Løgn: Gud kan ikke hjelpe, sette meg i frihet eller helbrede meg før jeg har…….
Jeg trodde på denne løgnen om at jeg måtte klare å bekjenne alle synder jeg hadde begått siden jeg var tre år gammel, og passe på å ikke falle i noen synder, før Gud kunne høre mine bønner.

På begynnelsen av 2000 tallet var jeg ganske syk og jeg ønsket å bli helbredet, og jeg tenkte at grunnen til at jeg ikke hadde blitt frisk var at jeg hadde uoppgjort synd i mitt liv.
Jeg var på et senter i USA, der de snakket om hinder for helbredelse. Jeg husket jeg gikk igjennom en listen på over 50 punkter, som kunne være til hinder for helbredelse.
Jeg følte jeg oppfylte bra på noen av punktene, men det var et par jeg ikke oppnådde like godt. Det var litt som jeg satte opp en poeng skala over hvor mange av punktene jeg hadde klart å holde.
Jeg tenkte: Bare jeg klarer å holde alle, så vil jeg bli helbredet. Jeg så ikke at dette strevet i seg selv var et hinder for min helbredelse.


Dette er del 14 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Jeg husker de snakket om synd som kunne hindre helbredelse, og jeg gikk i gang med å prøve å ransake meg selv for synd jeg hadde gjort eller gjorde, selv fra da jeg var barn.
Jeg husket jeg hadde kjøpt noen pirat kopierte DVDer da jeg hadde vært over grensen til Burma, fra Thailand, jeg tenkte: Dette er nok svare, hvis jeg bare bekjenner og omvender meg fra dette vil jeg bli frisk. Dette var på midten av 2000 tallet. 
Jeg gjorde dette, men ingen ting skjedde, jeg var like syk.
Jeg tenkte: Jeg må nok virkelig bevise ovenfor Gud at jeg mener alvor av det. Jeg kan jo angre på det nå, men når jeg kommer tilbake til Thailand, så kan det være jeg ikke holder mitt løfte og angre like mye på det, så Gud vil nok bare prøve min lydighet.

Problemet var at det var over et halvt år til jeg dro ut til Thailand igjen, så jeg tenkte jeg må nok bare bære på denne sykdommen noen måneder til da, til jeg virkelig har fått gjort opp for min synd. 
Da jeg endelig kom ut til Thailand igjen, tenkte jeg: Nå skal jeg virkelig vise min lydighet og overgivelse til Gud, jeg skal bevise at jeg kan leve hundre prosent overgitt til Ham! 
Så jeg fant fram alle DVDene, inkludert en del kristne lovsangsDVDer, lagde et bål i hagen, på gjestehuset der jeg bodde, ba en bønn om at Gud skulle tilgi meg for min synd, og fyrte på. Jeg ba og bekjente litt mer mens det brant opp, og ventet på at noe fysisk ville skje med meg.
Ingen ting skjedde. Jeg tenkte: Det vil sikkert ta noen dager før det skjer noe, Gud vil sikkert igjen bare teste min lydighet. Noen dager gikk, og ingen ting skjedde, jeg ble faktisk bare mer syk, og jeg fant bare flere ting som jeg burde ha omvende meg fra.

Hvis du begynner på denne sirkelen om å finne synd i ditt liv, kan jeg garantere deg en ting: Du vil alltid finne mer feil, du vil alltid finne ting du burde ha gjord bedre eller omvendt deg fra. Du vil finne ut at å leve hundre prosent overgitt er noe du aldri klarer, og du vil garantert se det når du har prøvd lenge nok.
Stemmen, eller tankene, du hører når du prøver å nå opp til disse tingene er ikke fra Den Hellige Ånd! De har et annet opphav, de kommer fra anklageren. Og hvem er anklageren? 
Noen kan ha en følelse av at det et Gud eller Den Hellige Ånd, men i min Bibel står det:
Åpenbaringen 12:10 NB
Og jeg hørte en høy røst i himmelen si: Fra nå av tilhører frelsen og kraften og riket vår Gud, og makten hans Salvede. For våre brødres anklager er kastet ned, han som anklaget dem for vår Gud dag og natt.

Anklageren, som prøvet å anklage oss dag og natt, er ikke Gud eller Den Hellige Ånd! Det helt klart at anklageren er djevelen.
Det som jeg nettopp har beskrevet, det å prøve å bekjenne alle synder og prøve å leve så hellig som mulig, for at Gud kan kunne gjøre noe i vårt liv, handler om en ting: Vi legger oss under det Bibelen kaller for loven.
Jeg kan garantere deg at anklageren alltid vil finne en synd til, eller ting du ikke gjør bra nok, eller noe du burde gjøre eller ha gjort, som han kan anklage deg for, og han vil si: «Se Gud vil ikke høre på dine bønner og tilgi deg før du har rettet opp i dette!!!»

Synd et fremdeles en dum ide, så jeg oppfordre deg ikke til å synde, for det vil påvirke deg og andre rundt deg på en negativ måte, men Gud et faktisk ikke fokusert på din synd!

Er Gud problem fokusert?
Mange ser på Gud som om han er veldig fokusert på din synd? Men er han det? Nå sier jeg ikke at Gud ikke bryr seg om at du synder. For Gud er en god Gud, og synd vil skade deg og andre, så Gud ønsker å hjelpe deg til å ikke synde, men hvordan gjør han det? Ved å fokusere på din synd?
Før trodde jeg at Gud var den som overbeviste meg om hver eneste liten synd jeg gjorde, og at han var veldig fokusert på at jeg måtte omvende meg før han kunne gi meg bønnesvar, hjelpe meg, beskytte meg eller ha fellesskap med meg, men det var nettopp denne løgnen som gjorde at jeg fremdeles ikke hadde seier eller gjennombrudd.

Noen år etter hendelsen jeg beskriver over, var jeg fremdeles syk.
Jeg hadde nettopp vært på et seminar, men hadde ikke sett noen stor gjennombrudd når det kom til helsen min. Jeg hadde blitt bedt for utallige ganger, men jeg hadde ikke blitt frisk.
Jeg gikk rundt på hotellrommet mitt i Chiang Mai i Thailand og ropte ut min frustrasjon til Gud!
Jeg sa: Jeg har prøvd alt, jeg har prøvd å være lydig, jeg har prøvd å leve hellig, jeg har fastet jeg har bedt, jeg har prøvd å leve 100 prosent overgitt til deg, jeg har blitt bedt for av titals predikanter med nådegaven til å helbrede, og reist så og si rundt hele kloden (fra Singapore til USA).
Jeg sa ut i min frustrasjon til Gud: Hva i alle dager er det mer jeg må gjøre!! 
I min tankegang så tenkte jeg at det var noe mer Gud krevde av meg, før dette kunne skje.

På dette hotellrommet fikk jeg min største aha opplevelse (eller åpenbaring om du vil), som snudde opp ned på min tankegang. Jeg så det ikke da, men jeg hadde en veldig lovisk tankegang, for jeg var fokusert på å finne alt galt jeg hadde gjort og gjorde, og jeg trodde Gud var fokusert på det samme, men så fikk jeg denne åpenbaringen om at det var ikke hans fokus i det hele tatt! 

Gud gav meg ikke en ny liste over alle ting jeg burde eller ikke burde gjøre for å oppleve seier og gjennombrudd i livet mitt.
Gud sa kun en ting, og dette er nøkkelen i åndelig krigføring og den sannheten djevelen ikke vil at du skal se!
Er du klar for å vite hva han sa?

Det han sa var: Bare vit at jeg elsker deg!

Det er dette du trenger å vite når du er syk, det er dette du trenger å vite når du har falt i en synd, det er dette du trenger å vite når du sliter med syndevaner, det er dette du trenger å vite når du opplever avvisning og nederlag, det er dette du trenger å vite når du føler deg undertrykt av djevelen, det er dette du trenger å vite når noen har gått i fra deg eller døde.

Da Jesus døde på korset sa han at det var fullbrakt, det vil si alt er ferdig. Gud har gjort alt klart for at du bare kan ta imot Ham og alt det han har for deg. Du kan hvile i det Jesus har gjort for deg, og dette vil sette deg fri på alle områder i livet. Gud krever faktisk ingen ting tilbake, du trenger kun å si: Ja takk!

Hvis du tror at Gud er sint på deg eller kanskje avviser deg når du har gjort noe galt, vil du da stole på ham?
Hvis det har vært personer i livet ditt som du aldri helt har visste hvor du hadde, som satte strenge krav til deg. Enkelte ganger tilgav han/henne deg fort når du hadde gjort noe, mens andre ganger måtte du bevise din anger, og det tok flere dager før vedkommende snakket til deg.
Da du var rundt denne personen måtte du ofte huske på å trå forsiktig slik at vedkommende ikke ble sint, og du viste aldri når vedkommende ble sint eller ikke. Du visste ikke om han eller henne ville avvise deg eller godta deg.
Hvis du har opplevd dette, stoler du på denne personen? Du er sannsynligvis litt redd for denne personen, men er Gud slik? Det er han ikke!!

Løgn: Gud er ikke for deg
Dette er en løgn djevelen vil ha deg til å tro når du har gjort noe galt også. Men Gud er alltid for deg! Som jeg så tydelig har forklart deg: Gud vil at du skal se kun en ting: Jeg elsker deg! Og jeg er ikke din fiende, jeg er for deg!

Andre løgner
Når man har falt i en synd eller har bekymring og frykt (som i og for seg også et synd faktisk, for all vantro er synd), så er det ofte fordi vi tror på følgende løgner.
Vi kan vite med hode at dette ikke er sant, men ofte snakker våre erfaringer og følelser høyere enn hva vi egentlig vet et sant.

Løgnene har ofte sitt fotfeste i disse tankene: Du er og forblir en taper, Han vil ikke forsørge deg, du må klare deg selv, Gud er ikke for deg, han bryr seg ikke, han er fraværende.
Han kan forsterke dette med å gi deg denne tanken: På dette området bryr han seg ikke, husk du har vært i en lignende situasjon og Gud var fraværende da også.
Eller det kan også være: Gud er ikke med deg før du har gjort, bekjent, gjort opp, tilgitt ……….

En annen løgn som djevlene flittig bruker er om hva omvendelse egentlig er, og jeg skal vie en hel video til dette.


Få med deg neste del der jeg vil snakke om hva egentlig omvendelse er.


Forbønn


Total Page Visits: 836 - Today Page Visits: 1