeg så dette(det jeg har nevnt over), hadde jeg ingen problemer med å gå på slike steder, og jeg føler meg aldri uvel lenger.

Nå hender det jeg går der og ber for menneskene rundt meg, at de skal få en åpenbaring av Guds kjærlighet. For grunnen til at de fleste er der er fordi de søker etter noe, og de er der ofte også på grunn av frykt.
De ofrer ofte til tempelet nettopp for å bli beskyttet mot onde ånder.
Jeg er også med på å forteller sannheten til mennesker som går på slike steder, og jeg har sett mange blitt fri, fri fra frykt og den åndsmakt som før bandt dem.

Et åndehus historie
Jeg ønsker bare å ta med en historie til fra her jeg jobber i Thailand.
Her i Thailand har de ofte noe som kalles et åndehus. Det er et lite hus foran et vanlig hus, der de tror det bor ånder, ofte onde ånder. Buddhister her i Thailand offerer til disse åndene i åndehuset for å blidgjøre dem, og for beskyttelse.
Hvis man ikke gjør det, kan det hende de vi angripe deg. Denne animistiske troen er ganske sterk i her i Thailand og i Sør-Øst Asia.

En familie jeg jobbet med skulle flytte til et nytt leid hus, men de som eide huset hadde et åndehus foran huset. De som jeg jobbet med var kristne, og de ønsket å fjerne det, men huseieren var ikke villig til det.
Denne familien var redd for åndehuset, og erfarte mange overnaturlige ting i huset på grunn av det.
En kveld opplevde et av barna i denne familien at hun ikke fikk puste, jeg skyndte meg å kjørte henne til sykehuset, men da vi ankom var hun helt bra igjen og ble sendt hjem igjen med en gang.

Dette skjedde før jeg flyttet ut til Thailand på fulltid.
Da jeg skulle flytte inn i et leid hus selv, var det også et åndehus foran mitt hus. Jeg tenkte, og sa til min norske nabo som jeg jobbet sammen med: «I løpet av natten vil jeg ta og fjerne det!» Men min nabo var veldig imot dette.
Hun sa jeg i hvert fall burde spørre huseieren vår først. Jeg fnyste litt av det og tenkte: «Hun er bare redd».
Jeg gikk å ba litt rundt i mitt nye hus og tenkte disse tankene, da Gud snakket til meg veldig konkret: «Det er du som er redd!»
Og det var sant, det var jeg som var redd, min nabo var bare vis.

Gud viste meg at dette åndehuset kunne ikke gjøre meg noe som helst, så lenge jeg ikke var redd for den. For djevelens våpen er: Frykt.
Det frykt som gjør at de lokale har åndehuset der, det frykt som gjør at de vil offer til dem, og hvis de gir etter for frykten blir de bundet til den, og selv det de frykter kan skje.
Jeg så det var ikke så stor forskjell på den frykten jeg hadde, og den de lokale hadde, for det var den samme ånd som stod bak.

Kampen er i ditt sinn!
Det er veldig viktig at du faktisk forstår at kampen mot fienden er i ditt og menneskers sinn, ikke der ute et sted.
Djevelen har lurt mange til å tro dette, og det kan gjøre mange kristne passive med i å fornye sine sinn (som egentlig omvendelse handler om).
(Se Rom 12:2).

Det er også slik at når vi har feil kunnskap om Gud, og om hvordan han ser på oss, vil vi heller ikke fullt ut stole på ham. Hvis vi har frykt for eksempel, vil du ikke stole på Gud.

Overvinne frykt ved å fornye dine tanker
Jeg vet det er mange som kjemper med frykt, selv mange kristne!
Du kan faktisk ikke overvinne frykt uten å fornye dine tanker. Det er mange som tenker at bare jeg får noen til å be for meg eller drive denne frykten ut av meg så vil jeg bli fri, men det som det handler om er å fornye dine tankene, ellers vil frykten bare komme tilbake.
Jeg har tro på forbønn og det kan være en start og en hjelp, men når fryktens ånd har fått lov til å bygge et festningsverk i tankene dine, forsvinner ikke dette bare ved bønn eller ved å drive ut noen ånder. Du trenger å fornye dine tanker!

Det er en hoved nøkler til å bli fri frykt.
Du finner den 1Joh 4:18 der det står at den fullkomne kjærligheten driver all frykt ut. Når du vet, at du vet, at du er elsker av Gud, har ikke frykten noe fotfeste lenger.
Når du vet at Gud elsker deg, så er det å stå djevelen i mot ikke et stort problem, og han vil fly fra deg.
Underordne deg Gud betyr egentlig: Vær enig med hva Gud sier, og ikke hva djevlene sier!
Hvis Bibelen sier at Gud elsket deg, og bryr seg om deg, vær enig med Gud i det.
Underordne deg dette ordet.
Jak 4:7
7 Underordne dere derfor under Gud! Stå djevelen imot, og han vil flykte fra dere.

Du trenger å ta fryktens tanker til fange under lydigheten mot Gud, dette kan du gjøre ved blant annet tenke på at Gud er kjærlighet, at han er for deg og du trenger ikke å være bekymret for noe. Når du gjør dette, da underordner du deg Gud og da står du djevelen, eller frykten om du vil, imot, og den vil fly fra deg.

Få med neste del der jeg vil snakke om: Djevelen bruker våre følelser. Følg med på neste del!


Forbønn


Total Page Visits: 1042 - Today Page Visits: 1