Når du gjør en synd, spør deg dette spørsmålet: Hvilken løgn tror jeg på? Hvilken løgn tror jeg om Gud eller om meg selv?
Jeg skal nå prøve å hjelpe deg litt med å avsløre løgner som vi ofte kan tro på.

Første løgn: Du må vise din anger og bekjenne alle dine synder før Gud kan tilgi deg!


Dette er del 13 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.


Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Første løgn: Du må vise din anger og bekjenne alle dine synder før Gud kan tilgi deg!

Når vi gjør en synd, er det mange som med en gang faller inn i fordømmelse, slik jeg gjorde en del år tilbake, og tenke: Hvordan kunne jeg gjøre noe slikt? 
Vi kravler oss tilbake til Gud for å be på våre knær: Kan du vær så snill å tilgi meg! Jeg vet jeg ikke er verdig til det, men kan du tilgi meg?
Vi oppfører oss ofte som den bort kommende sønn i Lukas 15 da han kom tilbake til sin far, og vi kan tro de samme løgnene om vår himmelske far, som denne sønnen gjorde: Jeg er ikke verdig til å være kristen, eller sønn eller datter av Gud, og jeg kan ikke helt vite om Gud, min far, kan tilgi meg for hva jeg har gjort? Jeg har nok mistet frelsen nå?

Først av alt trenger du å se at Jesus allerede tilgav deg alle dine synder du har begått, til og med før du ble en kristen, og før du ble født. Gud tilgav deg alle dine synder, da Jesus døde på et kors. Eller for å bruke et uttrykket som Paulus har: Han har allerede forsonet (forliket) verden med seg selv.
2Kor 5:19 for Gud var i Kristus og forlikte verden med seg selv..

Rom 5:8 (eBibelen – Guds Ord)
8 Men Gud viser Sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.
Rom 5:10 (eBibelen – Guds Ord)
10 For om vi ble forlikt med Gud ved Hans Sønns død da vi var fiender, skal vi så mye mer bli frelst ved Hans liv etter at vi er blitt forlikt.

Når var det vi ble forlikt med Gud? Da vi bekjente alle våre synder fra da jeg var 3 år gammel? Da jeg angret på alt jeg har gjort? Eller da jeg ble en kristen? 
Les skriftstedet over en gang til hvis du har trodd eller tror Gud bare har tilgitt eller forsonet deg når du har gjort disse tingene.
Det står: …vi ble forlikt med Gud….da vi var fiender (av Gud). Det vil si: Da vi ikke trodde på ham.

Dette vil ikke si at vi alle er frelst, og jeg er ingen universalist, som tror at alle er frelst og kommer til himmelen. 
Som vi ser over så må vi ta dette også imot og bli frelst, og du må forlike deg med Gud. Det vi rett og slett bare si: Se at Gud har tilgitt og forsonet seg med deg! Nå: Ta det imot.

Jeg har opplevd, i mitt liv, personer som har såret meg dypt, men jeg tilgav dem og jeg ønsket å forsone meg med dem. Min intensjon kan være forsoning, men hvis de ikke ønsket forsone seg med meg, er det ikke så mye jeg kan gjøre. De kan velge å avvise min tilgivelse og forsoning, og vi vil fremdeles være adskilte. 
Husk at kjærligheten og tilgivelsen starter med Gud, som vi har sett på tidligere i denne undervisningen, selv når du har såret ham, har han fremdeles tilgitt deg, men du kan velge ikke å ta imot tilgivelsen det vil si: Ikke la deg forsone med ham.

Her er et skriftsted til om at Gud har forsonet alle, men at vi trenger også å gå ut fortelle om dette til andre, og be også dem ta imot tilgivelsen og forsoningen eller bli forlikt med Gud.

2 Kor 5:19 (eBibelen – Guds Ord)
19 for Gud var i Kristus og forlikte verden med seg selv, så Han ikke tilregner dem overtredelsene deres, og har lagt forlikelsens ord ned i oss.

Hva vil forsone eller forlike si? Jo at vi ikke trenger å betale noe, vi står ikke i gjeld til Gud. Det vil si: Gud holder ikke din synd opp i mot deg, for den er sonet for eller forsonet, den er tilgitt!

Du trenger ikke å straffe deg selv over synden du gjorde, du må ikke engang prøve å love og aldri gjøre det igjen, eller prøve å bevise noe ovenfor Gud, at du virkelig mener alvor denne gangen.

Grunnen til at du sannsynligvis vil gjøre den samme feilen igjen, er fordi du selv vil prøve å sone og å gjøre opp for din synd, noe du aldri vil klare uansett. Du vil bare komme inn i den gamle sirkelen av å prøv å gjøre bra, men falle igjen, love å gjøre det bedre neste gang, men falle igjen. Du sitte fast i det som Paulus beskriver i romerbrevet 7, som handler om hva som skjer når vi legger oss under loven.

Få med neste del der jeg vil snakke om løgner som hinder frihet og helbredelser


Forbønn


Total Page Visits: 756 - Today Page Visits: 2

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.