Mange er påvirket av en lovisk tankegang, sannsynligvis har vi alle har blitt programmert med mer eller mindre av den.
Når en del personer plutselig ser at vi ikke et under loven lenger, så kan det føre til at man går i den andre grøften igjen der man tenker at synd har ingen betydning, for vi er jo frie til å gjøre hva vi vil.
Dermed lager man en ny lov som heter: Du kan gjøre hva du vil, men dette er fremdeles en lov. Jeg vet ikke om du ser denne?


Husk du kan gi en gave på Vipps 900 90 354
Last ned mp3 filen ved å høyreklikke spilleren! (og: Lagre lyd som…)

Se også undervisningen: Gift med nåden død til loven her!


To grøfter å falle i, som begge er loviske
Veldig mange kristne har, eller har hatt i en stor grad en lovisk tankegang, det vil si at Gud fremdeles teller og ser på våre synder, og dømmer oss litt utifra dem.
Når man har hatt en lovisk tankegang, som vi sannsynligvis alle har blitt programmert med mer eller mindre, og man plutselig ser at vi ikke et under loven lenger, så kan det føre til at man går i den andre grøften der man tenker at synd har ingen betydning, for vi er jo frie til å gjøre hva vi vil. Dermed lager man en ny lov som heter: Du kan gjøre hva du vil, men dette er fremdeles en lov. Jeg vet ikke om du ser denne?

Jeg så litt på en serie som heter: The 100, den finnes blant annet på Netflix (Dette er ikke min favoritt serie forresten, jeg så bare de første episodene).

Den handler om 100 kriminelle ungdommer som i fremtiden blir sendt tilbake til jorden fra en romstasjon, etter at det 100 år tidligere hadde vært en atomkrig og gjort jorden uboelig.
Disse ungdommene hadde fått et data-armbånd som de fikk streng beskjed om å ikke fjerne, men når de kommer ned til jorden hadde de fått en slags frihet, og dermed kunne de nå gjøre hva de ville.
Noe av det første mange av dem gjorde var å fjerne armbåndet, og de som gjorde det sa at alle andre skulle gjøre det samme, for nå var de jo frie. Allikevel var det en del som nekter å ta det av seg.
Dette gjorde de som tenker at de var frie sinte, og etterhvert tvinger de folk til å ta dem av seg.
Det går så langt at de ikke får mat hvis de ikke tar av seg armbåndene.
En av de som ikke har tatt av seg armbåndet går allikevel bort og tar mat. De som passer på blir veldig sinte og sier: «Du kan ikke spise før du har tatt av deg armbåndet.» Da svarer vedkommende: «Sa dere ikke at vi ikke hadde noen lover lenger? Kan jeg ikke da gjøre hva jeg vil? Da kan jeg også ta meg mat uten å måtte ta av meg armbåndet.»

Ofte et det dette mennesket gjør, de bare bytter ut en lov med en annen, og dette er heller ikke frihet, dette er fremdeles loven.
Du vil aldri finne et sant anarki (lovløshet), anarki har fremdeles lover.


Forbønn

Total Page Visits: 1598 - Today Page Visits: 2

Oppdag mer fra Bibelundervisning

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.