En sannhet du alltid bør minne deg selv om er at gjennom Jesus har du seier!
Fiendens største ønsker er at du ikke skal vite og se at din seier allerede er vunnet.
Jeg føler det ikke slik. Sier du kanskje?
En sannhet blir ikke til en sannhet når vi føler og ser det, det er sannheter til tross for hva vi føler og erfarer.
Vi vil mer og mer erfare denne sannheten, jo mer vi tror den og hviler i det som Jesus allerede har gjort for oss. Det handler om å bli mer kjent med ham, få kunnskap om hans kjærlighet og å få opplyste øyne så vi også kan se det.

Paulus ber for Efesermenigheten at de skal få opplyste øyne slik at de kan se forbi djevelens løgner og på hva som Gud allerede hadde gitt dem, og Gud ønsker det samme for oss.


Dette er del 10 i en serie jeg har kalt: Fridd oss fra den onde!

Meld deg gjerne på Nettbibelskolen.com og få beskjed når hele serien ligger ute. Du vil også få tilgang på en PDF fil med tekst til denne undervisningen, hvis du melder deg på.

Facebook0
RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube


Hvis videoen ikke spiller av, trykk på linken: Se den på YouTube

Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Paulus ber for Efesermenigheten at de skal få opplyste øyne slik at de kan se forbi djevelens løgner og på hva som Gud allerede hadde gitt dem, og Gud ønsker det samme for oss.
Paulus begynner med å si:
Ef 1:3
3 Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus.

Han har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen. ”Ja men det er snakk om når vi kommer til himmelen.” Sier kanskje noen. Men det står faktisk: har, ikke at vi skal få. ”Men velsignelsene er der til vi kommer dit.” Vil fortsatt noe påstå, men la oss gå noen vers lenger ned å se hva som står videre:
Ef 1:17-21
17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må gi dere visdoms og åpenbarings Ånd til kunnskap om seg,
18 og gi deres hjerter opplyste øyne, så dere kan forstå hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik på herlighet hans arv er blant de hellige,
19 og hvor overveldende stor hans makt er for oss som tror, etter virksomheten av hans veldige kraft.
20 Det var denne han viste på Kristus da han reiste ham opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen,
21 over all makt og myndighet, over alt velde og herredømme og over hvert navn som nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende.

Han ber ikke om at de skal få kunnskap om Gud når de kommer til himmelen, det er ganske klart, med han ber for dem nå at de skal få opplyste øyne, slik at de ser den kraft som bor på innsiden av dem nå, og den arven de allerede har fått, det vil si alle de åndelige velsignelsene. Det er til og med den samme kraft som reiset Jesus opp fra de døde. Dette er den samme kraft som bor på innsiden av deg. Denne kraften kan drive ut demoner, helbrede syke, gjøre mirakler, sette de undertrykte fri!

Kjenne Kristi kjærlighet
Jeg har allerede nevnt dette, men det som vil drive all frykt ut er å se at Gud er kjærlighet (1Joh4:18).
Og når vi ser Guds kjærligheten vil dette sette oss fri fra alt som måtte binde oss, ente det er demoner, syndevaner, sykdom, frykt eller bekymring!

Ett annet skriftstedet som har hjulpet meg mye, og der kan vi se at kraft og kjærlighet er knyttet sammen!
Ef 3:17-20
17 det vil si at Kristus kan bo i hjertene deres ved troen, idet dere er rotfestet og grunnfestet i kjærlighet,
18 for at dere skal være i stand til å fatte, sammen med alle de hellige, hvor stor bredden og lengden og dybden og høyden er,
19 og å kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap, for at dere kan bli fylt til hele Guds fylde.
20 Han som er i stand til å gjøre langt mye mer enn alt det vi ber om eller forstår, etter den kraft som virker i oss,

(BGO)

Når vi kjenner Kristi kjærlighet, vil også den kraft som Gud har gitt oss, bli virksom i oss, den vil fungere!

Mange sier: «Jo da jeg kjenner til Guds kjærlighet. Jeg lærte om det på søndagsskolen, og vi sang: Ja jeg vet at Jesus elsker meg.» Men spør deg selv: Hvor mye av denne kraften som reiste Jesus opp fra de døde erfarer du?
Hvor ofte er jeg bekymret? Hvor ofte er jeg deprimert og selvmedlidende? Hvor ofte blir jeg sint og irritert?

Hvis noe av dette fremdeles skjer i ditt liv, noe som sannsynligvis skjer i alle våres liv fra tid til annen, trenger du fortsatt å studere om Guds kjærlighet! Og jeg tror vi aldri kan studere nok om den! 
Jeg sier ikke dette for å fordømme deg, eller for at du må kjenne Guds kjærlighet perfekt, for det ville være å legge deg under loven igjen, men ikke vær stolt heller og tro at du vet alt om Guds kjærlighet.
Du har alltid noe å vokse på når det kommer til dette emne

Få med neste del der jeg vil snakke om: Kan kristne ha demoner?


Forbønn


Total Page Visits: 1639 - Today Page Visits: 2