Hva er egentlig besettelse? Og kan en kristne være besatt?
I dag vil jeg fortsette med å forklare hva det å være besatt betyr, og om det angår kristne.
Jeg tror alle kan bli plaget av onde ånder, men det er også en stor forskjell fra å være i lysets riket og leve i mørkets riket, der vår herre ikke er Gud. Vår nye fødsel er veldig viktig. Følg med på denne undervisningen!


Dette er del 12 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Kan kristen ha onde ånder?
Dette er et tema som er blitt mye diskutert. Jeg skal gi min versjon av det nå, og jeg tror den stemmer også i forhold til Bibelen.

Hva er besettelse?
Jeg tror at kristne kan ha onde ånder, blant annet fordi min erfaring har vist meg det. Som med min venn over: Han var en kristen, for han hadde allerede tatt i mot Jesus noen dager før han ble satt fri. De forsvant ikke da han tok imot Jesus, de forsvant først da denne vennen min virkelig fikk en åpenbaring av Guds kjærlighet.

Før jeg dro ut på misjonsmarken trodde jeg at kristne ikke kunne bli plaget av onde ånder, men jeg husker min første tur til Afrika: Der kom vi til en menighet, og vi ba ut onde ånder av en kvinne, og hun var et av kirkemedlemmene. Jeg sjekket ut om hun virkelig kunne være en kristen. 
De sa at hun hadde vært medlem av kirken en stund, jeg tror det var rundt et år, og hun hadde tatt imot Jesus og ønsket å tjene ham. Dette fikk meg til å tenke annerledes.

De oversettelsene av Bibelen som vi har i Norge bruker et ord som heter besettelse, dette orde betyr egentlig å ha fullstendig kontroll over. For å forklare mer om dette ordet besettelse, la meg ta deg med til en liten ord-studie.

Når bibeloversettere har oversatt Bibelen har de oversatt det greske ordet daimonizomai med besatt, noe som ikke er helt riktig, for hvis du går til grunnteksten vil du se at dette ordet faktisk også betyr: å ha onde ånder, eller være under en påvirkning av onde ånder.
La meg ta et eksempel fra Matteus:
Matt 8:16
16 Da kvelden kom, førte de til Ham mange demonbesatte. Og Han drev ut åndene med et ord og helbredet alle som var syke,

Følgende tekst kan bli oversatt slik:
Matt 8:16
16 Da kvelden kom, førte de til ham mange som hadde og var under påvirkning av onde ånder. Og Han drev ut åndene med et ord og helbredet alle som var syke,

Den eneste oversettelse jeg har funnet som ikke bruker besatt er den engelske Amplified oversettelsen av Bibelen. Der står det: They brought to Him many who were under the power of deamons. De brakte til ham alle som var under demoners (påvirknings)kraft.

Ordet besatt betyr å ha fullstendig kontroll eller dominere over, det vi si at du har ingen egenvilje lenger, men fullstendig kontrollert. Jeg tror det er veldig, veldig få som opplever dette.
Det kan hende hvis du har legioner av demoner, som den besatte som Jesus satte i frihet, for da har fienden tatt over veldig mange områder i livet ditt, men for de aller fleste kan det bare være løgner fra demoner som fremdeles kan ha fotfeste i deg, og det kan skje selv om man er en kristen.

Mitt syn er dette: Hvis du mener at kristne ikke kan være besatt av demoner, er jeg helt enig, men hvis det handler om å ha en demon eller være under innflytelse og påvirkning av onde ånder, så mener jeg at det er fult mulig at kristne kan ha dette.
Jeg har selv opplevd og sett mennesker som har vært kristen som har hatt problemer med onde ånder, og blitt fri fra det. Jeg har opplevd det selv også.

For mange år siden, da jeg var en tenåring, sa jeg mange forbannelser over meg selv.
Jeg sa jeg var udugelige, ingen liker meg, jeg ønsker ikke å leve mer.
Da jeg en 15 år senere opplevde å slite med en sykdom som gjorde at jeg nesten ikke kunne puste, sa jeg igjen dette over meg selv, at jeg ikke ønsker å leve mer.
På en forbønnsstund jeg hadde noen måneder senere, etter den siste opplevelsen, var det noen som ba for meg, og da så jeg plutselig hvordan disse demoniske løgnene hadde kontrollert meg. Jeg omvendte meg, som rett og slett betyr: Jeg erkjente løgnen og valgte å tro sannheten, det vil si jeg forandret min gamle måte å tenke på, forandre mitt sinn, som egentlig omvendelse handler om.
En av de som ba for meg, ba om at løgnene fra dødens ånd skulle vike, som jeg hadde gitt åpning for i mine tanker gjennom min negative bekjennelse. Da de ba for meg så skjedde det noe. Jeg kjente det fysisk i magen, noe forsvant og jeg opplevde Guds nærvær over meg i mer enn en time etter dette, og jeg kjente hvordan Guds kjærlighet omslutte meg på en helt spesiell måte.

Husk du er en ny skapning!
Da du ble en kristen fikk du en ny skapning på innsiden. Det gamle deg, som tilhørte mørkets rike, døde, og du ble en helt ny skapning. (2Kor 5:17) Djevelen kan ikke besette eller komme inn i din nye ånd! Det er helt klart ut i fra Bibelen!

Selv om du er en helt ny skapning, var det en ting som ikke skjedde: Dine tanker ble ikke fornyet. Fornyelse av dine tanker er noe du må bevist gjøre! Gud gjør ikke dette for deg, selv om han så absolutt alltid er der for å hjelpe deg med det.

Så selv om Jesus satte deg fullstendig fri fra mørkets makt på korset, kan det fremdeles være tankebygninger, eller jeg vil kanskje heller bruke ordet: Programmeringer, som gjør at du fremdeles sitter fast i en synd eller som gjør at onde ånder kan undertrykke deg, men husk djevelens og onde ånder sitt eneste våpen er: Løgn, løgner som ofte vil binde deg i frykt på en eller annen måte!

Få med neste del der jeg vil snakke om løgner som hindrer vår frihet


Forbønn


Total Page Visits: 1187 - Today Page Visits: 2