Vet ikke om du har lagt merke til dette? Det første Jesus sier i misjonsbefalingen er at vi skal drive ut onde ånder. Hvorfor sier Jesus dette? Og er dette med onde ånder relevant for oss i dag?


Dette er del 11 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Mark 16:17f
17 Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder. De skal tale med tunger.
18 De skal ta slanger i hendene, og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet.

La meg spørre deg dette: ”Har ånde ånder forsvunnet fra jorden?”
Hvis jeg tolker min Bibel rett er onde ånder og engler evighetsskapninger, de kan ikke dø. De kan heller ikke reprodusere seg selv (Mark 12:25). Det siste er kanskje ikke så relevant til problemstillingen, i så fall ville det vært mange flere av dem.
Min konklusjon er at det finnes like mange demoner i dag som på Jesus sin tid.
De bor i Afrika og Asia for det meste, vil kanskje noen si? Vi har ikke så mye av dem her vest.
Dette er så absolutt helt feil, og jeg skal fortelle deg hvorfor.
Jeg tror Jesus sine ord er like relevant for oss i dag som på den tiden, og like mye her i vest som i sør og øst.

Her i vest har vi en tendens til å være redd for temaet onde ånder, og vi prøver å forklare ting mer ut i fra en rasjonalistisk måte å tenke på.

Jeg jobber i Thailand blant et folk som heter shanfolket, de har en litt annet verdensbilde når det kommer til det åndelige. Det å bryte demoner sin innflytelse kan i en del tilfeller være enklere, for ofte vet de at det er onde ånder som plager dem. De er veldig kjent med at det finnes en ånd som heter: Frykt.

Min venn som opplevde utfrielse
(I video over har jeg med en historie til, som er fra i år, husk å få med deg video eller mp3!)

En venn av meg var avhengig av narkotika og alkohol og var plaget av onde ånder. Han visste at han trengte en forandring, og en utfrielse.
En dag ba en annen av staben vår sammen med han til frelse, men han hadde fremdeles store problemer med demonene som plaget han.
En natt hadde han syner og tanker om at noen var etter han, og ville drepe ham. På grunn av dette ønsket han å ta livet av seg selv, men det var noe som hindret ham. En morgen fant en i staben vår han på veien, med nesten ikke noen klær på seg, og helt sinnsforvirret.
Vi diskuterte om vi skulle få han til et kristent rehabiliteringssenter, men før vi gikk, sa en i staben vår: ”La oss be for han en gang til.” Det var jo en god ide, så vi la hendene på han og ba.
Jeg ba veldig konkret at disse onde åndene som plaget ham skulle forsvinne. Jeg befalte dem å vike i Jesu navn.

Den natten var han igjen plaget, og han var i ferd med å ta en kniv og avslutte livet sitt. Da var det han fikk en åpenbaring. Han så et syn der det var en farsperson som sa: Kom hit til meg, kom inn i mine armer og hvil deg her sammen med meg. Han forstod han at dette måtte være Gud.
Denne vennen min fikk en åpenbaring om Gud som en god far, det var som han hørte Gud si: Jeg elsker deg og jeg er en far for deg, du kan hvile i min kjærligheten.
Denne sannheten satte han fullstendig fri! 
Fri fra det demoniske som plaget ham, og til og med fra alle abstinenser av alkoholisme og narkotika bruk.

I ettertid, fortalte denne vennen min at det var fire demoner som han tidligere hadde gjort en pakt med, som prøvde å ta livet hans. Disse åndene gjorde han sinnsforvirret, og i Norge ville han sannsynligvis ha blitt satt inn på en psykiatrisk sykehus, men som en kristne har vi den samme kraften i oss som Jesus hadde. Da vi ba og min venn fikk denne åpenbaringen sluttet de onde åndene å plage ham. Denne hendelsen gjorde at han over natten ble helt normal igjen.

På en institusjon i Norge kan de veldig sjelden gjøre noe med en åndelig årsak.
Nå tror jeg ikke at alle som er på institusjon har onde ånder, men jeg tror de kan har åpnet oppe en løgn fra djevelen på en eller annen måte som har et stort fotfeste i livene deres, og som gjør at fienden plager dem.
Det har vært mye ubalanse i disse tingene, derfor har også mange forkastet sannheten om onde ånder. 
Jeg skal ærlig innrømme at vi kristne ikke alltid har være vise på dette området, og mye skade har skjedd opp igjennom kirkehistorien, selv i nyere tid, men det tar ikke bort det faktum at onde ånder finnes og at vi med Guds kraft, som bor i oss, kan drive dem ut.

Så til spørsmålet: Kan kristen ha onde ånder?
Dette er et tema som er blitt mye diskutert. Jeg skal gi min versjon av det nå, og jeg tror den stemmer også i forhold til Bibelen.

Jeg tror at kristne kan ha onde ånder, blant annet fordi min erfaring har vist meg det. Som med min venn over: Han var en kristen, for han hadde allerede tatt i mot Jesus noen dager før han ble satt fri. De forsvant ikke da han tok imot Jesus, de forsvant først da denne vennen min virkelig fikk en åpenbaring av Guds kjærlighet.

Få med neste del der jeg vil utdype mer om hva besettelse er!


Forbønn


Total Page Visits: 988 - Today Page Visits: 2